Terlo gaat vrolijker aan de BBQ dan Casteren

Terlo gaat vrolijker aan de BBQ dan Casteren

In de laatste wedstrijd van het seizoen staat bij Terlo altijd de BBQ op scherp en de tapkraan open dus het was de mannen er alles aan gelegen om met goede zin aan tafel te gaan. De gasten uit Casteren hadden hetzelfde voor ogen en waren in grote getale naar het Loo getrokken.

De wedstrijd zelf kan kort beschreven worden: een overheersend Terlo dat alleen moeite had grote doelrijpe kansen bijeen te spelen. In de 18e minuut viel echter alles op z’n plaats. Een soepele combinatie via Harm Böhmer, Björn Vroomen en Jesse Stijnen werd door de laatste koeltjes afgerond, 1-0. Casteren werd amper gevaarlijk en het was dan ook even schrikken geblazen toen binnen 1 minuut zowel Pim Smolders (via een prima safe van Mark Faassen) en Roy van der Meer de lat raakten. Kort voor rust bracht Terlo de marge op 2. Een aanval over links opgezet door Arjan Koolen kwam via Rick van Rooij bij Björn Vroomen die droog en door de benen van de keeper raak schoot.

De 2e helft (met bij Terlo Robert Kaal voor Hein Hoeks) trachtte Casteren wat meer druk op de ketel te zetten zonder dat Terlo daardoor zwaar in de problemen kwam. Juist toen de Loo-enaren weer wat meer overwicht kregen moest doelman Faassen nog met een prima redding een harde en strakke Casterse kopbal uit het doel tikken. Kort daarop schoot Björn Vroomen vanaf de linker hoek van het strafschopgebied de wedstrijd definitief in het slot. In de laatste 12 minuten kreeg Terlo nog kansen om de score op te voeren maar een vrije kopkans van Rick van Rooy naast en een schot van Sietse Vermaas op de paal brachten geen verandering meer in de stand. Misschien maar beter ook: zo smaakt de BBQ de gasten uit Casteren tenminste nog een beetje.

Met deze overwinning sloot Terlo een wisselvallig seizoen af. Leuke, pittige wedstrijden werden afgewisseld met te veel slordige, ogenschijnlijk ongeïnspireerde ontmoetingen. Daardoor kwam het team nooit in een “winning mood” en was het elke week weer de vraag hoe het balletje zou rollen. Geen overwinning was vooraf vanzelfsprekend, maar vreemd genoeg ook geen enkele nederlaag.Dat maakt het bezoek aan sportpark Terlo elke keer weer tot een verrassende belevenis maar de trouwe supporters zouden graag een wat stabieler seizoen hebben gezien.

Dus in 2017/2018 dan maar.

 

Wedstrijd- en andere beelden van deze 14e mei zijn te vinden op http://terlo.govaarts.eu/#!album-171