Wat staat daar op het Terlo dak?

Wat staat daar op het Terlo dak?

Onze fotograaf ontdekte op het dak van de Terlokantine een imposante verzameling hardware en schoot daar onderstaand plaatje van. Natuurlijk wekten deze toeters en bellen de nodige nieuwsgierigheid. Was Terlo soms door de Nederlandse staat gevraagd om haar dak ter beschikking te stellen van de AIVD zodat deze dienst via gevoelige apparatuur heel de Kempen kan afluisteren? Of is dit onderdeel van een groot KNVB-netwerk dat tot doel heeft direct standen, gele en rode kaarten te registreren en door te seinen naar het bondsbureau in Zeist? Of is het de bedoeling dat Terlo propaganda uitzendingen verzorgt richting Luijksgestel en De Weebosch? Wat is hier de rol van de USA, meer bepaald de CIA, de FBI, de NSA? Zoekt Terlo kontakt met buitenaardse beschavingen? Wat is dit?

Niets van dat al.

De hele installatie is een proefopstelling bedoeld om een vernieuwde geluidsinstallatie te testen. De huidige luidsprekers gaven vaak een wat schril, krakerig en vervormd geluid waardoor de opstelling pas echt duidelijk werd op het moment dat de ploeg op het veld verscheen. Eerder had men de namen niet kunnen verstaan. Ook de muziek vervormde vaak tot het niveau van een songfestivallied uit Azerbeidjan of Moldavië en joeg menig muziekliefhebber de stuipen op het lijf.

Dit alles is onderdeel van de permanente investering in kwaliteit en uitrusting om zo Terlo modern en up-to-date te houden. Van ballenvangers tot materialen voor de jeugd.

Een evaluatie zal uitwijzen of we er geluidstechnisch op vooruit zijn gegaan en alles kan blijven staan.