• Historie v.v.Terlo 1990 - 1996

  10 jaar Damesvoetbal Terlo (1991)

  Privatisering van kleedaccommodatie en kantine (1993)

  Damesteam kampioen in (1994)

  Terlo viert 40-jarig jubileum (1996) 

  In 1991 bestond het damesvoetbal Terlo 10 jaar, een enthousiaste groep van 17 speelsters met begeleiders Jos Schut, Sjaak Smets en Wout van Poppel, het team eindigde dit jaar op de 2de plaats achter De Valk.

  Op 11 mei 1991 werd een feestelijke bijeenkomst gehouden samen met de dames van het eerste uur (zie foto blz.69 jubileumboek).

  Ook het clubblad Terloops beleefde dit jaar zijn 10de jaargang met de uitgifte van 5 edities gedurende dit sportjaar. De redactieleden Jos Schut, Wim Antonis, Tonnie Daas, Toon Luijten en Wil Verrijt werden door voorzitter Joep Kuijken in het zonnetje gezet. 

  Het seizoen 1991/92 bracht Terlo weer een kampioen. Het 2de elftal wist in een spannende competitie met Bergeijk 4 het kampioenschap binnen te halen en te promoveren naar de 3de klasse (zie foto blz.71 jubileumboek). 

  In het seizoen 1992/93 vonden er diverse veranderingen plaats zowel in het bestuur als in het beheer van de gehele accommodatie. Het beheer van de kantine werd door Leo Verhoeven overgenomen van Cor Maas en Fons Antonis. Jo Simons werd belast met de algehele leiding van het onderhoud.

  Het meubilair van de kantine en de bar werd vernieuwd, ook de reclameborden en de douches kregen een facelift. 

  In de algemene ledenvergadering van 24 september 1993 werd met algemene stemmen de privatisering van de kantine, kleed– en was accommodatie met de gemeente Bergeijk goedgekeurd.

  Het dagelijkse klein onderhoud en ook het periodieke grootonderhoud kwam vanaf toen voor rekening van de vereniging, uiteraard tegen een fikse vergoeding van de gemeente. Met de inzet van de vele vrijwilligers kon en kan nog steeds hieruit een flink financieel voordeel behaald worden met name ook uit de kantineopbrengsten. Terlo was een van de eerste accommodaties binnen de gemeente die tot privatisering overging. 

  Het E1 jeugdteam o.l.v. Ad Kuijken en William Vereijken behaalde dit jaar het kampioenschap (zie blz.73 jubileumboek)

  In de Terloops van april 1993 stond een ingezonden stuk van Frans Willems. Na 30 jaar gevoetbald te hebben in Riethoven en nog 10 jaar scheidsrechter in de zaal en op het veld had Frans zich gemeld bij Terlo, hij werd ingedeeld in het 5de. Het beviel hem uitstekend bij Terlo. 

  In september 1993 werden de entreegelden afgeschaft, hiervoor in de plaats kwam een loterij voor de zgn. wedstrijdbal. 

  Terlo degradeerde in 1994 naar de 3de klasse van de afd. Noord-Brabant.

  Na 13 jaar damesvoetbal op het Loo behaalde het damesteam de titel na een 7-1 monsterzege op SDO (Lage Mierde). Deze prestatie werd uitbundig gevierd (zie foto blz.75 jubileumboek)

  In de vergadering van 21 oktober 1994 werden Joep Kuijken en Frans Smolders gehuldigd, Joep was 25 jaar voorzitter van Terlo, hij werd door vicevoorzitter Cees Smolders in de bloemetjes gezet. Terlo-auteur Wil Verrijt bracht nog een ode aan Joep middels “in Terloops wordt verteld”. Frans was 30 jaar actief in het bestuur en hiervan tevens 25 jaar jeugdvoorzitter.

  Mieke van Vonderen en Ingrid Verrijt kwamen als eerste vrouwen in het bestuur van Terlo. 

  Oud-speler Wim van de Ven van Terlo volgde in het seizoen 1994/95 Leo Nouwkens op als trainer van Terlo.

  Op 14,15 en 16 juni 1996 vierde Terlo haar 40-jarig bestaan. Het hoogtepunt van de festiviteiten vond plaats op vrijdagavond 14 juni met het optreden van de bij jong en oud bekende en geliefde Noord-Limburgse band Rowwen Heze. Een speciale jubileumuitgave kwam uit bij dit 40-jarig bestaan. Wij herinneren ons nog de enorme drukte bij de overvolle kassa’s, het afvoeren van het geld en de chaotische vraag naar drank en bonnen, de omzet was enorm. In verband met het optreden werd de doorgaande weg van Bergeijk naar Luijksgestel tussen café Hoeks-van Gompel en het Achterste Loo tussen 18.00 en 02.00 uur afgesloten voor het doorgaande verkeer. 

  Ook de in het kader van het jubileum gehouden jeugdtoernooien (C,D,E en F), waren zeer succesvol. Terlo telde op dit robijnen jubileum maar liefst 25 jubilarissen, die 40 jaar lid waren. 

  Helaas moesten we op zaterdag 15 juni, de dag van de receptie en de grote feestavond, een van onze grondleggers/oprichters van Terlo namelijk Jan Houbraken (Jan d’n Dijkman), 91 jaar oud, ten grave dragen. 

  In het jaar 1996 automatiseerde penningmeester Leo Verhoeven de contributie-inning.