• In memoriam Harrie Wijlaars, 18 juli 2022

  Met het overlijden van Harrie Wijlaars (1943) ontvalt vv Terlo een echte Terlo-enaar. Nadat  Harrie zich meldde om zijn diensten aan de club aan te bieden volgden vele jaren waarin hij de club op diverse gebieden heeft ondersteund. 

  Zo was Harrie jeugdleider- en -trainer (gediplomeerd!), vlagger, gewaardeerd lid van de onderhoudsploeg (de man van “het ijzer”, vijlen-lassen-boren) en punctueel op het gebied van veldonderhoud en lijnentrekken. Samen met Frans Huijbers heeft hij toernooien voor de jeugd  georganiseerd, zowel op het veld als tijdens de winterdag in de zaal. Altijd goed geluimd en een tikkeltje eigenwijs. 

  Nadat het lichaam wat begon te haperen liep Harrie samen met zijn hond nog steeds in de ochtend een rondje over onze accommodatie en wist zo direct te melden als er naar zijn idee iets niet in orde was: een aanval van mollen op de velden, een kapot doelnet, een afgebroken tak die opgeruimd moest worden, een gehavend reclamebord, enz. Menig wedstrijdbal is door Harrie uit de bossages en het kreupelhout opgediept en voor onze club behouden.

  Zo had Terlo (na wijlen Adrie van de Hurk) in Harrie een echte terreininspecteur “avant la lettre” in vrijwillige dienst. 

  Toen Harrie z’n fysiek hem meer en meer in de steek begon te laten en hij ’t Loo verliet om een aanleunwoning in het Hofhuys te betrekken moest Terlo hem ook missen. Harrie was zich zeer bewust van zijn achteruitgang en heeft tot het eind toe de regie over zijn leven behouden. 

  Vv Terlo dankt Harrie  voor zijn grote betrokkenheid bij club, zijn jarenlange karaktervolle inzet en wenst zonen Stefan en Anton en verdere familie  sterkte bij dit verlies.

  Onze vereniging gedenkt een goed, sociaal en trouw mens.

   

  Onderstaande 2 foto’s uit de oude doos tonen Harrie op z’n best: tussen de jeugd maar op de achtergrond.