• verslagen seizoen 2022-2023

  Terlo-De Weebosch 1-1,  27-11-2022

  Een zwaar gevecht

   

  Op een door de regen zwaar maar goed bespeelbaar veld troffen Terlo en De Weebosch elkaar weer voor het eerst in 4 jaar en voor een ruim opgekomen publiek. Terwijl Terlo een goede competitiestart kende was bij De Weebosch het tegenovergestelde waar. Maar bij een echte derby tellen dit soort feiten niet. En dat bleek want De Weebosch was een streepje feller en wist meestentijds bezit te nemen van het middenveld. Volop strijd zonder echt goed voetbal gold voor beide partijen. De Weebosch oogt iets rustiger aan de bal maar weet ook amper kansen te creëren. Terlo moet het hebben van uitvallen die te weinig talrijk en gevaarlijk zijn om de defensie van De Weebosch te verontrusten. In de 35e minuut valt dan toch de 0-1 voor De Weebosch. Een aanval over rechts wordt verlegd naar de linkerflank waar de bal, al of niet iets van richting veranderd wordt en in de verre hoek valt. Na 40 minuten moet Kwint Witteveen met een blessure het veld verlaten en komt John Vosters in zijn plaats waarna Terlo even de zaken moet herschikken. In de 45e minuut produceert Freek Lommers nog een scherp schot vanuit de 16-meter dat diagonaal langs zeilt, waarna men aan de thee kan.

   

  Over de 2e helft valt weinig te melden. Beide teams hielden elkaar een een stevige wurggreep waardoor kansen zeldzaam waren, het grote gevecht weer op het middenveld plaats vond waar ook de meeste overtredingen werden begaan. Beide ploegen weigerden voor elkaar te buigen, met dien verstande dat Terlo wat feller weerstand bood dan in de eerste helft. De kansen bleven schaars. Met Krijn Kuijken voor Robert Kaal, die verbeten duels had uitgevochten met De Weebosch spits Jeroen Mattheeuwse, en Cas Noten voor Adriaan Wouters probeerde Terlo meerdere malen het spel richting het doel van De Weebosch te verplaatsen. Maar vooral Erwin Isbouts ondervond aan den lijve dat een derby op het scherpst van de snede wordt gespeeld.Terwijl Terlo zich gereed maakte voor een slotoffensief wordt Jari Kok in het strafschopgebied op maat bediend door Freek Lommers. Jari neemt de bal in de vlucht mee en schiet de bal volley langs en over de keeper, 82e minuut 1-1. Een doelpunt dat qua schoonheid de wedstrijd ontstijgt.

  Hiermee is de stand bereikt waarmee beide teams vrede kunnen hebben. De Weebosch misschien iets minder omdat ze zo kort voor tijd de winst nog uit handen gaven, Terlo misschien iets meer omdat niet aflatende inzet uiteindelijk werd beloond.

   

  Een echte Kempische kraker kende uiteindelijk geen winnaar. Als er vandaag voor werk- en strijdlust punten waren te verdienen waren beide ploegen met meer dan 1 punt naar huis gegaan.

  Terwijl de tapkranen open staan en de DJ volop aanwezig is wordt onder het genot van menige pint de derby waardig en vriendschappelijk afgesloten.

   

  Opstelling:

  Timo vd Loo, Sebastiaan Kromwijk-Robert Kaal-Fitim Maloku-Adriaan Wouters, Peter Verhoeven-Kwint Witteveen-Erwin Isbouts-Mike van Gestel, Freek Lommers-Jari Kok

   

  Wissels: John Vosters, Cas Noten en Krijn Kuijken

   

   

  Sterksel-Terlo 0-6,  20-11-2022

  Terlo snijdt als warm mes door Sterkselse boter

   

  In een waterkoud Sterksel moest Terlo ervoor zorgen contact te houden met de top van de ranglijst. Na een eerste aftastende fase nam Terlo het heft in handen om dat, behoudens een kort moment  in de 2e helft, niet meer  uit handen te geven.

  Geheel tercht komt de ploeg in de 11e minuut  op voorsprong als Jari op links gevaar sticht, Freek Lommers vervolgens de bal vanaf de achterlijn op een inlopende Erwin Isbouts legt die probleemloos binnenschiet. Sterksel zet daar slechts ongevaarlijke afstandsschoten tegenover.

  Zowel Jari als Freek duiken regelmatig gevaarlijk op voor de keeper maar het vizier  kan  nog wat nauwkeuriger worden afgesteld.

  Nadat Mike van Gestel een keurige aanval, waarbij de bal tot 3 x toe wordt ingeschoten en gekeerd, uiteindelijk weet te af te ronden en Jari  kort daarop in minuut 41 vanaf links Freek vrij voor de goal zet gaat, Terlo met een comfortabele 3-0 voorsprong de rust in.

   

  Na de rust vervangt Krijn Kuijken een licht aangeslagen Thijn Gevers maar gaat Terlo, terwijl de regen steviger doorzet, onverdroten op dezelfde voet verder. Net als in de 1e helft is Sterksel niet bij machte om Terlo te verontrusten en blijven de geel-zwarten het hoofdzakelijk van afstand proberen. In minuut 60 krijgt Erwin een vrije trap iets buiten de 16. Onder het motto “als ik ‘m krijg neem ik ‘m ook maar” schiet hij vervolgens venijnig via de handen van de keeper de 4-0 binnen.

  Vijf minuten later ontsnapt Terlo op rechts en geeft men een lange  bal op Jari. Die lijkt even te treuzelen maar zoekt met een fraaie pass Mike die zwaar gehinderd op knappe wijze de 5-0 binnenschiet. Met een ruime voorsprong op zak wordt er aan Terlo-zijde al stevig doorgewisseld.

  Cas Noten, Daan Wouters en Thijn vd Berg vervangen Mike, Robert Kaal en Erwin. Het is even zoeken naar de juiste balans en dat geeft Sterksel de gelegenheid om een minuut of 5 wat meer druk uit te oefenen.

  Maar al snel is de hiërarchie herstelt als 10 minuten voor tijd Jari op rechts niet voor de eerste keer de verdediging z’n hielen laat zien, onbaatzuchtig aflegt op Freek die koeltjes de 6-0 binnentikt.

  Dezelfde Freek die in de 2e helft tot 2 x toe slimme balletjes op de doellijn weggewerkt ziet worden. De scheidsrechter, we kenden hem nog van de wedstrijd tegen Casteren twee weken geleden, fluit na exact 90 minuten voor de laatste maal.

   

  Een prima voetballend Terlo heeft Sterksel geen schijn van kans gegeven. Onbaatzuchtig voetbal,

  niet voor eigen gewin maar de bal naar de man die er beter voorstaat levert mooie kansen en keurige doelpunten op. Volgende week de altijd moeilijke derby tegen De Weebosch. Met dezelfde  instelling moet ook dan een goed resultaat mogelijk zijn.

   

  Opstelling:

  Timo vd Loo, Sebastiaan Kromwijk-Robert Kaal-Fitim Maloku-Adriaan Wouters, Mike van Gestel-Erwin Isbouts-Peter Verhoeven-Thijn Gevers, Jari Kok-Freek Lommers.

   

  Wissels:

  Krijn Kuijken, Tijn vd Berg, Daan Wouters, Cas Noten

   

   

  Casteren-Terlo 2-4,   6-11-2022

  Terlo zet tanden in Casteren en bijt door.

   

  In een fris en regenachtig Casteren trapte Terlo af tegen de gelijknamige club die met flinke uitslagen Terlo in de ranglijst op de hielen zat.

  Terlo startte geconcentreerd en wist zich gedurende de hele eerste helft dreigend richting het geel-rode doel te begeven. Een doelpunt leek niet uit te kunnen blijven en in de 9e minuut was het Thijn Gevers die uit een corner van Erwin Isbouts de 0-1 fraai tegen de touwen kopte. Twee minuten later een snelle aanval waarbij Freek Lommers de bal op Jari Kok legt wiens schot door de doelman met de voet wordt gekeerd. Na nog een aantal pogingen, Casteren was slechts sporadisch aan het font te zien, is het uiteindelijk weer Thijn die een fraaie aanval besluit met een strak schot buiten bereik van de keeper: 33e min., 0-2.

  Terlo weigert de zaak te bevriezen en gaat onverdroten verder met aanvallen. Bij een van deze offensieve daden wordt op de middenlijn balverlies geleden. Met veel man voor de bal is dat een gevaarlijk verlies. Dat blijkt als Casteren met een scherpe pass een overtalsituatie creëert die de aanvaller vrije doortocht oplevert. Met een fraaie lob maakt Casteren de aansluitingstreffer, 35e min. 1-2. Dit is tevens de ruststand.

   

  Na de rust een wat offensiever en agressiever Casteren waardoor de wedstrijd een meer  gelijkwaardig karakter krijgt. Casteren gooit er ook wat meer fysiek in hetgeen door de al wat oudere scheidsrechter vanop afstand niet altijd juist wordt beoordeeld. Terlo moet meer dan haar lief is terug en hopen op geslaagde uitbraken. In de 64e minuut een vette kans voor Casteren die Mike van Gestel nog juist bij de paal weet te blokken. 3 minuten later valt dan toch de gelijkmaker als  Casteren een vlotte aanval besluit met een droog schot in de verre hoek 2-2.

  Dan, als bij de ruim opgekomen Terlo-supporters even het scenario van vorig jaar door het hoofd spookt (3-2 verlies na een 2-0 voorsprong), recht Terlo de rug onder het motto: dat nooit.

  Men herovert het initiatief en in minuut 76 weet  Robert Kaal een corner van Erwin a la Bep Bakhuis vallend bij de tweede paal binnen te koppen, 2-3. Nog is het niet gespeeld maar Terlo is vastberaden zich de winst niet meer te laten ontglippen. En invallers Cas Noten en Tijn vd Berg doen in stevige duit in het  zakje waarbij vooral Cas een paar keer gevaarlijk aan de rechterflank opstoomt. Onder andere Freek krijgt op aangeven van Jari nog een goede kans maar het schot mist kracht en in de 84e minuut ranselt de doelman een ziedend schot van Erwin uit het  doel. Het blijft oppassen voor een mogelijke toevalstreffer van Casteren maar die angst is verdwenen als Jari een afgeslagen corner op ruim 20 meter van het doel ineens op de slof neemt en de bal als een voetzoeker in de uiterste hoek verdwijnt. 87e minuut, 2-4.

  Casteren legt het moede hoofd in de schoot en 5 minuten later  blaast de man in het groen voor de laatste keer.

   

  Karakter en inzet heeft Terlo aan de verdiende 3 punten geholpen. Behoudens een fase van zo’n 25 minuten in de 2e helft was Terlo de bovenliggende partij zonder dat Casteren op een hoopje werd gespeeld. Vooral de dreiging van de twee Terlo spitsen eiste voortdurende waakzaamheid van de Casterense verdediging en schiep ruimte voor anderen om gevaarlijk te worden.

  Volgende week vrijaf en dan met goede moed naar Sterksel. Met dezelfde inzet en evenveel karakter als het even kan.

   

  Terlo-DEES 0-3,   30-10-2022

  Slordig Terlo krijgt deksel op de neus tegen DEES.

   

  Niet voor de eerste keer dit seizoen begint Terlo overtuigend en ook niet voor eerste keer  dit  seizoen springt het buitengewoon slordig om met de kansen.

  DEES komt slechts sporadisch in het Terlo strafschopgebied en weet een enkele mogelijkheid bij elkaar te voetballen die door Timo vd Loo onschadelijk wordt gemaakt. Dit in tegenstelling tot Terlo dat een 4-tal mooie kansen om zeep helpt door het vizier niet goed te hebben afgesteld.

  Dan treed de oude voetbalwet in werking: als je zelf de kansen niet benut valt ie aan de andere kant binnen. En inderdaad, in de 25e minuut een uitbraak van DEES over rechts, van daaruit een lange bal “over de hele”, vervolgens opnieuw voorgebracht en keurig in de lange hoek ingekopt: 0-1.

  Even moet Terlo zich herpakken temeer daar DEES 4 minuten later een tamelijk open kans voorlangs schiet. Maar vervolgens volhardt Terlo in het creëren van kleine kansen om daar vervolgens slordig mee om te springen.

   

  In de 2e helft in eerste instantie hetzelfde beeld. Een volwassen spelend DEES, rustig de vrije man zoekend en balbezit koesterend terwijl een te driftig Terlo gehaast op zoek gaat naar de gelijkmaker. Kansjes komen er maar Jari Kok prikt de bal over waar een ferm schot op doel kansrijker was geweest. Even later een indirecte vrije schop zowat op de penalty stip. Met heel DEES in slagorde op de doellijn tikt Kwint Witteveen terug op Erwin Isbouts die hard in de melee van spelers schiet. De rebound van Thijn Gevers smoort ook in hetzelfde woud van benen.

   

  Dan het onvermijdelijke: men laat zich na bijna een uur op rechts in de luren leggen door DEES waarna een strak schot de 0-2 betekent.

  Terlo weigert  het hoofd in de schoot te leggen maar de echte overtuiging ontbreekt. Bovendien heeft DEES met  de 2-0 in de achterzak het spel netjes onder controle. Als Timo een niet al  te woest schot in de benedenhoek door de vingers laat glippen is het onbegonnen werk om er nog een succesvolle achtervolging van te maken. Exact na 90 minuten fluit de prima scheidsrechter, jong en foutloos, voor het eind.

   

  Terlo verliest voor de 2e keer op rij nadat het verzuimt de kansen te verzilveren en afstand te nemen. DEES, degelijk, rustig en balvast, weet na 30 minuten het overwicht van Terlo te neutraliseren en de enkele kansen zelf wel te benutten. Bij Terlo moet het aanvallend rendement omhoog om een woordje te kunnen meespreken in deze competitie. Volgende week uit tegen een vrolijk scorend Casteren kijken of dat gaat lukken.

  Terlo-Netersel 1-2,   23-10-2022

  Terlo geeft 3 punten weg in paar minuten

   

  Een aangename temperatuur en gezellig veel publiek bij een “topper” in 5c.

  Beide teams hadden een gelijk aantal verliespunten dus de winnaar nam een klein beetje afstand en zou bovenin blijven meedraaien.

  De eerste 5 minuten was Netersel iets comfortabeler aan de bal en zocht Terlo even naar de juiste afstemming. Maar toen die na deze beginfase was gevonden bepaalde Terlo de wedstrijd. Niet dat Netersel onder de voet  werd gelopen maar Terlo was duidelijk de overheersende ploeg. Diverse mogelijkheden om het scorebord in werking te zetten bleven echter onbenut. Slordigheid in de eindfase, het  vizier niet helemaal op scherp en niet voor de eerste keer dit seizoen een uitstekende doelman bij de tegenpartij voorkwamen een verdiende voorsprong voor Terlo.

  Kleine en grote kansen voor Erwin Isbouts Thijn Gevers, Mike v Gestel, Sebastiaan Kromwijk, weer Mike en Freek Lommers werden in respectievelijk 6e, 8e, 9e, 15e, 20e en 31e minuut niet tot doelpunt gepromoveerd. Tot dan toe had Netersel geen potten kunnen breken en moest het hopen op een eventueel mistasten van Terlo. Kort voor rust een tamelijk onoverzichtelijke situatie op de kop van de 16, waar de bal dan weer door Terlo heroverd wordt, dan weer door Netersel. Uiteindelijk komt de bal voor de  voeten van Erwin die met een geplaatst schot in de verre hoek de meer dan terechte 1-0 binnen schiet.

  Da’s lekker rusten.

   

  Na de rust komt Netersel wakker en moedig uit de kleedkamer. Men verruilt de wat defensieve houding voor een offensievere instelling en weet Terlo beduidend beter partij te  geven. Toch zijn er 2 defensieve slordigheden van Terlo voor nodig om de score een totaal ander aanzien te geven. In  de 47e minuut breekt Netersel vanaf links door als er niet scherp en kort genoeg gedekt wordt en wordt  de 1-1 binnen geschoten. Amper 3 minuten later en weer vanaf links een vergelijkbare  situatie  en een knappe 1-2.

  Even is Terlo aangeslagen en moet het oppassen dat Netersel niet definitief afstand neemt. Maar na een kwartier vecht Terlo zich terug in de wedstrijd en blijft er nog tijd genoeg om op gelijke hoogte te komen. Maar Netersel heeft de zaken in tegenstelling tot de eerste helft nu wel onder controle. De pogingen van Terlo (via Freek en Jari) kunnen worden weggestreept tegen kansen van Netersel. De inbreng van Tijn vd Berg voor een moegestreden Thijn Gevers en de vervanging van een licht geblesseerde Robert Kaal door Cas Noten deed de wedstrijd ook niet kantelen.  Netersel hield de controle en bleef loeren op de definitieve knock-out, Terlo probeerde de gelijkmaker te forceren. Met een laatste schot van Tijn vd Berg juist naast werd de wedstrijd definitief afgesloten door een prima fluitende jonge scheidsrechter.

   

  Terwijl het Eindhovens Dagblad meldde dat PSV de zege in Groningen in 6 minuten weggooide kan van Terlo zich daaraan spiegelen. Ook het eigen sportpark werden in enkele minuten tijd 3 mooie punten weggegeven. Het pleit voor Netersel dat het in de 2e helft sterk  terug wist te komen nadat Terlo de  eerste helft had gedomineerd. Komende zondag weer thuis, nu tegen DEES, kan Terlo laten zien dat het in staat is ook de 2e helft de baas te zijn op het  veld.

   

   

  Hulsel-Terlo 0-1,   16-10-2022

  Terlo houdt Hulsel redelijk in de houdgreep.

   

  De jaren dat Terlo en Hulsel in dezelfde klasse speelden was Terlo telkens de onderliggende partij. Niet dat de Loo-enaren met knikkende knietjes naar Hulsel afreisden maar in verband met de afwezigheid van 3 sterkhouders (2 aanvallers en 1 verdediger) was men toch gewaarschuwd.

  Vanaf minuut 1 greep Terlo het initiatief zonder tot groots voetbal te komen. Maar met een aantal mogelijkheden en kansen werd net te slordig  omgesprongen om een verdiende voorsprong te nemen. Zelfs Erwin Isbouts wist in de 22e minuut oog in oog met de doelman deze niet te verschalken.

  Vrije trappen en kopballen vielen links en rechts in het Hulselse strafschopgebied zonder dat er van een goede  afronding sprake was.

  Hulsel probeerde het wel maar wist Terlo niet echt te verontrusten. Als er eens een mogelijkheid bijeen werd gevoetbald kwam dit meestal omdat Terlo zichzelf door slordigheden in moeilijkheden bracht dan dat dit een gevolg was van soepel Hulsels aanvalsspel. Bij een van die zeldzame kansen wierp doelman Timo vd Loo zich in de 36e minuut  in de baan van het schot en voorkwam daarmee een even plotselinge als onverdiende achterstand. Dat hij daarna een minuutje naar adem moest snakken was het gevolg  van deze onverschrokken redding.

   

  Na de rust hetzelfde spelbeeld. Terlo domineert de wedstrijd, Hulsel loert op een eventueel succesvolle counter. Regelmatig laat Thijn Gevers de achterhoede van Hulsel zijn hielen zien, maar even zo vaak is de voortzetting cq afronding onzorgvuldig of is de Hulselse doelman een sta in de weg. In de 60e minuut vervangt Tijn vd Berg op het middenveld Krijn Kuijken waardoor het middenveld nog steviger in Terlo-handen komt. In minuut 67 lanceert Erwin met een fraai boogballetje Mike van Gestel die met een wippertje de doelman verschalkt maar de bal rolt langs de verkeerde kant van de paal.

  Een minuut later weer een leep balletje van Erwin die daarmee Mike vrij voor de keeper zet en daarmee de 1-0 laat aantekenen. Mogelijk buitenspel wordt door de arbiter resoluut weggewuifd. In het laatste kwartier speelt Hulsel wat opportunistischer en moet Terlo geconcentreerd blijven. Wel schept dat ruimte achter de verdediging van een opdringend Hulsel. Een keer of 3 demarreert Thijn over de flank maar verzuimd af te drukken of de vrijstaande collega Mike te  bedienen. Terwijl kort voor tijd de voor Mike ingevallen Cas Noten denkt nog een definitief stempel op de wedstrijd te zetten fluit de uitstekend leidende scheidsrechter voor de laatste keer.

   

  Terlo had Hulsel deze wedstrijd redelijk in de houdgreep. Slechts af en toe wist Hulsel zich hieraan te ontworstelen zonder echt gevaarlijk te worden. De prima scheidsrechter, die er niet voor terugdeinsde om na een overtreding even te laten doorspelen om te zien of er alsnog voordeel te behalen was, zorgde ervoor dat de wedstrijddynamiek behouden bleef. Komende week thuis tegen concurrent Netersel wacht Terlo een nieuwe uitdaging in haar poging de ongeslagen status 

  te handhaven.

   

  Opstelling:

  Timo vd Loo, Sebastiaan Kromwijk-Fitim Malioku-Robert Kaal-Adriaan Wouters, Erwin Isbouts,-John Vosters-Peter Verhoeven-Krijn Kuijken, Mike van Gestel-Thijn Gevers.

   

  Wissels: Tijn vd Berg, Cas  Noten

   

  Terlo-Dosko 4-2,  9-10 2022

  Twee ongelijke helften maar verdiende zege Terlo vooral op grond van overtuigende 1e helft

   

  Onder  een heerlijk najaarszonnetje ontving Terlo DOSKO’32 die net als de gastheren 4 punten uit  de eerste 2 wedstrijden had weten te verzasmelen.

  Vanaf de eerste minuten was Terlo de baas in het  veld. Niet dat DOSKO slordig combineerde maar Terlo wist na vinnige balveroveringen steeds de scherpe aanvallers aan het werk te zetten en zo de druk op het Duizels doel te houden. DOSKO daarentegen wist haar voorwaartsen amper  te bereiken.

  Niet vreemd dat de kansen  voor Terlo zich aaneenregen:

   

  6e minuut Mike van Gestel via de keeper over 

  7e minuut  Thijn Gevers mist na voorzet van Jari Kok voor open doel

  9e minuut Jari Kok penetreert de 16 en met een lage schuiver t6ekent hij voor de 1-0

  18e minuut  Jari tikt voorzet  van Freek Lommers via keeper naast

  29e minuut Erwin Isbouts  legt  de bal vanuit de corner op het  hoofd  van Sebastiaan Kromwijk die de 2-0 binnenknikt

  30e minuut Erwin wordt randje 16 neergelegd en schiet de vrije  trap knap binnen 3-0

  39e minuut  Freek schiet net naast

  41e minuut  Freek neemt een  afgeketste bal ineens op het slofje 4-0

  Al deze kansen werden in de 25e en 29e minuut onderbroken door mogelijkheden voor DOSKO met een schot op de paal en een schuiver net naast. 

  Verder is het Terlo dat de klok slaat.

   

  Na rust weet Terlo het niveau van de eerste 45 minuten niet vast te houden. DOSKO bijt zich wat meer vast in de wedstrijd zonder tot overdreven grote kansen te komen. Zelfs een Terlo dat onbewust gas  terug heeft genomen voetbalt  nog  een paar dotten van kansen bij elkaar. Zowel Jari, als Erwin, alsook Thijn en Freek hadden een vijfde doelpunt op de schoen maar misten net de precisie en felheid die de eerste helft wel aanwezig was.

  DOSKO komt in de 56e minuut terug tot 4-1 als een overtreding in de 16 vrij gemakkelijk tot penalty wordt gepromoveerd die vervolgens onberispelijk wordt binnengeschoten. Even later leidt balverlies op het middenveld tot een schotkans van DOSKO maar  Timo vd Loo staat op zijn post.

  En als in de 70e minuut een vrije trap keurig en onbereikbaar door DOSKO in de linkerhoek wordt geschoten komen de rood-gelen zelfs tot 4-2.

  De laatste wapenfeiten zijn weer voor Terlo dat beseft dat het DOSKO niet verder dichterbij mag laten komen maar de precisie ontbreekt of de buitenspelvlag gaat te vlotjes omhoog.

  Na enkele minuten blessuretijd fluit de goed leidende scheidsrechter af en blijft Terlo ongeslagen.

   

  Een prima 1e helft van Terlo waarin ruim afstand werd genomen van DOSKO werd gevolgd door een 2e helft waarbij het aan Terlozijde allemaal een tandje minder was. Noem het gemakzucht, noem het overmoed, feit is dat men DOSKO zo een beetje terug in de wedstrijd liet komen. Simpel en onbezorgd de wedstrijd  “uit-voetballen” is nog een kunstje waarin Terlo zich moet bekwamen.

   

  Opstelling:

  Timo vd Loo, Sebastiaan Kromwijk-Fitim Maloku-Kwint Witteveen-Adriaan Wouters, Mike van Gestel-Erwin Isbouts-Peter Verhoeven-Thijn Gevers, Jari Kok-Freek Lommers

   

  Wissels: 

  Robert Kaal, John Vosters

   

   

  De Bocht’80 -Terlo 0-0,   2-10-2022

  Terlo doet zichzelf tekort met maar 1 punt.

   

  Na de eerste speelronde stonden beide ploegen zonder puntverlies aan kop van de ranglijst waardoor je met enig gevoel voor overdrijving dit een echte  topper zou kunnen  noemen.

   

  In de 1e helft  viel dat niet echt aan het spel af te lezen. Slordigheden aan beide kanten voorkwamen dat de  toeschouwers  een spektakelstuk kregen voorgeschoteld. Terlo was wel iets dominanter en kreeg ook de betere kansen waaronder  een schot van Freek Lommers na een  strakke voorzet vanaf rechts. Maar niet voor het laatst deze wedstrijd bleek de keeper van De Bocht een grote sta-in-de-weg. Met een fraaie reflex ranselde hij de inzet uit het doel. Het balverlies ontstond meestal  niet door resoluut ingrijpen van de tegenstander maar door eigen onzorgvuldigheden. De Bocht slaagde er niet echt in gevaar te stichten zodat beide  teams met een 0-0 stand de kleedkamers opzochten.

   

  In de 2e helft kwam Robert Kaal met een lichte blessure niet meer terug. Fetim Maloku zakte een linie waardoor er ruimte kwam op het middenveld voor invaller Mike van Gestel.

  Deze wijzigingen versterkten de dominantie van Terlo. De  Bocht zocht met lange  ballen de ruimte achter de Terloverdediging maar kreeg hoegenaamd geen poot aan de grond. Terlo daarentegen acteerde minder slordig dan in de 1e helft en speelde een paar forse kansen bij elkaar. Maar zowel Thijn Gevers, Adriaan Wouters, Freek Lommers als Mike van Gestel waren óf

  te slordig in de afronding of troffen de handen en voeten van een uitstekende keeper van De Bocht. Met de  inbreng van John Vosters en Tijn vd Berg probeerde Terlo nog wat te  forceren maar mogelijkheden daartoe werden door verkeerde keuzes niet benut. Toch leek tot op het laatst de 1-0 van Terlo aanstaande ofschoon De Bocht in de laatste minuten nog wat dreigender op de Terlo helft verscheen. Maar ook de mannen uit Oirschot konden geen potten breken, met een 0-0 gelijkspel tot gevolg. Een resultaat dat door De Bocht werd  omarmd maar door Terlo als teleurstellend werd ervaren.

   

  Een zeker in de 2e helft dominant Terlo kon de diverse mogelijkheden tegen een verdedigend De Bocht niet verzilveren. Met iets meer precisie en doortastendheid in de laatste fase van de aanval

  was De Bocht niet zonder kleerscheuren van het veld  gelopen. Volgende week thuis tegen (sinds vandaag) medekoploper Dosko ’32 kijken of het met die precisie en doortastendheid wel gaat lukken.

   

  Opstelling  Terlo:

   

  Timo vd Loo, Sebastiaan Kromwijk-Robert Kaal-Kwint Witteveen-Adriaan Wouters, Fetim Maloku-Erwin Isbouts-Peter Verhoeven-Thijn Gevers, Jari Kok-Freek Lommers.

   

   

  Wissels:

  Mike van Gestel, John Vosters en Tijn vd Berg

   

   

  Terlo-Knegselse Boys 3-0,  25-9-2022

  Een scherp Terlo deelt tegen Knegselse Boys lakens uit.

   

  Al na 5 minuten was op sportpark Terlo duidelijk dat de thuisvereniging vandaag van plan was

  de  tegenstander geen kans te geven. Kort op de bal, met geduld en vertrouwen de vrije man zoeken en dan met de snelle dieptepasses de rappe voorwaartsen aan het werk zetten. Eén van die aanvallen dreigde op rechts vast te lopen waarna een snelle kantwisseling Thijn Gevers links op de rand van de 16-meter in balbezit bracht. Een subtiele voetbeweging en een strak schot in de verre hoek betekent een terechte 1-0 al in de 6e minuut. In de 13e minuut een diepe bal op Freek Lommers die een prooi voor de Knegselse verdediging lijkt te worden. De oranje defensie grijpt echter niet resoluut genoeg in waardoor Freek alsnog de 2-0 kan binnentikken. Dan breekt er een fase  aan die gekenmerkt wordt door een aantal kansen die, onder andere door onbesuisde overtredingen van de Knegselse keeper (overigens naast een aantal goede reddingen) te niet worden gedaan. 

  Zo valt een lepe dieptepass in de de 20e minuut in de  vrije ruimte tussen doelman en Jari Kok. De doelman stormt uit zijn doel maar Jari weet de bal nog juist over hem heen te wippen om zich zo vrij baan te verschaffen. De doelman torpedeert bij die actie de aanvaller waarna de bal over de achterlijn rolt. Terwijl heel Terlo op een rode kaart wacht wuift de arbiter alles weg, geeft zelfs geen gele prent maar een simpele doeltrap. Weer 3 minuten later ontsnapt Sebastiaan Kromwijk op rechts, geeft strak voor waar Freek Lommers bij de eerste paal de keeper de bal naast ziet tikken. Op het halve uur kort na elkaar nog twee kansen voor Freek Lommers die het doel tevergeefs met hoofd en voet onder vuur neemt. En kort daarop weer een strakke voorzet die door Thijn Gevers naast wordt gekegeld.

  Kort voor rust wordt Freek Lommers met een diepe bal weggestuurd en net buiten de 16 volledig ondersteboven gelopen door de doelman. Ditmaal wel geel, terwijl ook deze wilde actie minimaal een rood randje verdiende.

   

  In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. Knegsel komt amper over de middellijn waar de Terloverdedigers de zaken strak onder controle hebben en houden. Knegsel lijkt iets meer man achter  de bal te houden om zo de score niet te laten oplopen. Toch valt na een uur de 3-0 als een lange bal van Kwint Witteveen door de Knegselse verdediger terug gekopt wordt op de keeper. Een bekend misverstand als deze doelman juist een paar stappen voorwaarts heeft gezet en de bal dus langs hem heen rolt richting doellijn. Freek Lommers is er als de kippen bij om te zorgen dat niemand in staat is om de bal nog voor de doellijn te keren. (60e minuut, 3-0, e.d.)

  Inmiddels heeft Terlo een aantal wissels toegepast die geen invloed hebben op hun dominantie op het veld. Een aantal redelijke kansen worden nog bijeen gespeeld maar ook bij Terlo is de dringende noodzaak om de score verder te verhogen niet prominent aanwezig. Heel blijven, rondtikken en uitspelen. Dit gaf  Knegsel de gelegenheid om in minuut 89 het eerste schot op Terlo doel te lossen dat vervolgens smoorde in de verdediging. 1 Minuut later uit een vrije trap het 2e schot op doel dat door Timo vd Loo koeltjes werd overgetikt. Kort daarop fluit de zeer jeugdige scheidsrechter voor het einde.

   

  Een onberispelijke zege voor Terlo dat weinig te duchten had van een tegenvallend en timide Knegsel. Goed in de duels, geduldig spelend en als team werkend. Met een tikje meer overleg had de score zeker in de 1e helft nog verder kunnen oplopen. 

   

  Opstelling Terlo:

  Timo vd Loo, Sebastiaan Kromwijk-Robert Kaal-Kwint Witteveen-Adriaan Wouters, Mike v Gestel-Erwin Isbouts-Peter Verhoeven-Thijn Gevers, Jari Kok-Freek Lommers

   

  Wissels: 

  Fitim Maluku, Tijn vd Berg en Daan Wouters