• Slecht gespeeld, toch een punt

  In Lennisheuvel tegen LSV: geen ontmoeting waar Terlo slechte herinneringen aan bewaart. De laatste ontmoetingen werden daar allemaal gewonnen waar bij soms alleraardigst voetbal te zien was.
  Vandaag was alles anders. LSV starte veelbelovend, schoot al in de 6e minuut op de paal en Terlo had niet veel in de melk te brokkelen. Die enkele keer dat dat Terlo wist uit te breken strandde de goedbedoelde poging in onzuiverheid. Dat Terlo in minuut 23 op voorsprong kwam was dan ook tamelijk onverwacht. Twan wist de bal onder controle te brengen en stuurde vervolgens Freek met een slimme pass op pad. Een eerste tackle wist Freek nog te ontwijken, de tweede tackle was buiten het boekje. En, eerlijk is eerlijk, ook buiten de 16. Toch wees de scheidsrechter onder felle LSV-protesten naar de stip. Twan liet zich dit buitenkansje niet ontgaan. Het verdere verloop van de 1e helft bleef LSV de bovenliggende partij zonder dat ze tot akelig grote kansen kwamen.
  Een vrije trap van John die knap werd ingekopt door Kwint was een van de weinige Terlo hoogtepunten.

  Na de rust eenzelfde spelbeeld met dien verstande dat LSV de druk nog een beetje opvoerde. Terlo kon het middenveld niet in bezit nemen en was aangewezen op de lange bal in de hoop dat die een keer goed zou vallen. LSV doemde een paar keer dreigend op voor het doel van Jurgen maar menig schot werd met inzet geblokt en ook stond het LSV-vizier niet fijn genoeg afgesteld.
  Terlo had niet de rust om voetballend de bal in bezit te houden en was zo gedwongen in het tempo van LSV mee te gaan. Het uitvallen van Kwint maakte de defensie er niet stabieler op ondanks krachtdadig ingrijpen van invaller Marc. De stevige belegering van de Terlodefensie moest welhaast een treffer opleveren. En ja, een kwartier voor tijd werd op een ingooi niet adekwaat gereageerd, aan de verkeerde kant gedekt en dus schoot Roel Welvaarts laag in de linkerhoek de 1-1 binnen. Verdiend en het sein voor LSV om de duimschroeven nog eens wat steviger aan te draaien. Een aantal vrije trappen op de rand van de 16 deed bij de Telosupporters het klamme zweet uitbreken maar werden te onnauwkeurig ingeschoten. In de tussentijd vocht Twan menig duel met de laatste man van LSV uit, zowel over de grond als in de lucht. In die duels had hij de scheidsrechter beslist niet mee en zo werden de weinige Terlo tegenstoten al vroeg om zeep geholpen. LSV had de pech dat een fraaie inzet kort voor het eind nog bovenop de lat belandde en de 1-1 dus de eindstand werd.

  Zoals gezegd: slecht gespeeld, toch een punt. Volgende week zal er toch met meer overleg en rust gespeeld moeten worden om de punten binnen te slepen. Want we kunnen er niet op vertrouwen dat met het spel van vandaag elke keer een gelijkspelletje wordt weggekaapt.