• Terlo is ook LSV de baas...! Uitslag 3-4 (rust 1-4)

  Sommige wedstrijden vragen gewoon om een verslag. LSV-Terlo (3-4) is zo'n wedstrijd.
  Dus, zie onderstaand

  Om precies 2 uur begon Terlo enigszins gehavend aan de wedstrijd. Blessures bij Cas, Julien
  en Daan dwongen coach Hans tot enkele omzettingen. Met Arjan op linksback en Tim op het middenveld moest deze klus geklaard worden.
  Het begin ging redelijk gelijk op waarbij Hein en Freek met hun snelheid voortdurende waakzaamheid van de LSV defensie vroegen. Reeds vanaf minuut 1 eiste de bebaarde leidsman alle aandacht op met menig warrige beslissing die hij, het moet gezegd worden, redelijk over beide teams verdeelde.
  Probleem was wel dat zowel Terlo als LSV niet echt aan soepel spel toekwamen want telkens kon door een ondoorzichtige arbitrale ingreep iets veelbelovends in de kiem gesmoord worden. Ook verdween de vaart op die manier uit de wedstrijd.
  Toch was het Terlo die aan de patstelling een einde maakte. Een overtreding net buiten de 16 werd ditmaal juist beoordeeld met een vrije trap en Joop krulde de bal fraai in de bovenhoek.
  Kort daarop verliet doelman Jurgen met een hamstring blessure het veld en moest Sebastiaan zijn talenten onder de lat vertonen. Sebastiaan’s plaats werd ingenomen door Rick die zo na lange afwezigheid kon laten zien het voetballen niet verleerd te zijn.

  Terlo liet zich door deze omzetting niet van de wijs brengen want een knappe aanval over links, waar Freek iedereen de hielen liet zien, eindigde in een harde lage strakke voorzet bij de eerste paal. Onder druk van Hein kon de dienstdoende LSV-verdediger niets anders doen dan de bal in eigen doel schuiven.
  Terlo dacht met een comfortabele 2-0 te kunnen gaan rusten maar de scheidsrechter had daar volstrekt andere gedachten over. Waarschijnlijk dacht hij dat de wedstrijd gewoon om half drie was begonnen want hij weigerde op z’n fluit te blazen. Blazen deed hij wel toen een uitbraak via Hein met een vrij speelveld voor zich door hem als off-side werd beoordeeld. Geheel op eigen gezag, van op 30 meter afstand en zelfs niet gesteund door een vlagsignaal van de LSV-grensrechter.
  Terlo was echter niet klein te krijgen en pakte de extra tijd dankbaar aan om met 2 knappe treffers zelfs de 4-0 op het scorebord te krijgen. Eerst schoot Mike met een bijzonder fraai schot vanaf de punt van het strafschopgebied de 3-0 in de verre bovenhoek, daarna was het een scherpe actie van Micha die Freek in staat stelde de 4-0 binnen te tikken. Dit werd onze arbiter toch iets te gortig en hij besloot ter compensatie na een handsbal van een LSV-er in het strafschopgebied a) Mike een gele kaart te geven en b) Terlo een strafschop tegen om vervolgens in minuut 59 direct voor rust te fluiten. Zelfs LSV begreep niets van deze penalty maar men zweeg begrijpelijkerwijs. Of het bij deze leidsman iets had uitgehaald is trouwens maar de vraag.

  In de 2e helft een fel aandringend LSV dat besefte dat er rap gescoord moest worden om nog enige aansluiting te krijgen. Terlo moest achteruit en miste in die fase de rust van Joop die met spierklachten in de kleedkamer was achtergebleven. Josh nam zijn plaats in waardoor wederom geschoven moest worden met de poppetjes. Ondanks dat Kwint als een brandweerman menig brandje in de verdediging bluste ontstond er enige onrust. Begrijpelijk daar onze bebaarde vriend stug doorging met het fluiten van zijn eigen wedstrijd geheel volgens zijn eigen regels. Een harde schuiver en even later een strakke kopbal na een voorzet vanaf rechts brachten LSV terug in de wedstrijd. Inmiddels was Josh al uitgevallen met een enkelblessure waarna Stef zijn plaats innam. Wederom schuiven met de poppetjes.
  Terlo had in de laatste fase toch weer afstand moeten nemen. Enkele vlotte tegenaanvallen stranden in de laatste fase door een te krachteloos schot of een foutieve keuze.
  De vele fel meelevende Terlo supporters probeerden hun mannen te steunen maar zaten tezelfdertijd met samengeknepen billen de strapatsen van de scheidsrechter aan te zien. Voor hetzelfde geld gooit ie er, als echte liefhebber van de voetbalsport, nog een keer 14 minuten extra tijd tegenaan. Je houdt van het spelletje of niet.
  Gelukkig toonde Sebastiaan zich een betrouwbare sluitpost die met een knappe redding en enkele rustige ingrepen LSV op afstand hield.

  Dan, terwijl een aantal Terlo-ers redelijk op het tandvlees liep, klinkt het eindsignaal en rolt het Zigge-Zagge-Zigge-Zagge Terlo van de tribune.
  Met overgave gestreden, je niet gek laten maken en dus verdiend 3 punten naar ’t Loo. Bravo mannen.