• Terlo kan slechte eerste helft niet goedmaken

  In een troosteloos Netersel, waar zoals verwacht geen kip langs de lijn stond moest Terlo z’n ongeslagen status zien te behouden. De eerste 4 minuten leek Terlo een daverende start te nemen
  als kort na elkaar Twan en Sebastiaan respectievelijk met voet en hoofd de openingstreffer denken te scoren.
  Helaas denkt Onze Lieve Heer daar anders over en is Hij Netersel genadig.
  Sterker nog, 2 minuten later weet Jurgen met de voet Netersel van hun openingstreffer af te houden.
  Weer een minuut later moet Peter er met een liesblessure af en komt Robert, net hersteld van zijn blessure, er onverwacht snel in.
  Niet dat het met die wissel te maken heeft maar Terlo begint slordig te acteren. Een schot van Netersel net over en een flipperkastsituatie die door Jurgen en Sebastiaan net op tijd wordt opgelost doen code geel uitroepen.
  Terlo moet het hebben van uitbraken waarbij Freek ontsnapt en met scherpe voorzetten Twan probeert te bereiken. Steeds net niet. In de tussentijd weet Netersel na slap verdedigen met een geplaatst afstandsschot de 1-0 op het bord te krijgen en gaat daarmee de kleedkamer in.

  Na rust verwachten we een pittiger Terlo maar als een van onze verdedigers zich verslikt in een lange bal ligt de 2-0 al na 1 minuut in het netje en moet er nog een extra schepje bovenop. De wissel Rick v R. voor Micha met de bedoeling wat meer aanvalskracht te ontwikkelen lijkt logisch. En inderdaad, er zit meer gif in het spel. Een schot van Mike had een beter lot verdient. Als Twan in de 54e minuut op links aan de zijlijn een blok zet komt de bal in Terlo’s bezit en wordt Sebastiaan op rechts het strafschopgebied ingestuurd. Hij twijfelt niet en met een droge schuiver in de lange hoek maakt hij de 2-1.
  Netersel is beduidend minder dominant en Terlo lijkt op weg naar de 2-2. Zo demarreert Freek in de 72e minuut op rechts en weet op een haar na de inglijdende Twan te bereiken. De gehele tweede helft wordt er van beide kanten op het scherpst van de snede gestreden waarbij de scheidsrechter iets te willekeurig naar de gele kaarten grijpt. Terwijl Terlo zich opmaakt voor een slotoffensief om mogelijk toch nog een punt mee te nemen naar ’t Loo weet Netersel in de 78e minuut in het doelgebied van Terlo een scrimmage tot doelpunt te promoveren:1-3.
  Nog geeft Terlo niet op en een daverende vrije trap van Kwint wordt ternauwernood over de lat getikt. Meer zit er vandaag niet in en de nederlaag is niet geheel onverdiend.

  Een wedstrijd die wat Terlo betrof pas in de tweede helft begon. Niet dat het opeens geweldig was, maar men leek feller en beter bij de les. Jammer dat ook dan de rust ontbreekt om de juiste voortzetting te kiezen, men de bal te weinig het werk laat doen en te slordig is in de passing. Dat betekent veel inspanning om de verloren bal te heroveren. Inspanning die beter besteed kan worden aan slim en gecontroleerd spel. Maar strijd leveren zoals in de 2e helft, daar begint alles mee.