• Terlo laat zich door Casteren de kaas van het brood eten

  Na 15 minuten 0-2 voor Terlo, dat kon nog wel eens een prettige middag worden.
  Hoe anders zou het lopen.
  Terlo ging voortvarend van start en zette Casteren aardig onder druk. De rood-gelen konden niet behoorlijk organiseren met als gevolg dat In de 10e minuut Sebas met het hoofd en met gevaar voor eigen leven de Casterense doelman weet te verschalken. In de 15e minuut wordt het nog mooier als Danny vanaf de rechterflank een voorzet geeft die door hands van een verdediger lijkt te smoren. Toch weet Mike de bal nog de beslissende zet te geven en de doelman te passeren voor de 0-2.
  Terlo lijkt de touwtjes stevig in handen te hebben en zet aardige aanvallen op waarbij in minuut 17 Freek tamelijk vrij op doel kan afstormen maar zijn schot wordt knap gekeerd.
  Dan valt min of meer uit het niets in de 25e minuut de 1-2. Veel man voor de bal, de restverdediging niet op orde, te gemakkelijk de linkeraanvaller naar binnen laten kruisen en vanaf rand 16 een schot laten lossen dat via Kwint van richting verandert en in het doel vliegt.
  Dat geeft de Casterense burger moed en de thuisploeg gaat er weer in geloven. En 2 minuten later wordt het nog erger als in een scrimmage uit een hoekschop de 2-2 wordt binnen gedrukt.
  Terlo is duidelijk de kluts kwijt, moet het initiatief aan Casteren laten en weet dit ook niet 1-2-3 terug te pakken. En dan, in de 44e minuut, een aanval over rechts waarbij Terlo meent hands te zien, dan teveel naar de scheidsrechter kijkt i.p.v. naar de bal, dit in tegenstelling tot Casteren dat
  In de drukte de 2-3 scoort. Hoe snel kan het gaan.
   
  Na de rust een Terlo dat van zins is zich terug te vechten in de wedstrijd. Er ontspint zich een echte wedstrijd waarbij Terlo het meeste spelaandeel heeft maar beducht moet zijn op een mogelijke tegenstoot.
  Kleine kansen komen en gaan, echt grote kansen blijven zeldzaam. Adriaan op de linkerflank komt er een paar maal doorheen maar zijn schoten worden geblokkeerd. Ook Sebastiaan demarreert enkele keren op rechts maar de voorzetten zijn net niet precies genoeg. Een goed vrijgespeelde Krijn besluit niet zelf te schieten maar af te leggen waardoor een goede kans verloren gaat. En zo zijn er diverse mogelijkheden die niet worden benut. In de tussentijd komt Casteren amper in de 16-meter van Terlo en moet het zich beperken tot tegenhouden en uitzingen. En dat lukt uiteindelijk en is een zwaar bevochten 3-2 winst hun deel.
   
  Terlo gaf in de eerste helft te gemakkelijk een riante voorsprong weg. De reparatiewerkzaamheden in de 2e-helft hadden met wat meer nauwkeurigheid misschien nog succesvol kunnen zijn maar te vaak werd in de drang naar de gelijkmaker te vaak een onnauwkeurige voortzetting gekozen. En gaat Casteren dus met jouw plakje kaas aan de haal.