• Terlo ligt ook De Bocht een pootje, uitslag 1-2 (rust 0-0)

  Het weer beloofde voor een aangename voetbalmiddag te zorgen in Oirschot maar De Bocht en Terlo moesten dat nog wel waarmaken. En dat deden ze.
  Het op de derde plaats staande De Bocht wist dat Terlo niet onderschat mocht worden en handelde daar ook naar. Met steevast een vrije man in de laatste linie om van daaruit rustig maar degelijk op te bouwen. Terlo had het evenwel goed onder controle dus echt doelrijpe kansen vielen er niet te noteren. Terlo zelf probeerde met snelle tegenstoten gevaar te stichten maar balverlies in de laatste fase zorgde ook in de verdediging van De Bocht voor weinig echte onrust.
  Zo verliep de eerste helft zonder een echte bovenliggende partij hoewel De Bocht de laatste 10 minuten voor de rust wat sterker druk zette.

  De tweede helft leek een kopie van de eerste helft te worden, geen van beide teams was dominant, daarvoor waren de verdedigingen te goed georganiseerd.
  Dan breekt Terlo in de 55e minuut de wedstrijd open. Een vrije trap op zo’n 22 meter aan de rechterzijde van het veld wordt door Joop met een mooie curve tussen verdediging en keeper gelegd. Daar duikt Kwint op om de bal met een fraaie snoekduik in het net te deponeren.

  Da’s even schrikken voor De Bocht dat er een schepje bovenop tracht te doen. Maar Terlo wijkt niet en houdt de zaken ferm onder controle. Dan verslikt in de 70e minuut de verder zo betrouwbare laatste man van De Bocht zich in de felheid van Kwint die hem de bal juist over de middellijn ontfutselt. Hij probeert de fout nog goed te maken met een forse tackle maar tevergeefs. Kwint omspeelt de keeper, wordt sterk naar buiten gedrongen maar schuift de bal vanuit een moeilijke hoek in het doel.

  Even moet De Bocht zich herpakken maar besluit het laatste kwartier toch tot een offensief om het tij te keren. Terlo wordt teruggedrongen maar dat geeft de mogelijkheid om via de counter gevaar te stichten. In de 80e minuut wordt een bal niet resoluut uit de 16meter weggespeeld en valt op heuphoogte voor een speler van De Bocht. Deze weet zowat horizontaal in de lucht liggend door een woud van spelers de aansluitingstreffer te maken.
  Nieuwe moed voor De Bocht dat nu de zaak probeert te forceren. Een aantal hoekschoppen en afstandsschoten is het gevolg. Maar Terlo weigert te capituleren. Bovendien verwerkt een betrouwbare Jurgen met een knappe reflex nog een ziedend schot tot corner. Terlo komt er toch nog 3 x gevaarlijk uit waarbij de laatste pass niet goed valt of ten onrechte buitenspel de aanval smoort. Bij de laatste 2 corners van De Bocht meldt de eigen keeper zich nog in het strafschopgebied maar meestal is dat toch een teken van wanhoop. Ook nu, want na enkele minuten extra tijd fluit de prima leidende scheidsrechter voor de laatste maal.

  Met 3 wissels (Rick, Rik en Stef) die in de loop van de 2e helft werden ingebracht bewijst Terlo over een degelijke bank te beschikken. Zoals in eerdere wedstrijden geconcentreerd spel, vastberaden strijden voor elkaar en gewoon normaal blijven doen. Met een sportieve energieke tegenstander komt er dan die aangename wedstrijd waarop de supporters hopen.