• Terlo op de valreep langs Tongelre, uitslag 3-2 (rust 1-1)

  Een pittige strijd kon Terlo verwachten tegen het op de 3e plaats staande Tongelre.
  En dat werd geheel bewaarheid. Tongelre beheerst het voetbalspel prima, met technisch vaardige spelers en vooral in de voorhoede een aantal rappe gasten die met de wind schuin in de rug nog wat rapper leken.
  Toch wist Terlo met veel inzet het aanvalsspel van Tongelre te neutraliseren en kwam er dankzij de eigen snelle voorwaartsen ook een aantal keren dreigend uit. Bij een van deze uitbraken werd vlot combinerend over rechts de aanval gezocht. Een strakke voorzet werd door Micha beheerst binnengeschoten. Een aanval zoals in het “Louis van Gaal-handboek-voor-het-voetbalspel” als dodelijk wordt omschreven.
  Tongelre zat niet bij de pakken neer en probeerde de druk op Terlo te vergroten. Een paar afstandsschoten en enkele minieme kansjes die door de Terlo-defensie vakkundig om zeep werden geholpen waren niet bijzonder verontrustend. Toch kwamen de Eindhovenaren plots op 1-1- toen een fraaie afstandsschot plotseling daalde en met een boog over Jurgen viel. Met deze gelijke stand werden de kleedkamers opgezocht.

  Na rust een onveranderd spelbeeld: Tongelre met het meeste balbezit, Terlo dat via counters trachtte gevaar te stichten. En al vrij snel sorteerde dit effect. Een scherpe uitbraak via Freek die zich ontworstelde aan de verdedigers, onbaatzuchtig op links Micha aanspeelde die met een felle schuiver de 2-1 aantekende.
  De kunst is dan om met gecontroleerd spel de overwinning veilig te stellen. Met dat kunstje heeft Terlo nog wat moeite. De druk neemt toe, maar verdedigend heeft Terlo de zaakjes redelijk onder controle ofschoon het er zelf niet in slaagt echt gevaarlijke counters op te zetten. Daarvoor is de laatste pass te onzuiver.
  Dan valt dus toch de 2-2 als een uit het strafschopgebied weggekopte bal in een keer strak en onhoudbaar in de hoek wordt gedeponeerd. Even is het hinken op 2 gedachten, ook aan de zijlijn bij supporters. Moeten we gaan voor 1 punt of willen we meer. Een fraaie save van Jurgen geeft extra energie en de laatste 5 minuten komt Terlo nog dreigend opzetten. Een vrije kopkans voor de ingevallen Koen wordt niet verzilverd dus de 2-2 lijkt nabij. Maar dan, in de laatste minuut, gelooft Freek nog in een lange bal en weet deze in extremis bij de mee opgekomen Sebastiaan te krijgen die hem (vraag niet hoe) langs de keeper en in het doel weet te krijgen.
  Kort daarop fluit de goed leidende scheidsrechter voor het einde van deze sportieve wedstrijd waarvoor Tongelre ook een compliment verdient.

  Met een teruggekeerde Peter op het middenveld, Ties als linksback en later nog Julien, Koen en Rik als invallers blijkt Terlo onverschrokken het duel aan te gaan. Zolang je gelooft in je kansen komen die kansen ook. Ook als de tegenstander technisch wat vaardiger is en meer balbezit heeft. Een mooie overwinning om de winterstop mee in te gaan.