• Terlo uiteindelijk nog blij met gelijkspel, uitslag 2-2 (rust 1-0)

  Bij de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen ontving Terlo de blauw-witte brigade uit Nederwetten. Een relatief onbekende tegenstander aangezien het al een flink aantal jaren geleden was dat beide teams elkaar in de competitie troffen.
  Nieuw seizoen, nieuwe kansen.
  Er ontspon zich een duel waarbij Nederwetten wat meer aan de bal was zonder daarbij Terlo schrik in de broek te jagen. Het was Terlo dat wat kleine mogelijkheden wist te creëren zonder dat er sprake was van code rood voor het doel van Nederwetten.
  Toch kwam Terlo op voorsprong toen Cas in de 16e minuut een hard afstandsschot loste dat de keeper van Nederwetten niet klemvast kreeg. De teugspringende bal werd door een attente Sebastiaan rustig ingetikt voor de 1-0.
  In het restant van de 1e helft had Terlo het spel goed onder controle en wist Nederwetten zodra men in op de helft van Terlo kwam geen goede voortzetting te vinden mede dankzij degelijk ingrijpen van de Terloverdediging.

  In de 2e helft zag men eenzelfde spelbeeld. Nederwetten iets vinniger dan in de eerste helft maar verontrusten deed het Terlo niet. Dankzij enkele felle tegenstoten leek Terlo eerder de 2-0 op de schoen te hebben dan Nederwetten de 1-1. Een verkeerde of slordige voortzetting in de laatste fase voorkwam dat Terlo er nog eentje bij kon prikken. En toen de ingevallen Twan redelijk vrij op de keeper afstormde en op het randje van de 16 werd getorpedeerd werd er slechts een vrije trap
  genoteerd en leek de 1-0 het maximaal haalbare.
  Dan breekt een dramatisch laatste kwartier aan.
  De soeverein spelende Kwint struikelt tijdens het uitverdedigen in de eigen 16 over de bal. De Nederwettense aanvaller pikt de bal op die in eerste instantie nog wordt gekeerd maar via via bij Dennis van Es belandt die de 1-1-aantekent. Amper 5 minuten later krijgt Nederwetten een strafschop nadat Kwint een sliding bestraft ziet. Bram de Jonge laat zich dat buitenkansje voor de 1-2 niet ontgaan.
  Met nog 10 minuten te gaan recht Terlo de rug en besluit Kwint naar de frontlinie te sturen.
  De druk op het Nederwettense doel neemt zienderogen toe en er komen nog kansen. Maar de meelevende toeschouwer moet wachten tot de 90e minuut als Kwint in het strafschopgebied de bal doorkopt op Twan die vanaf rechts resoluut in de lange hoek schiet. (2-2)
  Zelfs in blessuretijd gooit Terlo nog alle energie in de aanval om het onmogelijke mogelijk te maken. Tevergeefs.

  Een aparte wedstrijd. Terlo 75 minuten in totale controle. Niet met briljant spel, maar degelijk en met inzet. Twee ongelukkige momenten van een van de betere spelers doet de score volledig kantelen. Het pleit voor het karakter van Terlo en het “neusje voor de goal” van Twan dat Nederwetten niet met de volle buit aan de haal ging. Voor beide teams geldt hetzelfde: Nederwetten tevreden dat ze nog terugkwamen in de wedstrijd en teleurgesteld dat ze de 2-1 kort voor tijd nog moesten afgeven, Terlo teleurgesteld dat ze een kwartier voor tijd de wedstrijd uit handen leken te geven en toch tevreden dat ze er op de valreep nog een gelijkspel uit konden slepen. Zo gezien lijkt de 2-2 dan voor beide teams een redelijke uitslag.