• Onderstaand alle verslagen uit het seizoen 2021-2022.

   

  Matig Terlo vergeet vertrekkende trainer passend afscheidskado te geven  06-06-2022

  Op een prima grasmat kon Terlo trainer Hans niet plezieren met een overwinning in de laatste  wedstrijd van het seizoen. Knegselse Boys, waar de trainer ook vertrekt, deed het beduidend beter door de punten mee naar Knegsel te nemen. En terecht, want tegenover een onbegrijpelijk mat en futloos Terlo stond een aanmerkelijk actiever Knegsel. Vooral over de linker flank werd Terlo regelmatig uitgespeeld door een razendsnelle oranjehemd. Geen wonder dan ook dat de 0-1 in de 18e minuut ook over links werd voorbereid. Ook de resterende  27 minuten van de 1e helft hadden de Terlomannen weinig tot niets in de melk te brokkelen en mochten ze blij zijn dat de score niet verder opliep in het voordeel van Knegselse Boys. Volledig verassend weet Terlo in de 40e minuut op gelijke hoogte te komen als Sebastiaan op 18 meter van het doel een vrije trap toegekend krijgt die door Kwint strak langs de muur in de rechter benedenhoek wordt geplaatst.

  Rusten met een geflatteerde 1-1.

  Na rust hetzelfde beeld. Kleine omzettingen uit de 1e helft lijken nu defensief wat meer rendement op te leveren want Knegsel is iets minder gevaarlijk. De Boys houden Terlo ver van het eigen doel door meer felheid in het spel te leggen en creëeren zo toch nog een aantal mogelijkheden. Een serie corners onderstreept het overwicht van Knegsel en uit een daarvan wordt hard en strak binnen gekopt. Ofschoon er nog genoeg tijd is wekt Terlo geen moment de indruk nog te geloven in een gelijkspelletje. Zo loopt het duel en daarmee het seizoen zachtjes naar het einde.

   Jammer dat een inspiratieloos Terlo niet bij machte was de trainer bij zijn afscheid nog een overwinning mee te geven. Het leek alsof de vakantie vanmiddag om half 3 voor de meesten al begonnen was. Na de wedstrijd in de kantine bleek er opeens wel weer fut in de spelers te zitten als de selectie de trainer en begeleiding met een kleinigheid bedankt en men een vaatje bier aanslaat voor de supporters. Twee maanden uitrusten en dan weer, zoals elk jaar, met grote verwachtingen het nieuwe seizoen in. We blijven optimistisch, da’s ook Terlo.

   

  Sterk Irene neemt Terlo de maat         29-05-2022

  In Gemonde, waarvan we voor dit seizoen amper wisten waar het lag, combineerde Irene fris en vrolijk en liet Terlo geen moment de illusie dat er iets te halen viel. In de beginfase leek Terlo nog mee te kunnen doordat tot 2 x toe  een dieptepass bijna z’n bestemming bereikte, maar verder liet Irene het niet komen. Integendeel, men veroverde het middenveld en dwong Terlo tot verdedigen. Het was dan ook niet verrassend dat Irene in de 22e minuut op voorsprong kwam. Een keurig uitgespeelde aanval over rechts wordt besloten met een voorzet die netjes wordt binnen getikt in de verre hoek. Ondanks het veldoverwicht van Irene weet Terlo verder schadevrij de rust te halen.

  In de rust een moedige  poging van Terlo om wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. Chris als vervanger voor Arjan, Kwint en John die van positie wisselen. Maar amper aan de 2e helft  begonnen ontstaat  een grote kans als Irene op links uitbreekt en alleen op Timo afstormt. Maar Timo weet de aanvaller knap te temmen. Vrijwel in de tegenstoot probeert de Irene-doelman in het eigen strafschopgebied op te bouwen maar niet de eerste keer dit seizoen is Sebastiaan ter  plekke om de verdediging, in dit geval een dralende doelman, de bal afhandig te maken en vanuit een moeilijke hoek de 1-1 binnen te schuiven. Lang valt  er niet  van de aansluitingstreffer te genieten want 5 minuten later een snelle aanval over links gevolgd door een lage voorzet. Als aan de verkeerde  kant wordt gedekt is het voor de Irene-aanvaller een koud kunstje om die voorzet  bij de 2e paal binnen te lopen. Na een half uur vervangt Sem rechtsback Cas maar Terlo wordt vrijwel direct geconfronteerd met de 3-1 als vanaf een meter of 25 een fraai  afstandsschot onhoudbaar binnenvliegt. Irene combineert verder, Terlo is niet bij machte dat samenspel afdoende te ontregelen.  En wanneer Irene met een vlotte combinatie in 3 balcontacten een mannetje vrijzet in de 16 is de 4-1 eindstand acht minuten voor tijd een feit.

  In Irene treft Terlo één van de betere ploegen uit de competitie aan. Irene is fel, speelt verzorgd voetbal en combineert vlotjes. Normaal is Terlo in staat om ook deze ploegen weerwerk te leveren op basis van inzet en strijd. Helaas werd er teveel slordig balverlies geleden waardoor Terlo niet in de wedstrijd kwam en achter de feiten moest aanlopen. 

  Volgende week de laatste wedstrijd thuis tegen Knegsel in ieder geval nog de kans om de competitie vrolijk af te sluiten.

   

  DOSKO'32 kundig afgeschminkt door Terlo     22-05 2022

  Op deze mooie zondag, met het terras open en de bbq al op hamburger temperatuur, ontving Terlo de geel-rode mannen uit Duizel, een traditioneel lastige  tegenstander. Ook vandaag moest Terlo oppassen voor een snel en goed combinerende tegenstander. In de 9e minuut stond  Timo op zijn post toen het echt gevaarlijk werd. Maar toen Terlo na een minuut of tien in de gaten had hoe DOSKO het spelletje speelde vond men het antwoord en wist men het  initiatief te grijpen. 

  In minuut 12 is het voorbereidende werk van Sebastiaan die slordig uitverdedigen van Dosko afstraft en Mike vindt die via de paal de 1-0 laat aantekenen. In de 20e minuut zet Sebas goed door op links, zet laag en scherp voor waar óf Mike óf een DOSKO-verdediger de bal op de 1e  paal schiet. De aanvallen van DOSKO zijn inmiddels minder talrijk en minder gevaarlijk door scherp verdedigen en enthousiaste balveroveringen van Terlo. 

  Even later een fraaie dieptepass op Danny op de rechtervleugel die naar de achterlijn snelt, een puike voorzet aflevert die door Sebas wordt binnen getikt: 2-0 na 24 minuten. De dadendrang richting DOSKO-doel is onmiskenbaar als Sebastiaan na een half uur een afgeslagen aanval alsnog oppikt en vanaf zeker 25 meter de bal geplaatst op doel schiet. Met een fraaie safe weet de DOSKO-doelman de bal nog corner te tikken. Zes minuten later is het wederom Sebas die de bal aan de DOSKO-verdediging ontfutselt en droog binnenschiet. De scheidsrechter fluit tot teleurstelling van Terlo voor een overtreding en keurt de goal af. Drie doelpunten in 36 minuten is misschien ook wat teveel van het goede. 

  De laatste minuten van de eerste helft krijgt Terlo het nog even moeilijk als de rust in het spel even zoek is en men een paar overtredingen nodig heeft om DOSKO op afstand te  houden. Robert  riskeert  zelfs  een 2e gele kaart  als hij een aanvaller vlak buiten het strafschopgebied met een overtreding moet stuiten. Even dreigt  een tegendoelpunt, maar gelukkig neemt Kwint op slag van rust een vrije trap halverwege de helft van DOSKO en legt deze precies voor de voeten van Sebas bij de 2e paal. Deze bedenkt zich niet en schiet van dichtbij via de keeper de 3-0 binnen. En rust.

  In de 2e helft probeerde DOSKO het wel maar Terlo blijft geconcentreerd, trekt het initiatief weer langzaam maar zeker naar zich toe en zoekt waar mogelijk de aanval. DOSKO probeert met een 3-voudige wissel na een uur de bakens te verzetten maar het effect is bescheiden. Sterker nog, 4 minuten later ontsnapt Sebastiaan dankzij een dieptepass op rechts, snijdt een beetje naar binnen en lost een felle schuiver die via de binnenkant van de 2e paal terugspringt tegen het lichaam van een DOSKO-verdediger en alsnog de doellijn passeert: 64e minuut 4-0. In de resterende tijd heeft Terlo in tegenstelling tot DOSKO, die fair blijft strijden, nog enkele kansen maar én Rick én Sebastiaan weten niet succesvol af te ronden. Als de scheidsrechter na korte extra tijd affluit staat er een knappe 4-0 op het scorebord.

  Een prima wedstrijd van Terlo met doelpunten op de juiste momenten en afgedwongen door strijdbaar spel in combinatie met een aantal vlot lopende aanvallen en overtuigende afrondingen. Dan smaakt het bier en de bbq op het terras extra lekker.

    

  Terlo smaakt weer eens het zoet der overwinning 15-05 2022

  Verleden week naar Oirschot, vandaag gewoon niet afremmen en doorrijden tot Lennisheuvel (Boxtel) waar LSV op ons wacht.  Zoals al eens eerder vermeld heeft Terlo in Lennisheuvel memorabele wedstrijden gespeeld, zou dat vandaag weer zo zijn?

  De eerste  helft werd door Terlo een degelijk spelletje op de mat gelegd. De verdediging stak goed in elkaar met een overtuigende Chris als linksback. Met John vanaf de aftrap een linie naar  achteren en Kwint een linie naar voren slaagde Terlo erin het spel redelijk te controleren. Helaas vond het halverwege de LSV-helft niet de goede voortzetting. Een slordige aanname, een foutieve pass, een afzwaaiende voorzet, dat alles helpt niet om de LSV-doelman te laten bibberen. Ook enkele kleine mogelijkheden om via een schot op de rand van de 16-meter de score te openen werden door wild in plaats van geplaatst schieten om zeep geholpen. De verdediging van Terlo moest vooral op haar hoede zijn als de LSV-spits, die we als bonkig kunnen omschrijven, via slimme loopacties in schietpositie dreigde te komen. De rust breekt aan met 0-0.

  De tweede helft oogde LSV wat gedrevener hetgeen leidde tot een aantal halve kansen. Ook zij sprongen hiermee slordig om en kegelden de bal regelmatig hard en ruim over en naast. Terlo kwam er iets minder vaak uit en ook nu was de allerlaatste pass of aanname te onzorgvuldig.  Het leek op een 0-0 af te steven maar in het laatste kwartier veerden beide ploegen nog even op. Timo tikt een scherp schot uit de beneden hoek, Sebastiaan loopt rechts in de 16-meter door op een steekpass, omspeelt de keeper en schiet in de verre hoek waar de bal via de paal en een schoen van een LSV-er weigert de doellijn te passeren. Kort voor tijd was het een uitgespeelde aanval die nu op links Sebas bereikt die met een hard schot de keeper dwingt een corner weg te geven. 

  Het geduld van de meegereisde Terlosupporters wordt dan toch nog beloond als in minuut 90 opnieuw een keurige aanval over rechts via Krijn en Arjan bij Mike op de kop van het strafschopgebied belandt. Mike bedenkt zich dit keer geen moment  en schiet Terlo droogjes naar de 1-0. Korte tijd later fluit de strenge maar goede scheidsrechter voor het eind.

  Geen groots spektakel zoals in sommige eerdere bezoeken aan LSV, maar een nette overwinning. In tegenstelling tot de laatste weken was men strijdbaar van begin tot eind. Van beide kanten een sportieve wedstrijd die maar af en toe onderbroken werd voor een (dan nog vaak lichte) overtreding. Op grond  van het veldspel en een klein surplus aan kansen een verdiende zege al zal het LSV rauw op de maag liggen dat het 2 minuten voor tijd de  punten aan Terlo moesten laten.

   

  Een wedstrijd om snel te vergeten  08-05-2022

  Op bezoek bij De Bocht in Oirschot speelde Terlo een wedstrijd die we zo snel mogelijk uit ons geheugen moeten wissen. Dus even collectief de delete-knop indrukken.

  Niets leek te lukken, slechte passes, slechte aannames, geen druk, geen creativiteit, geen vrije man om in te spelen, geen schot op doel, m.a.w. geen enkele aanspraak op ook maar een puntje.

  Terwijl De Bocht gas gaf en met wilskracht speelde keek Terlo apathisch toe, waarschijnlijk na de Terlo-feestavond verlangend naar rust op een comfortabel ligbedje onder de parasol.

  Terlo moet het hebben van strijd en als men daarin als team tekortschiet roept men het onheil over zichzelf af. Dus: De Bocht feliciteren, even 5 minuten analyseren en vervolgens deleten.

  Oh ja, het werd 5-0 voor de mannen van De Bocht.

   

  Terlo afgedroogd in eerste 45 minuten   01-05-2022

  Koploper EDN’56 liet er in de eerste helft tegen Terlo geen gras overgroeien. Vanuit een sterk collectief werd Terlo stevig onder druk gezet. Terlo zelf kon daar amper een vlotte aanval tegenover zetten en moest zich hoofdzakelijk bezig houden met tegenhouden. Toch moest er een fout van doelman Timo aan te pas komen om EDN aan een voorsprong te helpen. In de 20 minuut verliest hij bijna op de doellijn staand met de voet de controle over de bal waarna Thijs van Oirschot de bal simpel voor het intikken heeft, 0-1.

  In de 32e minuut wordt de bal vanaf rechts voor het Terlo doel langs op de vrije man links gespeeld en lokt men daarmee de doelman uit de tent. Opnieuw breed leggen en simpel binnenschuiven door Sander van Dijck in het nu verlaten doel betekent de 0-2. Weer 4 minuten later bezorgt Koen van Oirschot met een fraai afstandsschot in de bovenhoek EDN de derde treffer. Terlo is niet bij machte weerwerk te leveren te meer daar Freek al vroeg in de wedstrijd met een hamstringblessure het veld moet verlaten. Was Terlo dan helemaal niet in staat om een doelpunt te forceren? Jazeker, maar helaas wel in het eigen doel. Uit een EDN-hoekschop ontstond in de blessuretijd van de eerste helft een onduidelijke situatie in de doelmond. Na later bleek was het Robert die het laatste zetje gaf waardoor EDN met een uiterst comfortabele 4-0 voorsprong kon gaan rusten.

  In de 2e helft arriveerde het tweede van EDN per omgebouwde SRV-wagen op ons sportpark en werden de rode fakkels ontstoken. Dit inspireerde EDN niet tot grootse daden, men koesterde de ruime voorsprong en ging een versnelling lager op zoek naar mogelijk meer. Terlo herpakte zich in zoverre dat het amper nog kansen weg gaf, helaas zonder zelf ook maar 1 klein kansje te creëren. Met blessures voor Danny en Adriaan werd het voetballeven er ook niet makkelijker op, maar men hield in de 2e helft EDN toch redelijk in toom. 

  Als de jonge, goed leidende scheidsrechter affluit gaat EDN met een dikverdiende 4-0 terug naar Haghorst na eerst de Terlokantine onveilig te hebben gemaakt en zetten zo een forse stap richting kampioenschap.

   

  Gehavend Terlo kopje onder tegen Netersel    24-04-2022

  Met Kwint, Ties, Adriaan en Robert (nog) afwezig vanwege blessures moest Terlo aantreden tegen Netersel dat bij winst de kop van de ranglijst in het vizier zou houden.

  Terlo begon degelijk en al snel resulteerde dat in een vlotte aanval waarbij Mike de bal op de lat schoot. Netersel was van zins dat kunstje te kopieëren en korte tijd later deponeerde Netersel op zijn beurt de bal boven Timo op de lat. Daarmee was de dadendrang van Terlo voorgoed beteugeld en nam Netersel het heft in handen. Niet dat er gruwelijke kansen uit het veldoverwicht voortkwamen, dat viel nog reuze mee. Er moest in minuut 40 dan ook een persoonlijke fout aan te pas komen om de man achter het electronisch scorebord in actie te krijgen. Een bal in de breedte op de kop van de 16 meter werd simpel onderschept en rustig in het doel geschoven. Een gezien het spelbeeld terechte voorsprong maar wel onnodig en op een ongelukkig moment zo kort voor rust.

  In de 2e helft werden eventuele snode plannen van Terlo direct verijdeld door een snelle 2e goal van Netersel. Een hoge voorzet leek een prooi te worden voor Timo maar tijdens het luchtgevecht met de Neterselse aanvaller werd hem door een bodycheck het vangen onmogelijk gemaakt. 50%. van de scheidsrechters fluit voor een overtreding, maar helaas hoorde deze scheidsrechter bij de andere 50%. 46e minuut, 2-0.

  Nauwelijks van de schrik bekomen krijgt Terlo in de 50e minuut de bal niet weg uit de verdediging. De bal klutst wat heen en weer totdat een blauw-witter aan al deze onduidelijkheid in het strafschopgebied een einde maakt met een strak schot in de bovenhoek: 0-3. Terwijl Terlo niet bij machte is om aanvallend iets te ondernemen (in de gehele wedstrijd tellen we maar 3 schoten op het doel van Netersel) voorkomt Timo met enkele kordate ingrepen verdere averij. Tot minuut 78 als een afgeslagen bal ineens volley op de slof wordt genomen en onhoudbaar in de bovenhoek valt. Wederom een zondagsschot, net als vorige week, maar nu wel op de juiste dag. Het laatste wapenfeit is voor Terlo als Freek in de 89e minuut uit een aanval over links een strak schot produceert dat met moeite door de goalie wordt gestopt. Maar de 4-0 is en blijft een feit.

  Een moeizame middag. Vrolijk stemde de aanwezigheid van 2 spelers van O16 die een keurige partij speelden. En natuurlijk de aanwezigheid van vele trouwe Terlo supporters die qua aantal die van Netersel versloegen. Hebben we toch nog ergens winst behaald.

   

  Twee persoonlijke fouten en een zondagsschot zijn teveel voor een goed Terlo     18-04-2022

  Tja, je hebt van die dagen dat het allemaal niet meezit. Deze paasmaandag is zo’n dag.

  Terlo voetbalt de hele eerste helft een degelijke pot en houdt Nederwetten ver van het eigen doel. Een aantal keurige aanvallen leveren evenwel geen doelpunten op omdat de laatste bal net te onzuiver is. De jongelingen Sem en Chris op de backposities speelden een prima partij en hielden de Nederwettense vleugelaanvallers goed in toom. Zelf toonden ze wel offensieve aspiraties en in de 30e minuut wierp dat vruchten af. Chris speelt zich vrij op de linkerflank, bedient Krijn in de 16 meter die op zijn beurt Mike vindt die droog binnenschiet: 0-1. Het resterend kwartiertje speelt Terlo zich rustig richting kleedkamer om met voorsprong te rusten.

  De 2e helft gaat er van alles gebeuren. Niet dat Nederwetten als herboren uit de kleedkamer komt maar men lijkt wel wat feller van zich af te willen bijten. Als Timo zich bij een ogenschijnlijk ongevaarlijke situatie in de bal verslikt is het voor Nederwetten een koud kunstje om de 1-1 binnen te schieten.

  Terlo herpakt zich en in de 60e minuut lanceert Freek collega aanvaller Danny die met een fraaie boog over de uitgelopen keeper de 1-2 noteert. Maar amper 5 minuten later wordt een vrije trap van Nederwetten door Terlo uit het strafschopgebied gewerkt maar valt deze op ruim 20 meter precies voor de voeten van een blauw-witter. Deze produceert een “once-in-a lifetme”-volley die hoog in winkelhaak valt. Even hadden we nog de hoop dat dit zondagsschot zou worden afgekeurd, het is per slot van rekening maandag, maar de scheidsrechter weigert in deze paasgedachte mee te gaan. Als we dachten dat we het nu wel zo ongeveer gehad hadden blijkt dat een grote vergissing. In minuut 86 trapt Kwint naast de bal bij het uitverdedigen en komt Nederwetten andermaal op goedkope wijze aan een doelpunt. Tussen beide laatste treffers door dringt Terlo nog stevig aan op zoek naar een hernieuwde voorsprong maar ontbeert het elk geluk in de laatste fase. Zo had Sebastiaan met een knap schot in minuut 84 nog voor een wending kunnen zorgen en zag Freek tot 2 x toe pogingen onterecht (?) afgefloten worden. Dan resteert na ruim 90 minuten hard werken een onfortuinlijke nederlaag: 3-2.

  Een wedstrijd die niet verloren had hoeven worden. Goed spel, goede combinaties en inzet. Jammer dat uitgerekend de 2 meest betrouwbare spelers aan de basis stonden van 2 kadootjes die Nederwetten dankbaar uitpakte. Gezien het spelbeeld kon Terlo de meeste aanspraak maken op de 3 punten.Toch kan men niet van een gestolen overwinning spreken omdat Nederwetten tot het laatst voor dit resultaat bleef strijden.

   

  Terlo kan geen vuist maken tegen Ollandia en verliest terecht  10-04-2022

  In een matige partij heeft Terlo zijn meerdere moeten erkennen in de gasten uit Olland. Dat matig gold overigens voor beide ploegen want ook Ollandia deed de harten van de voetballiefhebber niet sneller kloppen. De eerste helft ging tamelijk geruisloos voorbij. Terlo, met 3 wijzigingen ten opzichte van vorige week i.v.m. blessures kon net als Ollandia geen potten breken. Slordig in de  aanname en in de voortzetting betekent weinig gevaar voor het Ollandse doel. En mocht er eens een hoge corner neerdalen dan plukte de betrouwbare doelman die klemvast uit de lucht. Ollandia stelde daar een iets beter veldspel tegenover zonder dat het leidde tot levensgevaarlijke situaties. Een 0-0 ruststand dreigt. Tot in blessuretijd van de eerste helft vanaf links een schot in de verre hoek doel treft en met 0-1 wordt gerust.

  In de tweede helft een zelfde spelbeeld. Een iets balvaster Ollandia en een verbeten strijdend Terlo dat probeert in de wedstrijd te komen. Maar veelvuldig balverlies na onzuivere passing brengt menig goedbedoelde aanvalsopzet om zeep. Terlo is zo niet in staat een vuist te maken en ook Ollandia is dan wel iets gevaarlijker maar doet de supporter ook niet sidderen van angst.

  Als in 73e minuut bij een overtreding in het Loose strafschopgebied de bal op de stip gaat lijkt Terlo aan een kansloze missie bezig. Dat is echter buiten Timo gerekend die met een snelle reflex de bal uit zijn rechterhoek tikt. Dat geeft de burger moed en Terlo zet nog een keer aan. Maar helaas, de slordigheid blijft en het lijkt dan wel een slotoffensief maar echt woest en dynamisch wordt het niet. Redelijk eenvoudig voetbalt Ollandia het resterende kwartier uit om de 3 punten vrij simpel mee naar Olland te nemen.

  Een matig Terlo waar een aantal spelers onder hun niveau acteerden had geen recht van spreken op een overwinning. Ollandia was een streepje beter en rustiger aan de bal en mag dan ook een terechte winnaar genoemd worden. De komende wedstrijden moet uit een ander vaatje getapt worden om de puntjes bijeen te sprokkelen.

   

  DEES maakt eind aan goede serie van Terlo   03-04-2022

  Laten we het niet mooier maken dan het is, Terlo verliest terecht van DEES.

  In tegenstelling tot de laatste wedstrijden kon Terlo geen vuist maken tegen een rustig rondspelend DEES. Daar waar Terlo grote moeite had de vrije man te vinden en de bal zo voor langere tijd in bezit te houden was het DEES dat makkelijker combineerde. Zo vindt men in minuut 20 de vrije man op de kop van de 16 meter die met een laag geplaatst schot in de hoek Timo kansloos laat, 1-0. Even daarvoor moest Arjan met een hamstring blessure door Ties vervangen worden. Kleine kansen voor Terlo, een intik-bal voor Freek en een kopbal van John, namen niet weg dat DEES de baas was in het veld zonder dat er groot gevaar dreigde. Maar in de 26e minuut raakt Kwint met een sliding man en bal met een penalty tot gevolg die kalmpjes wordt benut: 2-0. Zo gaan we de rust in.

  In de 2e helft een ongewijzigd spelbeeld. Bij Terlo lukt weinig en bij DEES laat men de bal dan wel wat soepeler rondgaan maar gevaar stichten is er niet bij. Het vermoeden bestaat dat we zo nog een aantal uur hadden kunnen doorspelen zonder dat de stand zou zijn gewijzigd. Terlo leek de veldbezetting niet te wijzigen om zo wat meer risico te nemen om mogelijk de aansluitingstreffer te forceren en DEES hoefde natuurlijk niet. En zo kabbelde de wedstrijd, op wat kleine oprispingen na stillekes naar het eind.

  Nogmaals, verdiend verloren na 5 degelijke uitslagen. Dus we kunnen het wel.

   

  Terlo geeft Casteren billenkoek  31-03-2022

  Terwijl de voorspelde sneeuw het liet afweten (Terlo had voor de zekerheid een oranje wedstrijdbal op scherp liggen) maar een gure noordoostenwind aan de avond toch een winters tintje gaf probeerden Terlo en Casteren op een hard veld de toeschouwers te verwarmen.

  Terlo begon ietwat stroef en het was Casteren dat al in de 9e minuut profiteerde. Een scherpe voorzet vanaf rechts landde bij de 2e paalwaar men de aanvaller uit de rug liet lopen zodat die van dichtbij makkelijk kon binnenlopen: 0-1. Vanaf dat moment neemt Terlo het heft meer en meer in handen. Toch moesten we tot de 21e minuut wachten tot dit tot resultaat zou leiden. Een aanval over links gevolgd door een voorzet voorbij de verre paal waar Mike goed doorzet en de bal opnieuw voor weet te brengen. Sebastiaan is er als de kippen bij om de gelijkmaker op het bord te brengen: 21e minuut, 1-1.  Kort daarop weer een snelle aanval die eindigt met een lichte schermutseling  in het 16-meter gebied waar John met een knappe boogbal  de 2-1 in de winkelhaak deponeert. Op de eerst 10 minuten na is Casteren niet meer dreigend voor het doel van Terlo verschenen op één gevaarlijk moment na dat door Timo kundig onschadelijk werd gemaakt. Zo gaat Terlo met 2-1 de rust in.

  Na de pauze weinig verandering. Terlo heerst en laat Casteren geen moment in de wedstrijd komen. Het wachten is op de 3-1 die de wedstrijd op slot zou moeten doen. Daarvoor zijn er legio mogelijkheden. In minuut 48 verovert Freek de bal op het middenveld om vervolgens op te stomen naar het doel van Casteren. Zijn schot laat de doelman kansloos maar de paal voorkomt een treffer. Nog een aantal snelle aanvallen met Freek, Sebastiaan en Danny (die Micha is komen vervangen) in de hoofdrol werden te gehaast afgewerkt waardoor Casteren telkens met de schrik vrij kwam. Maar na een halfuur is er geen houden meer aan. Freek ontsnapt opnieuw aan de rechterflank en zijn voorzet wordt door Mike prima afgewerkt: minuut 73, 3-1.  Kort daarop weet Sebastiaan na weer een keurige aanval de 4-1 binnen te schieten en is de wedstrijd gespeeld.  Nog een kopbal van Freek naast en een Casterense kopbal kort voor tijd ook naast vormen de laatste memorabele momenten. De wissel Sem voor Cas eerder in de 2e helft laat bovendien zien dat Terlo een degelijke bank heeft .

  Een terechte overwinning van Terlo zo vindt ook de trainer van Casteren. Wie zijn wij om hem tegen te spreken. Hard werken, kort op de bal, profiteren van de snelheid van de voorwaartsen, gesteund door de rust van de verdediging en geloof in een goed resultaat vormen de basis voor een degelijke overwinning.

    

  Terlo verzamelt ook punten in Biest-Houtakker 20-03-2022

  In een wedstrijd waar voor beide teams dure punten te verdienen vielen om de stand op de ranglijst een beter aanzien te geven was het Terlo dat met de volle winst aan de haal ging. En niet ten onrechte.

  Niet dat er van beide kanten hoogstaand voetbal te aanschouwen was, maar de werklust van Terlo leverde beduidend vaker gevaarlijke momenten op. Het eerste kleine kwartier had Terlo de controle over de wedstrijd, daarna kwam SVSOS meer en meer in het spel. Wat gevaarlijke aanvallen over links met dito voorzetten werden echter door Terlo geneutraliseerd. De grootste kans was voor de mannen van ’t Loo als in de 35e minuut in het strafschopgebied Krijn wordt aangespeeld die geheel vrijstaand een venijnig schot lost dat prima door de keeper wordt verwerkt. In de daarop volgende counter weet Kwint de SVSOS-aanvaller te stuiten in zijn vrije doortocht. Weer een minuut later stoomt Ties vanuit de verdediging op maar weet niet tot afronding te komen.

  Rusten met 0-0.

  Na de pauze had Terlo wat moeite om het initiatief te grijpen maar dankzij vasthoudend werk in alle linies werd SVSOS langzaam weer naar achteren gedrongen. Robert weet in minuut 61 een klutsbal op 2 meter van het doel met een have omhaal niet tussen de palen te krijgen en als de ingevallen Freek (Mike bleef na rust in kleedkamer achter) een diepe bal op waarde taxeert en slechts met enorme inspanning op het randje van de 16-meter wordt gestuit lijkt een doelpunt in de lucht te hangen. En inderdaad, in minuut 71 ontsnapt Sebas op de linkervleugel en terwijl wij wachten op een beslissende voorzet snijdt hij naar binnen en passeert de SVSOS-doelman met een diagonaal schot in de verre hoek: 0-1.

  Even later heeft de voor Krijn ingevallen Micha ruim baan maar zijn schot ontbeert kracht. Terwijl de tegenstander niet in staat blijkt tot een werkelijk slotoffensief probeert Terlo te profiteren van de ruimte die SVSOS op eigen helft laat o.a. met de snelheid van Danny die Adriaan is komen vervangen. Wederom is het Sebas die zijn tegenstander zijn hielen laat zien, vanaf links de bal voor de goal brengt waar Micha in alle drukte het beslissende zetje geeft: 83e minuut, 0-2. Nog lijkt de koek niet op wanneer Peter met een felle demarrage vanuit het middenveld alleen op de keeper afstormt. Vermoeid na 90 minuten hard werken lost hij op de rand van het strafschopgebied wat een verwoestend schot had moeten zijn maar een tamme schuiver bleek te worden. Luttele seconden later blaast de scheidsrechter voor het einde.

  Met wat meer overleg had Terlo al eerder afstand kunnen nemen van een fair strijdend SVSOS. Verdedigend had Terlo de zaken strak onder controle met een puik opererend centraal duo i.c.m. een zekere doelman. Iets meer rust en precisie en de meegereisde supporters hadden niet tot 20 minuten voor tijd hoeven te wachten vooraleer bloeddruk en hartslag  naar normale waarden konden zakken.

   

  In een spannende wedstrijd hielden Dosko en Terlo elkaar in evenwicht  17-03-2022

  Op het moment dat de temperatuur al aardig richting 0-punt zakte trapten Dosko en Terlo in Duizel af voor een midweekse inhaalwedstrijd. Het leek dat Dosko iets eerder op temperatuur was dan Terlo want al in minuut 6 werd een strakke voorzet vanaf links al even strak in de verre hoek gekopt door de Dosko-aanvaller: 1-0.  Even zag het er naar uit dat Terlo niet alleen een koude maar ook een zware avond tegemoet zou gaan. Temeer daar Dosko nog even bleef aandringen.

  Maar na een klein kwartiertje herpakte Terlo zich en gaf met een paar tegenstoten haar visitekaartje af. Het veldoverwicht van Dosko verdween en Terlo was op zijn minst gelijkwaardig, zo niet zelfs een fractie sterker. Het was dan ook geheel volgens het spelbeeld dat Sebas in de verdediging van Dosko de bal veroverde, de vrijstaande Mike bediende die koelbloedig de gelijkmaker binnenschoot: 34e min., 1-1. Een voorsprong voor de rust zat er vanwege een voor buitenspel vlaggende grensrechter helaas niet in.

  Na rust de eerste 10 minuten nog steeds een energiek Terlo. Een snelle en kansrijke aanval in de 4e minuut wordt weer afgevlagd door de grensrechter die zo Dosko voor verder onheil behoedt. 2 Minuten later gaat Mike vrij op de keeper af maar deze weet het schot in 2 instanties te keren.

  Dan is het tijd voor Dosko om zich terug in de wedstrijd te voetballen. Meer druk op de bal maakt het voor Terlo lastiger om soepel te combineren. Maar na 20 minuten, met nog een kwartier te gaan, ontworstelt Terlo zich aan de druk en is het spel weer in evenwicht met zelfs kleine kansen voor Terlo. Een klein misverstand tussen Kwint en Timo jaagt nog even een rilling over de rug van de meegereisde supporters maar dat was eigenlijk het enig echt spannende moment voor het Terlo doel. Terlo lanceert nog een aantal gevaarlijk ogende aanvallen, ook Dosko probeert nog wat te forceren, maar beide doelen blijven schoon. Als Micha, die samen met Ties en Danny in de loop van de 2e helft Krijn, Mike en Arjan kwam vervangen 2 minuten voor tijd de bal met een boogschot via de lat overschiet zijn de toeschouwers getuige geweest van het laatste wapenfeit.

  Een op-en-neer-gaande wedstrijd waarin dan Dosko, dan weer Terlo de overhand had en met de 1-1 eindstand kan de neutrale toeschouwer dan ook goed leven. Mogelijk dat Terlo het gevoel had dat er meer in had gezeten maar dan moeten de kansen, die er zeker waren, koelbloedig worden afgerond. Komende zondag uit tegen SVSOS dan maar.

    

  Vechtlust Terlo wordt beloond 13-03-2022

  Tegen De Bocht uit Oirschot toonde Terlo inzet en vechtlust en weet zo de drie punten op ’t Loo te houden. De eerste 45 minuten ging het spel redelijk gelijk op met wat snelle aanvallen van Terlo die door slordige laatste passes niet tot grote kansen leidden. Ook De Bocht had met een schot op de lat kort voor rust een goede mogelijkheid om de patstelling te doorbreken.

  Wat in de eerste helft al zichtbaar was, bleek in de 2e helft niet veranderd: Terlo legde meer energie en drift in het spel dan de tegenstander en trok zo stiekem het initiatief naar zich toe zonder tot groots spel te komen. Kort na rust schoot De Bocht nog wel op de paal maar daar werd Terlo niet zenuwachtig van. Sterker nog, fel op de huid gezeten door Freek leed De Bocht balverlies in de 16-meter waarna een scrimmage volgde en Sebastiaan uiteindelijk het beslissende schot loste: 52e min, 1-0.

  Terlo bleef alert, gunde De Bocht geen rust en zorgde met snelle spitsen voor dreiging. Ook de wissels in de loop van de 2e helft (Krijn, Danny en Cas voor Micha, Freek en Arjan) zorgden voor nog een extra scheutje energie. Het is dan ook niet vreemd dat Krijn na goed voorbereidend werk van Adriaan in de 68e minuut de 0-2 binnenschoot.

  In de tussentijd kreeg De Bocht niet echt een poot aan de grond. Sommige aardige combinaties werden door een geconcentreerd spelende Terlo-verdediging vakkundig geneutraliseerd, in de rug gedekt door een degelijke Timo. Kwint schiet via de keeper nog een vrije schop op de paal dus als Krijn in de 80 minuut tamelijk vrijstaand de bal over het doel kopt lijkt 2-0 de eindstand te worden. Het mooiste moment moet echter nog komen. Kort voor het eind ontvangt Danny op rechts een lange pass en ziet vanuit zijn ooghoek de keeper een stukje voor z’n goal staan. Met een lepe boogbal verschalkt Danny bijna vanaf de zijlijn de doelman, maar de bal valt tot teleurstelling van heel Terlo op de kruising.

  De prima fluitende scheidsrechter fluit kort daarna af.

  De Bocht had geen antwoord op het gedreven spel van Terlo dat een verdiende overwinning behaalt. We zijn benieuwd of dezelfde energie en vechtlust a.s. donderdag tegen Dosko ook op de mat gelegd kan worden.

   

  Wilskrachtig Terlo legt degelijk potje op de mat  tegen Nederwetten  10-03-2022

  Op een hard veld, onder kunstlicht en met concurrentie van Vitesse en PSV op de TV-schermen ontving Terlo de gasten uit Nederwetten.

  Al bij de eerste schermutselingen werd duidelijk dat Terlo niet van zins was Nederwetten enige ruimte te geven. Agressief dekkend bepaalde Terlo het tempo en wisten de mannen de tegenstander onder druk te houden. Zowel over de linkerflank (Adriaan) als over de rechterflank (Freek/Micha) denderde Terlo met regelmaat door de defensie van Nederwetten. Het was dan ook verdiend dat Mike in de 10e minuut met een vrije trap de bal op het hoofd van Robert legde die met een ferme knik de verre hoek vond. Terlo nam geen gas terug bij deze voorsprong en creëerde diverse grote en kleine kansen waarbij die in de 30e en 33e minuut tot doelpunt hadden moeten worden gepromoveerd. Maar zowel Adriaan als Sebas vonden elk 2 x de keeper op hun weg. Eerder, in de 23e minuut, werd Freek nog in de heupzwaai genomen binnen de 16 meter maar de scheidsrechter kende geen ippon toe, laat staan een penalty.

  Tot dan toe had de Nederwettense doelman alle gelegenheid zich te onderscheiden, dit in tegenstelling tot Timo die zich kon beperken tot geconcentreerd toekijken. De enkele keer dat er handelend moest worden opgetreden gebeurde dat met overtuiging.

  In de 40e minuut echter onderbreekt Kwint een aanval en wordt er een overtreding op hem gemaakt waarna hij de bal terugspeelt op Timo. Deze is overtuigt van de overtreding en pakt de bal op. De scheids gaat er niet in mee en geeft een vrije schop binnen de 16 meter vanwege terugspelen op de keeper. Met heel Terlo op de doellijn ontstaat er een scrimmage waarbij de bal via de hand van Timo, de doellat en menig been uiteindelijk toch in het Terlodoel belandt. Een tegenvaller. Maar 3 minuten later zet Kwint zich achter een vrije trap op de rand van het strafschopgebied en prikt de bal zuiver tegen het net: 2-1.  Da’s prettiger rusten.

  In de 2e helft begint Terlo waar het de eerste helft is opgehouden. Een aanval uit het boekje scheurt de blauw-witte verdediging uiteen en wordt door Sebastiaan koel afgerond met een schuiver in de verre hoek: 50e minuut , 3-1.

  Terlo lijkt wat gas terug te nemen, Nederwetten komt wat meer in het spel zonder dat de alarmsirenes moeten afgaan op ’t Loo. Als bij Terlo zo rond de 65e minuut het grote wisselen begint en Rick, Krijn en Danny de hele voorhoede komen vervangen krijgt Terlo niet het elan terug van de eerste 45 minuten. Wel weet Mike 10 minuten voor tijd bij een ferme tegenstoot de bal nog tegen de paal te schieten waarna de keeper de rebound in extremis nog tot corner weet te verwerken. Daarmee is het laatste wapenfeit genoteerd.

  Een regelmatige en verdiende zege voor Terlo dat nog menige kans liet liggen. Het energieke, dominante spel van de 1e helft vloeide in de tweede 45 minuten langzaam weg zonder dat de tegenstander daarvan kon profiteren. Da’s dus opletten geblazen, want tegen een andere tegenstander komen we met een matige 2e helft misschien niet zo makkelijk weg.

   

  Netersel maatje te groot voor Terlo   13-02-2022

  Terwijl een koude westenwind over het veld blies trapten Terlo en Netersel na maanden gedwongen rust aan voor de eerste competitiewedstrijd in 2022.

  Al snel werd duidelijk dat Netersel niet voor niets bovenaan in de competitie staat. Men vind elkaar makkelijk en bouwt een degelijk veldoverwicht op. Toch was het Terlo dat de eerste kans bij elkaar voetbalde en nogal een grote ook. Maar Adriaan wist vrij voor het Netersel-doel de bal niet tussen de palen te krijgen, laat staan tegen het netje.

  En zoals zo vaak valt de openingstreffer dan aan de andere kant. Een messcherpe aanval van Netersel werd in de 15e minuut besloten met een steekpass door het centrum van de Terlo-verdediging. Randje buitenspel of net erover, wie zal het zeggen. Zeker is wel is dat de 0-1 koelbloedig werd binnengeschoten. Tien minuten later een soortgelijke bal. Door het centrum, mannetje uit de rug laten komen en de 0-2 is een feit. Terlo heeft moeite om de bal in eigen gelederen te houden en mag blij zijn dat Netersel ook geen echte kansen meer creëert . Toch valt de 0-3 kort voor rust als de Terloverdediging slordig uitverdedigd.  De weggeschoten bal komt op 20 meter van het doel In Netersels bezit en 2 balkontakten later ligt de bal in het doel.

  Over de tweede helft kunnen we kort zijn: Netersel hoeft niet zonodig en Terlo is niet bij machte gevaar te stichten. Een doelpuntloze 45 minuten dreigen als Sebastiaan kort voor tijd besluit vanaf  zeker 35 meter de ver voor zijn doel staande doelman van Netersel te verschalken. Helaas valt het schot op de lat en is Terlo zelfs de eretreffer niet gegund.

  Met een aantal afwezigen door blessures was Terlo niet bij machte om Netersel van zich af te houden en de onbeantwoorde vraag is of dat met de afwezigen wel was gelukt.

  Dan komende zondag weer thuis vol goede moed tegen Nederwetten.

   

  Terlo vergeet tegen DEES 3 punten op te rapen 21-11-2021

  In een wedstrijd zonder toeschouwers liet Terlo zien beter te kunnen dan de stand op de ranglijst doet vermoeden. Een verzwakt DEES werd vanaf het begin door de dadendrang van Terlo op eigen helft teruggeduwd. Al in de 3e minuut werd Adriaan op links weggestuurd en belandde zijn voorzet op de voet van Mike die vanaf een meter of 12 hard op de lat schoot. Ruim 10 minuten later draaide Sebas vanaf de linkervleugel naar binnen en liet vanaf rand 16-meter een geplaatst schot los dat op de verre paal uiteenspatte. 

  Tot dan toe bewoog DEES zich af en toe voorzichtig richting het doel van Terlo zonder overdreven gevaarlijk te worden. Toch zorgde balverlies op het middenveld voor een vlotte counter die tegen de verhouding in de 0-1 betekende. Vervolgens ging Terlo voortvarend verder met het creëren en missen van kansen waaronder een schot van Freek dat door de keeper wordt gekeerd waarna Adriaan de rebound over schiet.

  Een aanval over de rechterflank in minuut 41 heeft wel succes. Een dieptepass van John komt uiteindelijk via via bij Ties die zijn schot tergend langzaam via binnenkant paal het doel in ziet rollen. Even later vindt Adriaan met zijn schot vanaf de penaltystip weer de keeper op zijn weg terwijl afleggen op Mike of Sebas een mogelijk betere optie was geweest.

  Na de pauze lijkt DEES in eerste instantie wat beter weerwerk te kunnen leveren getuige een kans in de 52e minuut als de spits op een steekbal reageert en maar net naast schiet. Maar na zo’n 20 minuten neemt Terlo weer het heft in handen en krijgt ook via Freek en Adriaan mooie mogelijkheden om op voorsprong te komen. Ook de drie wissels in de loop van de 2e helft doen Terlo niet verzwakken. Sterker nog, in de laatste 10 minuten krijgen zowel Sebas als Adriaan de kans om het net te doen trillen. Maar al de hele wedstrijd houdt de doelman van DEES stand en sleept er voor zijn ploeg een puntje uit en berooft Terlo van een verdiende overwinning.

  Zo houdt een bij tijd en wijle vlot voetballend Terlo slechts één schamel punt over aan de strijd met DEES. Het vizier net niet scherp genoeg, lat en paal en een bijna niet te kloppen DEESdoelman voorkomen de 2e overwinning dit seizoen.

    

  Terlo laat zich door Casteren de kaas van het brood eten   07-11-2021

  Na 15 minuten 0-2 voor Terlo, dat kon nog wel eens een prettige middag worden. Hoe anders zou het lopen.

  Terlo ging voortvarend van start en zette Casteren aardig onder druk. De rood-gelen konden niet behoorlijk organiseren met als gevolg dat in de 10e minuut Sebas met het hoofd en met gevaar voor eigen leven de Casterense doelman weet te verschalken. In de 15e minuut wordt het nog mooier als Danny vanaf de rechterflank een voorzet geeft die door hands van een verdediger lijkt te smoren. Toch weet Mike de bal nog de beslissende zet te geven en de doelman te passeren voor de 0-2. Terlo lijkt de touwtjes stevig in handen te hebben en zet aardige aanvallen op waarbij in minuut 17 Freek tamelijk vrij op doel kan afstormen maar zijn schot wordt knap gekeerd.

  Dan valt min of meer uit het niets in de 25e minuut de 1-2. Veel man voor de bal, de restverdediging niet op orde, te gemakkelijk de linkeraanvaller naar binnen laten kruisen en vanaf rand 16 een schot laten lossen dat via Kwint van richting verandert en in het doel vliegt. Dat geeft de Casterense burger moed en de thuisploeg gaat er weer in geloven. En 2 minuten later wordt het nog erger als in een scrimmage uit een hoekschop de 2-2 wordt binnen gedrukt.

  Terlo is duidelijk de kluts kwijt, moet het initiatief aan Casteren laten en weet dit ook niet 1-2-3 terug te pakken. En dan, in de 44e minuut, een aanval over rechts waarbij Terlo meent hands te zien, dan teveel naar de scheidsrechter kijkt i.p.v. naar de bal, dit in tegenstelling tot Casteren dat in de drukte de 2-3 scoort. Hoe snel kan het gaan.

  Na de rust een Terlo dat van zins is zich terug te vechten in de wedstrijd. Er ontspint zich een echte wedstrijd waarbij Terlo het meeste spelaandeel heeft maar beducht moet zijn op een mogelijke tegenstoot. Kleine kansen komen en gaan, echt grote kansen blijven zeldzaam. Adriaan op de linkerflank komt er een paar maal doorheen maar zijn schoten worden geblokkeerd. Ook Sebastiaan demarreert  enkele keren op rechts maar de voorzetten zijn net niet precies genoeg. Een goed vrijgespeelde Krijn besluit niet zelf te schieten maar af te leggen waardoor een goede kans verloren gaat. En zo zijn er diverse mogelijkheden die niet worden benut. In de tussentijd komt Casteren amper in de 16-meter van Terlo en moet het zich beperken tot tegenhouden en uitzingen. En dat lukt uiteindelijk en is een zwaar bevochten 3-2 winst hun deel.

  Terlo gaf in de eerste helft te gemakkelijk een riante voorsprong weg. De reparatiewerkzaamheden in de 2e-helft hadden met wat meer nauwkeurigheid misschien nog succesvol kunnen zijn maar te vaak werd in de drang naar de gelijkmaker een onnauwkeurige voortzetting gekozen. En gaat Casteren dus met jouw plakje kaas aan de haal.

   

  Terlo draait winnend Knegselse Boys de duimschroeven aan   31-10-2021

  Ondanks de 1-0 nederlaag uit heeft Terlo het de boys uit Knegsel knap lastig gemaakt.

  Al heel snel viel die 1-0 doordat bij een vrije trap van Knegsel in het strafschopgebied hands werd gemaakt. De daarop volgende penalty werd nog bijna een prooi voor keeper Timo.  Deze tegenslag deed Terlo niet bij de pakken neerzitten. Dankzij de terugkeer van Kwint in de defensie en Adriaan als aanvallende middenvelder oogde Terlo beduidend stabieler. Het was dan ook een wedstrijd waarbij de doelpunten schaars leken te worden omdat er weliswaar veel strijd werd geleverd maar meestal ver van de beide doelen. Voor rust had Terlo een aantal kleine kansen waarbij te weinig kordaat werd opgetreden en dan is een 1-0 rust logisch.

  Na rust hetzelfde beeld. Een strijdend Terlo dat Knegsel niet in zijn spel liet komen. Omgekeerd schroomde Knegsel ook niet om Terlo stevig aan te pakken. In de 10e minuut leidde een stevige overtreding op een doorgebroken Freek tot een gemene blessure bij de overtreder zelf. Men spreekt van een knieschijf die van z’n plaats raakte o.i.d. De vervanger van de ongelukkige boosdoener zou later in de wedstrijd na een stevige overtreding op Kwint direct rood zien waardoor Terlo met een mannetje meer de strijd kon aangaan. Meestal blijkt dat slechts een theoretisch voordeel. Zo ook nu. Met drie wissels een kwartier voor tijd probeert Terlo de bakens te verzetten. Maar als Kwint de verdediging moet verlaten om meer aanvallende kracht te ontwikkelen wordt de defensie van Terlo onmiddellijk kwetsbaarder en komt Knegsel nog een paar maal dreigend in de 16. Als Cas vervolgens zijn 2e geel ontvangt is het weer 10 tegen 10 en vervliegt de hoop op een punt. 

  Als de scheidsrechter na een korte extra tijd definitief voor het einde blaast zijgen diverse oranjehemden ter aarde, beseffend dat ze met een beetje geluk de volle buit hebben binnengehaald.

  Voor Terlo rest niets anders dan wonden likken en opnieuw beginnen.

   

  Laatste 10 minuten doen Terlo de das om tegen SVSOS   24-10-2021

  Op het veld was te zien dat beide ploegen geen daverende seizoenstart kenden. Veel balverlies, weinig soepel samenspel, verkeerde keuzes, amper een vloeiende aanval. De verdedigers waren de baas, het middenveld meestal het strijdtoneel en de keepers werden amper op de proef gesteld en dat terwijl Terlo beter kon, dat lieten ze vorige week tegen EDN’56 nog zien. Maar met 4 geblesseerde basisspelers vallen bepaalde automatismen weg en mist men de vertrouwde organisatie. 

  De 0-0 bij rust was dan ook geheel volgens het spelbeeld.

  Na de thee van hetzelfde laken een pak. Aan elkaar gewaagd en weinig kansen. Juist wanneer Terlo in het laatste gedeelte van de 2e helft wat meer druk lijkt te willen uitoefenen, vallen de doelpunten aan de voor Terlo verkeerde kant. Minuut 81 uit een overtalsituatie in het strafschopgebied en een geplaatst schot, in minuut 84 verdwijnt een lage voorzet ongelukkigerwijs via de keepershanden in het netje: 0-1 en 0-2.

  Verdiend?

  In een gelijkopgaande wedstrijd wint de meest scorende ploeg altijd verdiend. Dat het net als vorige week weer in de laatste 10 tot 15 minuten van de wedstrijd mis gaat is een beetje schlemielig voor Terlo, dat wel.

    

  Terlo houdt EDN driekwart wedstrijd in hun hok  17-10-2021

  Ofschoon de uitslag (2-0) dat niet direct doet vermoeden heeft Terlo zich in de uitwedstrijd tegen EDN’56 toch gerevancheerd voor de bijzonder matige vertoning van vorige week. 

  Met tussen de palen een uitblinkende Timo en daarvoor een strak geleide defensie weet men het favoriete EDN’56 prima partij te geven en keurig mee te voetballen. De gehele eerste helft heeft Terlo de zaken degelijk onder controle, neutraliseert men de gevaarlijke EDN-spitsen en zoekt men waar mogelijk de tegenstoot met snelle mannen als Adriaan en Freek. 

  Dat Kwint kort voor rust uitvalt is een tegenvaller maar Adriaan, zelf inmiddels ook niet okselfris meer, zakte een linie om de vacature op te vullen en met 0-0 wordt de rust bereikt.

  Na rust keert Adriaan inderdaad niet meer terug en moet de verdediging opnieuw worden gereorganiseerd. Nu met Sebastiaan die het middenveld verlaat voor een plaats centraal in de defensie. 

  Met inmiddels Krijn en Danny In de ploeg moet Terlo in de loop van de 2e helft wel een enkel stapje meer naar achteren doen maar blijft het zelf onvermoeibaar loeren op een mogelijke kans. Als een robuust verdedigende Robert ook geblesseerd het veld moet verlaten is Terlo andermaal genoodzaakt de verdediging aan te passen. Nu zakt John een linie waardoor inmiddels 3 van de 4 middenvelders een andere positie heeft ingenomen. Toch verslapt Terlo niet en krijgt het zelfs enkele minieme kansjes. Ook EDN zoekt naar de openingstreffer maar vindt steevast Timo op zijn weg die elke schot tot zijn prooi maakt.

  Dan valt in de 73e minuut een fraai schot van EDN toch via de paal binnen en kan Terlo aan de achtervolging beginnen. Sebastiaan wacht geen moment en neemt vanaf de aftrap met een verre boogbal de te ver voor zijn goal staande keeper te grazen. Terwijl de ruim aanwezige Terlosupporters de 1-1 al in de boeken noteren blijkt de scheidsrechter echter nog niet voor de aftrap te hebben gefloten. Weg 1-1. De prima leidende (77-jarige!) arbiter heeft spelregeltechnisch volkomen gelijk, maar jammer blijft het wel. Als Micha 2 minuten later tijdens een vlotte aanval vanuit een moeilijke hoek naast en over schiet lijkt het niet meer te mogen lukken. Integendeel, 8 minuten voor tijd kapt de gevaarlijke nummer 10 zich op links vrij en besluit met een precisie schot dat wederom via de paal binnenvalt zijn 2e doelpunt te noteren.

  2-0, over en uit.

  Als een sterk collectief opererend heeft Terlo EDN’56 een moeilijke middag bezorgt. Een wereld van verschil met vorige week toen er een onverklaarbare matheid over het team lag. Als ingrediënten als vechtlust, Inzet en voor elkaar willen werken aanwezig zijn, is niets onmogelijk en kan Terlo de tegenstander lang in het hok houden.

   

  Irene wast Terlo de oren  10-10-2021

  Dit wordt een kort verslagje. 

  Terlo was niet bij machte om een soepel combinerend Irene te ontregelen. Daarvoor werd er te onzorgvuldig gespeeld, gaven teveel spelers niet thuis en ontbrak het aan inzicht en naarmate de wedstrijd vorderde ook aan zelfvertrouwen. De 3-0 met rust (schot annex voorzet die met een boog in de uiterste bovenhoek woei, strak afstandsschot precies langs de paal en schot van dichtbij na slecht uitverdedigen) was terecht en geeft reden tot nadenken. Goede intenties in de 2e helft werden al snel de kop ingedrukt: weer slordig uitverdedigen, aan de flank uitgespeeld worden, terugleggen op rand 16 en vanaf daar weer netjes in de hoek prikken. 

  Hoe vaak kwam Terlo aan het front? Nauwelijks  Een dubbele bicyclekick van Kwint in de laatste minuten was eigenlijk het enige wapenfeit. De tweede helft was lichtjes beter dan de eerste maar daar is ook alles mee gezegd. Oh ja, de zon scheen lekker. Dat dan weer wel.

   

  Terlo moet punten in Olland laten    03-10-2021

  Aangezien de verslaggever elders in het land actief was en dus een verslag  van de wedstrijd tegen Ollandia onmogelijk was, moeten wij ons beperken tot de uitslag : 2-0

   

   

  Terlo start competitie met duidelijke zege   26-09-2021

  De eerste competitiewedstrijd sinds lange tijd. Terlo had er zin in, maar dat gold natuurlijk ook voor de tegenstander LSV uit Lennisheuvel.

  De laatste jaren zijn de onderlinge wedstrijden altijd memorabel geweest vanwege de uitslag, het scoreverloop of de scheidrechterlijke capriolen. De vraag was of het vandaag bij de seizoensaanvang weer van hetzelfde laken een pak zou zijn.

  Beide teams begonnen afwachtend waarbij de twee defensies niet zwaar in problemen werden gebracht. Een enkel schot, veel actie op het middenveld, niets om de koude rillingen te krijgen. 

  Als iedereen zich verzoend heeft met een 0-0 ruststand breekt Terlo in minuut 39 uit over de rechterkant. Een strakke voorzet wordt door Mark bij de eerste paal knap binnen getikt. 

  Dat is fijn rusten.

  In de 2e helft weet LSV een licht veldoverwicht op te bouwen en moet Terlo het hebben van snelle tegenstoten die echter vaak in buitenspel smoren of door een goede keeper onschadelijk worden gemaakt. Ook een slordige afronding stond vaak een doelpunt in de weg. Datzelfde gold voor LSV dat geen grote kansen bijeen wist te voetballen uit hun balbezit. Terwijl de minuten wegtikken en LSV nog hoop heeft op de gelijkmaker ontsnapt Terlo en wordt slechts door een overtreding in de 16-meter gestuit. Penalty in de 80e minuut. Een karwei voor Kwint die de doelman met een Memphis-achtig balletje kansloos laat. Het lijkt gespeeld, zeker als Sebastiaan in minuut 86 onvermoeibaar druk zet, de bal verovert en de keeper passeert. Kort daarna fluit de goed leidende scheidsrechter voor het eind. 

  3-0, een mooie start tegen een sportief strijdende tegenstander. Om met Erik ten Hag te spreken: een goede overwinning maar er valt nog genoeg te verbeteren.