• Matig Terlo vergeet vertrekkende trainer passend afscheidskado te geven  06-06-2022

  Op een prima grasmat kon Terlo trainer Hans niet plezieren met een overwinning in de laatste  wedstrijd van het seizoen. Knegselse Boys, waar de trainer ook vertrekt, deed het beduidend beter door de punten mee naar Knegsel te nemen. En terecht, want tegenover een onbegrijpelijk mat en futloos Terlo stond een aanmerkelijk actiever Knegsel. Vooral over de linker flank werd Terlo regelmatig uitgespeeld door een razendsnelle oranjehemd. Geen wonder dan ook dat de 0-1 in de 18e minuut ook over links werd voorbereid. Ook de resterende  27 minuten van de 1e helft hadden de Terlomannen weinig tot niets in de melk te brokkelen en mochten ze blij zijn dat de score niet verder opliep in het voordeel van Knegselse Boys. Volledig verassend weet Terlo in de 40e minuut op gelijke hoogte te komen als Sebastiaan op 18 meter van het doel een vrije trap toegekend krijgt die door Kwint strak langs de muur in de rechter benedenhoek wordt geplaatst.

  Rusten met een geflatteerde 1-1.

  Na rust hetzelfde beeld. Kleine omzettingen uit de 1e helft lijken nu defensief wat meer rendement op te leveren want Knegsel is iets minder gevaarlijk. De Boys houden Terlo ver van het eigen doel door meer felheid in het spel te leggen en creëeren zo toch nog een aantal mogelijkheden. Een serie corners onderstreept het overwicht van Knegsel en uit een daarvan wordt hard en strak binnen gekopt. Ofschoon er nog genoeg tijd is wekt Terlo geen moment de indruk nog te geloven in een gelijkspelletje. Zo loopt het duel en daarmee het seizoen zachtjes naar het einde.

  Jammer dat een inspiratieloos Terlo niet bij machte was de trainer bij zijn afscheid nog een overwinning mee te geven. Het leek alsof de vakantie vanmiddag om half 3 voor de meesten al begonnen was. Na de wedstrijd in de kantine bleek er opeens wel weer fut in de spelers te zitten als de selectie de trainer en begeleiding met een kleinigheid bedankt en men een vaatje bier aanslaat voor de supporters.

  Twee maanden uitrusten en dan weer, zoals elk jaar, met grote verwachtingen het nieuwe seizoen in. We blijven optimistisch, da’s ook Terlo.

   

   

  Sterk Irene neemt Terlo de maat         29-05-2022

  In Gemonde, waarvan we voor dit seizoen amper wisten waar het lag, combineerde Irene fris en vrolijk en liet Terlo geen moment de illusie dat er iets te halen viel. In de beginfase leek Terlo nog mee te kunnen doordat tot 2 x toe  een dieptepass bijna z’n bestemming bereikte, maar verder liet Irene het niet komen. Integendeel, men veroverde het middenveld en dwong Terlo tot verdedigen. Het was dan ook niet verrassend dat Irene in de 22e minuut op voorsprong kwam. Een keurig uitgespeelde aanval over rechts wordt besloten met een voorzet die netjes wordt binnen getikt in de verre hoek. Ondanks het veldoverwicht van Irene weet Terlo verder schadevrij de rust te halen.

   

  In de rust een moedige  poging van Terlo om wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. Chris als vervanger voor Arjan, Kwint en John die van positie wisselen. Maar amper aan de 2e helft  begonnen ontstaat  een grote kans als Irene op links uitbreekt en alleen op Timo afstormt. Maar Timo weet de aanvaller knap te temmen. Vrijwel in de tegenstoot probeert de Irene-doelman in het eigen strafschopgebied op te bouwen maar niet de eerste keer dit seizoen is Sebastiaan ter  plekke om de verdediging, in dit geval een dralende doelman, de bal afhandig te maken en vanuit een moeilijke hoek de 1-1 binnen te schuiven. Lang valt  er niet  van de aansluitingstreffer te genieten want 5 minuten later een snelle aanval over links gevolgd door een lage voorzet. Als aan de verkeerde  kant wordt gedekt is het voor de Irene-aanvaller een koud kunstje om die voorzet  bij de 2e paal binnen te lopen. Na een half uur vervangt Sem rechtsback Cas maar Terlo wordt vrijwel direct geconfronteerd met de 3-1 als vanaf een meter of 25 een fraai  afstandsschot onhoudbaar binnenvliegt. Irene combineert verder, Terlo is niet bij machte dat samenspel afdoende te ontregelen.  En wanneer Irene met een vlotte combinatie in 3 balcontacten een mannetje vrijzet in de 16 is de 4-1 eindstand acht minuten voor tijd een feit.

  Met Irene treft Terlo één van de betere ploegen uit de competitie aan. Irene is fel, speelt verzorgd voetbal en combineert vlotjes. Normaal is Terlo in staat om ook deze ploegen weerwerk te leveren op basis van inzet en strijd. Helaas werd er teveel slordig balverlies geleden waardoor Terlo niet in de wedstrijd kwam en achter de feiten moest aanlopen. 

  Volgende week de laatste wedstrijd thuis tegen Knegsel in ieder geval nog de kans om de competitie vrolijk af te sluiten

   

   

  DOSKO’32  kundig afgeschminkt door Terlo         22-05-2022

  Op deze mooie zondag, met het terras open en de bbq al op hamburger temperatuur, ontving Terlo de geel-rode mannen uit Duizel, een traditioneel lastige  tegenstander. Ook vandaag moest Terlo oppassen voor een snel en goed combinerende tegenstander. In de 9e minuut stond  Timo op zijn post toen het echt gevaarlijk werd. Maar toen Terlo na een minuut of tien in de gaten had hoe DOSKO het spelletje speelde vond men het antwoord en wist men het  initiatief te grijpen. 

  In minuut 12 is het voorbereidende werk van Sebastiaan die slordig uitverdedigen van Dosko afstraft en Mike vindt die via de paal de 1-0 laat aantekenen. In de 20e minuut zet Sebas goed door op links, zet laag en scherp voor waar óf Mike óf een DOSKO-verdediger de bal op de 1e  paal schiet. De aanvallen van DOSKO zijn inmiddels minder talrijk en minder gevaarlijk door scherp verdedigen en enthousiaste balveroveringen van Terlo. 

  Even later een fraaie dieptepass op Danny op de rechtervleugel die naar de achterlijn snelt, een puike voorzet aflevert die door Sebas wordt binnen getikt: 2-0 na 24 minuten. De dadendrang richting DOSKO-doel is onmiskenbaar als Sebastiaan na een half uur een afgeslagen aanval alsnog oppikt en vanaf zeker 25 meter de bal geplaatst op doel schiet. Met een fraaie safe weet de DOSKO-doelman de bal nog corner te tikken. Zes minuten later is het wederom Sebas die de bal aan de DOSKO-verdediging ontfutselt en droog binnenschiet. De scheidsrechter fluit tot teleurstelling van Terlo voor een overtreding en keurt de goal af. Drie doelpunten in 36 minuten is misschien ook wat teveel van het goede. 

  De laatste minuten van de eerste helft krijgt Terlo het nog even moeilijk als de rust in het spel even zoek is en men een paar overtredingen nodig heeft om DOSKO op afstand te  houden. Robert  riskeert  zelfs  een 2e gele kaart  als hij een aanvaller vlak buiten het strafschopgebied met een overtreding moet stuiten. Even dreigt  een tegendoelpunt, maar gelukkig neemt Kwint op slag van rust een vrije trap halverwege de helft van DOSKO en legt deze precies voor de voeten van Sebas bij de 2e paal. Deze bedenkt zich niet en schiet van dichtbij via de keeper de 3-0 binnen. En rust.

  In de 2e helft probeerde DOSKO het wel maar Terlo blijft geconcentreerd, trekt het initiatief weer langzaam maar zeker naar zich toe en zoekt waar mogelijk de aanval. DOSKO probeert met een 3-voudige wissel na een uur de bakens te verzetten maar het effect is bescheiden. Sterker nog, 4 minuten later ontsnapt Sebastiaan dankzij een dieptepass op rechts, snijdt een beetje naar binnen en lost een felle schuiver die via de binnenkant van de 2e paal terugspringt tegen het lichaam van een DOSKO-verdediger en alsnog de doellijn passeert: 64e minuut 4-0. In de resterende tijd heeft Terlo in tegenstelling tot DOSKO, die fair blijft strijden, nog enkele kansen maar én Rick én Sebastiaan weten niet succesvol af te ronden. Als de scheidsrechter na korte extra tijd affluit staat er een knappe 4-0 op het scorebord.

  Een prima wedstrijd van Terlo met doelpunten op de juiste momenten en afgedwongen door strijdbaar spel in combinatie met een aantal vlot lopende aanvallen en overtuigende afrondingen.

  Dan smaakt het bier en de bbq op het terras extra lekker.

   

  Terlo smaakt weer eens het zoet der overwinning  22-05 2022

  Verleden week naar Oirschot, vandaag gewoon niet afremmen en doorrijden tot Lennisheuvel (Boxtel) waar LSV op ons wacht.  Zoals al eens eerder vermeld heeft Terlo in Lennisheuvel memorabele wedstrijden gespeeld, zou dat vandaag weer zo zijn?

  De eerste  helft werd door Terlo een degelijk spelletje op de mat gelegd. De verdediging stak goed in elkaar met een overtuigende Chris als linksback. Met John vanaf de aftrap een linie naar  achteren en Kwint een linie naar voren slaagde Terlo erin het spel redelijk te controleren. Helaas vond het halverwege de LSV-helft niet de goede voortzetting. Een slordige aanname, een foutieve pass, een afzwaaiende voorzet, dat alles helpt niet om de LSV-doelman te laten bibberen. Ook enkele kleine mogelijkheden om via een schot op de rand van de 16-meter de score te openen werden door wild in plaats van geplaatst schieten om zeep geholpen. De verdediging van Terlo moest vooral op haar hoede zijn als de LSV-spits, die we als bonkig kunnen omschrijven, via slimme loopacties in schietpositie dreigde te komen. De rust breekt aan met 0-0.

  De tweede helft oogde LSV wat gedrevener hetgeen leidde tot een aantal halve kansen. Ook zij sprongen hiermee slordig om en kegelden de bal regelmatig hard en ruim over en naast. Terlo kwam er iets minder vaak uit en ook nu was de allerlaatste pass of aanname te onzorgvuldig.  

  Het leek op een 0-0 af te steven maar in het laatste kwartier veerden beide ploegen nog even op. Timo tikt een scherp schot uit de beneden hoek, Sebastiaan loopt rechts in de 16-meter door op een steekpass, omspeelt de keeper en schiet in de verre hoek waar de bal via de paal en een schoen van een LSV-er weigert de doellijn te passeren. Kort voor tijd was het een uitgespeelde aanval die nu op links Sebas bereikt die met een hard schot de keeper dwingt een corner weg te geven. 

  Het geduld van de meegereisde Terlosupporters wordt dan toch nog beloond als in minuut 90 opnieuw een keurige aanval over rechts via Krijn en Arjan bij Mike op de kop van het strafschopgebied belandt. Mike bedenkt zich dit keer geen moment  en schiet Terlo droogjes naar de 1-0. Korte tijd later fluit de strenge maar goede scheidsrechter voor het eind.

  Geen groots spektakel zoals in sommige eerdere bezoeken aan LSV, maar een nette overwinning. In tegenstelling tot de laatste weken was men strijdbaar van begin tot eind. Van beide kanten een sportieve wedstrijd die maar af en toe onderbroken werd voor een (dan nog vaak lichte) overtreding. Op grond  van het veldspel en een klein surplus aan kansen een verdiende zege al zal het LSV rauw op de maag liggen dat het 2 minuten voor tijd de  punten aan Terlo moesten laten.

   

  Een wedstrijd om snel te vergeten  15-05-2022

  Op bezoek bij De Bocht in Oirschot speelde Terlo een wedstrijd die we zo snel mogelijk uit ons geheugen moeten wissen. Dus even collectief de delete-knop indrukken.

  Niets leek te lukken, slechte passes, slechte aannames, geen druk, geen creativiteit, geen vrije man om in te spelen, geen schot op doel, m.a.w. geen enkele aanspraak op ook maar een puntje.

  Terwijl De Bocht gas gaf en met wilskracht speelde keek Terlo apathisch toe, waarschijnlijk na de Terlo-feestavond verlangend naar rust op een comfortabel ligbedje onder de parasol.

  Terlo moet het hebben van strijd en als men daarin als team tekortschiet roept men het onheil over zichzelf af. Dus: De Bocht feliciteren, even 5 minuten analyseren en vervolgens deleten.

  Oh ja, het werd 5-0 voor de mannen van De Bocht.

   

   

  Terlo afgedroogd in eerste 45 minuten   08-05-2022

  Koploper EDN’56 liet er in de eerste helft tegen Terlo geen gras overgroeien. Vanuit een sterk collectief werd Terlo stevig onder druk gezet. Terlo zelf kon daar amper een vlotte aanval tegenover zetten en moest zich hoofdzakelijk bezig houden met tegenhouden. Toch moest er een fout van doelman Timo aan te pas komen om EDN aan een voorsprong te helpen. In de 20 minuut verliest hij bijna op de doellijn staand met de voet de controle over de bal waarna Thijs van Oirschot de bal simpel voor het intikken heeft, 0-1.

  In de 32e minuut wordt de bal vanaf rechts voor het Terlo doel langs op de vrije man links gespeeld en lokt men daarmee de doelman uit de tent. Opnieuw breed leggen en simpel binnenschuiven door Sander van Dijck in het nu verlaten doel betekent de 0-2. Weer 4 minuten later bezorgt Koen van Oirschot met een fraai afstandsschot in de bovenhoek EDN de derde treffer. Terlo is niet bij machte weerwerk te leveren te meer daar Freek al vroeg in de wedstrijd met een hamstringblessure het veld moet verlaten. Was Terlo dan helemaal niet in staat om een doelpunt te forceren? Jazeker, maar helaas wel in het eigen doel. Uit een EDN-hoekschop ontstond in de blessuretijd van de eerste helft een onduidelijke situatie in de doelmond. Na later bleek was het Robert die het laatste zetje gaf waardoor EDN met een uiterst comfortabele 4-0 voorsprong kon gaan rusten.

  In de 2e helft arriveerde het tweede van EDN per omgebouwde SRV-wagen op ons sportpark en werden de rode fakkels ontstoken. Dit inspireerde EDN niet tot grootse daden, men koesterde de ruime voorsprong en ging een versnelling lager op zoek naar mogelijk meer. Terlo herpakte zich in zoverre dat het amper nog kansen weg gaf, helaas zonder zelf ook maar 1 klein kansje te creëren.

  Met blessures voor Danny en Adriaan werd het voetballeven er ook niet makkelijker op, maar men hield in de 2e helft EDN toch redelijk in toom. 

  Als de jonge, goed leidende scheidsrechter affluit gaat EDN met een dikverdiende 4-0 terug naar Haghorst na eerst de Terlokantine onveilig te hebben gemaakt en zetten zo een forse stap richting kampioenschap.

   

  Gehavend Terlo kopje onder tegen Netersel    24-04-2022

  Met Kwint, Ties, Adriaan en Robert (nog) afwezig vanwege blessures moest Terlo aantreden tegen Netersel dat bij winst de kop van de ranglijst in het vizier zou houden.

  Terlo begon degelijk en al snel resulteerde dat in een vlotte aanval waarbij Mike de bal op de lat schoot. Netersel was van zins dat kunstje te kopieëren en korte tijd later deponeerde Netersel op zijn beurt de bal boven Timo op de lat. Daarmee was de dadendrang van Terlo voorgoed beteugeld en nam Netersel het heft in handen. Niet dat er gruwelijke kansen uit het veldoverwicht voortkwamen, dat viel nog reuze mee. Er moest in minuut 40 dan ook een persoonlijke fout aan te pas komen om de man achter het electronisch scorebord in actie te krijgen. Een bal in de breedte op de kop van de 16 meter werd simpel onderschept en rustig in het doel geschoven. Een gezien het spelbeeld terechte voorsprong maar wel onnodig en op een ongelukkig moment zo kort voor rust.

  In de 2e helft werden eventuele snode plannen van Terlo direct verijdeld door een snelle 2e goal van Netersel. Een hoge voorzet leek een prooi te worden voor Timo maar tijdens het luchtgevecht met de Neterselse aanvaller werd hem door een bodycheck het vangen onmogelijk gemaakt. 50%. van de scheidsrechters fluit voor een overtreding, maar helaas hoorde deze scheidsrechter bij de andere 50%. 46e minuut, 2-0.

  Nauwelijks van de schrik bekomen krijgt Terlo in de 50e minuut de bal niet weg uit de verdediging. De bal klutst wat heen en weer totdat een blauw-witter aan al deze onduidelijkheid in het strafschopgebied een einde maakt met een strak schot in de bovenhoek: 0-3.

  Terwijl Terlo niet bij machte is om aanvallend iets te ondernemen (in de gehele wedstrijd tellen we maar 3 schoten op het doel van Netersel) voorkomt Timo met enkele kordate ingrepen verdere averij. Tot minuut 78 als een afgeslagen bal ineens volley op de slof wordt genomen en onhoudbaar in de bovenhoek valt. Wederom een zondagsschot, net als vorige week, maar nu wel op de juiste dag. Het laatste wapenfeit is voor Terlo als Freek in de 89e minuut uit een aanval over links een strak schot produceert dat met moeite door de goalie wordt gestopt. Maar de 4-0 is en blijft een feit.

  Een moeizame middag. Vrolijk stemde de aanwezigheid van 2 spelers van O16 die een keurige partij speelden. En natuurlijk de aanwezigheid van vele trouwe Terlo supporters die qua aantal die van Netersel versloegen. Hebben we toch nog ergens winst behaald.

   

  Twee persoonlijke fouten en een zondagsschot zijn teveel voor een goed Terlo     18-04-2022

  Tja, je hebt van die dagen dat het allemaal niet meezit. Deze paasmaandag is zo’n dag.

  Terlo voetbalt de hele eerste helft een degelijke pot en houdt Nederwetten ver van het eigen doel. Een aantal keurige aanvallen leveren evenwel geen doelpunten op omdat de laatste bal net te onzuiver is. De jongelingen Sem en Chris op de backposities speelden een prima partij en hielden de Nederwettense vleugelaanvallers goed in toom. Zelf toonden ze wel offensieve aspiraties en in de 30e minuut wierp dat vruchten af. Chris speelt zich vrij op de linkerflank, bedient Krijn in de 16 meter die op zijn beurt Mike vindt die droog binnenschiet: 0-1. Het resterend kwartiertje speelt Terlo zich rustig richting kleedkamer om met voorsprong te rusten.

  De 2e helft gaat er van alles gebeuren. Niet dat Nederwetten als herboren uit de kleedkamer komt maar men lijkt wel wat feller van zich af te willen bijten. Als Timo zich bij een ogenschijnlijk ongevaarlijke situatie in de bal verslikt is het voor Nederwetten een koud kunstje om de 1-1 binnen te schieten.

  Terlo herpakt zich en in de 60e minuut lanceert Freek collega aanvaller Danny die met een fraaie boog over de uitgelopen keeper de 1-2 noteert. Maar amper 5 minuten later wordt een vrije trap van Nederwetten door Terlo uit het strafschopgebied gewerkt maar valt deze op ruim 20 meter precies voor de voeten van een blauw-witter. Deze produceert een “once-in-a lifetme”-volley die hoog in winkelhaak valt. Even hadden we nog de hoop dat dit zondagsschot zou worden afgekeurd, het is per slot van rekening maandag, maar de scheidsrechter weigert in deze paasgedachte mee te gaan. Als we dachten dat we het nu wel zo ongeveer gehad hadden blijkt dat een grote vergissing. In minuut 86 trapt Kwint naast de bal bij het uitverdedigen en komt Nederwetten andermaal op goedkope wijze aan een doelpunt. Tussen beide laatste treffers door dringt Terlo nog stevig aan op zoek naar een hernieuwde voorsprong maar ontbeert het elk geluk in de laatste fase. Zo had Sebastiaan met een knap schot in minuut 84 nog voor een wending kunnen zorgen en zag Freek tot 2 x toe pogingen onterecht (?) afgefloten worden. Dan resteert na ruim 90 minuten hard werken een onfortuinlijke nederlaag: 3-2.

  Een wedstrijd die niet verloren had hoeven worden. Goed spel, goede combinaties en inzet. Jammer dat uitgerekend de 2 meest betrouwbare spelers aan de basis stonden van 2 kadootjes die Nederwetten dankbaar uitpakte. Gezien het spelbeeld kon Terlo de meeste aanspraak maken op de 3 punten.Toch kan men niet van een gestolen overwinning spreken omdat Nederwetten tot het laatst voor dit resultaat bleef strijden.

   

  Terlo kan geen vuist maken tegen Ollandia en verliest terecht  10-04-2022

  In een matige partij heeft Terlo zijn meerdere moeten erkennen in de gasten uit Olland. Dat matig gold overigens voor beide ploegen want ook Ollandia deed de harten van de voetballiefhebber niet sneller kloppen. De eerste helft ging tamelijk geruisloos voorbij. Terlo, met 3 wijzigingen ten opzichte van vorige week i.v.m. blessures kon net als Ollandia geen potten breken. Slordig in de  aanname en in de voortzetting betekent weinig gevaar voor het Ollandse doel. En mocht er eens een hoge corner neerdalen dan plukte de betrouwbare doelman die klemvast uit de lucht. Ollandia stelde daar een iets beter veldspel tegenover zonder dat het leidde tot levensgevaarlijke situaties. Een 0-0 ruststand dreigt. Tot in blessuretijd van de eerste helft vanaf links een schot in de verre hoek doel treft en met 0-1 wordt gerust.

  In de tweede helft een zelfde spelbeeld. Een iets balvaster Ollandia en een verbeten strijdend Terlo dat probeert in de wedstrijd te komen. Maar veelvuldig balverlies na onzuivere passing brengt menig goedbedoelde aanvalsopzet om zeep. Terlo is zo niet in staat een vuist te maken en ook Ollandia is dan wel iets gevaarlijker maar doet de supporter ook niet sidderen van angst.

  Als in 73e minuut bij een overtreding in het Loose strafschopgebied de bal op de stip gaat lijkt Terlo aan een kansloze missie bezig. Dat is echter buiten Timo gerekend die met een snelle reflex de bal uit zijn rechterhoek tikt. Dat geeft de burger moed en Terlo zet nog een keer aan. Maar helaas, de slordigheid blijft en het lijkt dan wel een slotoffensief maar echt woest en dynamisch wordt het niet. Redelijk eenvoudig voetbalt Ollandia het resterende kwartier uit om de 3 punten vrij simpel mee naar Olland te nemen.

  Een matig Terlo waar een aantal spelers onder hun niveau acteerden had geen recht van spreken op een overwinning. Ollandia was een streepje beter en rustiger aan de bal en mag dan ook een terechte winnaar genoemd worden. De komende wedstrijden moet uit een ander vaatje getapt worden om de puntjes bijeen te sprokkelen.

   

  DEES maakt eind aan goede serie van Terlo   03-04-2022

  Laten we het niet mooier maken dan het is, Terlo verliest terecht van DEES.

  In tegenstelling tot de laatste wedstrijden kon Terlo geen vuist maken tegen een rustig rondspelend DEES. Daar waar Terlo grote moeite had de vrije man te vinden en de bal zo voor langere tijd in bezit te houden was het DEES dat makkelijker combineerde. Zo vindt men in minuut 20 de vrije man op de kop van de 16 meter die met een laag geplaatst schot in de hoek Timo kansloos laat, 1-0. Even daarvoor moest Arjan met een hamstring blessure door Ties vervangen worden. Kleine kansen voor Terlo, een intik-bal voor Freek en een kopbal van John, namen niet weg dat DEES de baas was in het veld zonder dat er groot gevaar dreigde. Maar in de 26e minuut raakt Kwint met een sliding man en bal met een penalty tot gevolg die kalmpjes wordt benut: 2-0. Zo gaan we de rust in.

  In de 2e helft een ongewijzigd spelbeeld. Bij Terlo lukt weinig en bij DEES laat men de bal dan wel wat soepeler rondgaan maar gevaar stichten is er niet bij. Het vermoeden bestaat dat we zo nog een aantal uur hadden kunnen doorspelen zonder dat de stand zou zijn gewijzigd. Terlo leek de veldbezetting niet te wijzigen om zo wat meer risico te nemen om mogelijk de aansluitingstreffer te forceren en DEES hoefde natuurlijk niet. En zo kabbelde de wedstrijd, op wat kleine oprispingen na stillekes naar het eind.

  Nogmaals, verdiend verloren na 5 degelijke uitslagen. Dus we kunnen het wel.

   

  Terlo geeft Casteren billenkoek  31-03-2022

  Terwijl de voorspelde sneeuw het liet afweten (Terlo had voor de zekerheid een oranje wedstrijdbal op scherp liggen) maar een gure noordoostenwind aan de avond toch een winters tintje gaf probeerden Terlo en Casteren op een hard veld de toeschouwers te verwarmen.

  Terlo begon ietwat stroef en het was Casteren dat al in de 9e minuut profiteerde. Een scherpe voorzet vanaf rechts landde bij de 2e paalwaar men de aanvaller uit de rug liet lopen zodat die van dichtbij makkelijk kon binnenlopen: 0-1. Vanaf dat moment neemt Terlo het heft meer en meer in handen. Toch moesten we tot de 21e minuut wachten tot dit tot resultaat zou leiden. Een aanval over links gevolgd door een voorzet voorbij de verre paal waar Mike goed doorzet en de bal opnieuw voor weet te brengen. Sebastiaan is er als de kippen bij om de gelijkmaker op het bord te brengen: 21e minuut, 1-1.  Kort daarop weer een snelle aanval die eindigt met een lichte schermutseling  in het 16-meter gebied waar John met een knappe boogbal  de 2-1 in de winkelhaak deponeert. Op de eerst 10 minuten na is Casteren niet meer dreigend voor het doel van Terlo verschenen op één gevaarlijk moment na dat door Timo kundig onschadelijk werd gemaakt. Zo gaat Terlo met 2-1 de rust in.

  Na de pauze weinig verandering. Terlo heerst en laat Casteren geen moment in de wedstrijd komen. Het wachten is op de 3-1 die de wedstrijd op slot zou moeten doen. Daarvoor zijn er legio mogelijkheden. In minuut 48 verovert Freek de bal op het middenveld om vervolgens op te stomen naar het doel van Casteren. Zijn schot laat de doelman kansloos maar de paal voorkomt een treffer. Nog een aantal snelle aanvallen met Freek, Sebastiaan en Danny (die Micha is komen vervangen) in de hoofdrol werden te gehaast afgewerkt waardoor Casteren telkens met de schrik vrij kwam. Maar na een halfuur is er geen houden meer aan. Freek ontsnapt opnieuw aan de rechterflank en zijn voorzet wordt door Mike prima afgewerkt: minuut 73, 3-1.  Kort daarop weet Sebastiaan na weer een keurige aanval de 4-1 binnen te schieten en is de wedstrijd gespeeld.  Nog een kopbal van Freek naast en een Casterense kopbal kort voor tijd ook naast vormen de laatste memorabele momenten. De wissel Sem voor Cas eerder in de 2e helft laat bovendien zien dat Terlo een degelijke bank heeft .

  Een terechte overwinning van Terlo zo vindt ook de trainer van Casteren. Wie zijn wij om hem tegen te spreken. Hard werken, kort op de bal, profiteren van de snelheid van de voorwaartsen, gesteund door de rust van de verdediging en geloof in een goed resultaat vormen de basis voor een degelijke overwinning.

   

   

  Terlo verzamelt ook punten in Biest-Houtakker 20-03-2022

  In een wedstrijd waar voor beide teams dure punten te verdienen vielen om de stand op de ranglijst een beter aanzien te geven was het Terlo dat met de volle winst aan de haal ging. En niet ten onrechte.

  Niet dat er van beide kanten hoogstaand voetbal te aanschouwen was, maar de werklust van Terlo leverde beduidend vaker gevaarlijke momenten op. Het eerste kleine kwartier had Terlo de controle over de wedstrijd, daarna kwam SVSOS meer en meer in het spel. Wat gevaarlijke aanvallen over links met dito voorzetten werden echter door Terlo geneutraliseerd. De grootste kans was voor de mannen van ’t Loo als in de 35e minuut in het strafschopgebied Krijn wordt aangespeeld die geheel vrijstaand een venijnig schot lost dat prima door de keeper wordt verwerkt. In de daarop volgende counter weet Kwint de SVSOS-aanvaller te stuiten in zijn vrije doortocht. Weer een minuut later stoomt Ties vanuit de verdediging op maar weet niet tot afronding te komen.

  Rusten met 0-0.

  Na de pauze had Terlo wat moeite om het initiatief te grijpen maar dankzij vasthoudend werk in alle linies werd SVSOS langzaam weer naar achteren gedrongen. Robert weet in minuut 61 een klutsbal op 2 meter van het doel met een have omhaal niet tussen de palen te krijgen en als de ingevallen Freek (Mike bleef na rust in kleedkamer achter) een diepe bal op waarde taxeert en slechts met enorme inspanning op het randje van de 16-meter wordt gestuit lijkt een doelpunt in de lucht te hangen. En inderdaad, in minuut 71 ontsnapt Sebas op de linkervleugel en terwijl wij wachten op een beslissende voorzet snijdt hij naar binnen en passeert de SVSOS-doelman met een diagonaal schot in de verre hoek: 0-1.

  Even later heeft de voor Krijn ingevallen Micha ruim baan maar zijn schot ontbeert kracht. Terwijl de tegenstander niet in staat blijkt tot een werkelijk slotoffensief probeert Terlo te profiteren van de ruimte die SVSOS op eigen helft laat o.a. met de snelheid van Danny die Adriaan is komen vervangen. Wederom is het Sebas die zijn tegenstander zijn hielen laat zien, vanaf links de bal voor de goal brengt waar Micha in alle drukte het beslissende zetje geeft: 83e minuut, 0-2. Nog lijkt de koek niet op wanneer Peter met een felle demarrage vanuit het middenveld alleen op de keeper afstormt. Vermoeid na 90 minuten hard werken lost hij op de rand van het strafschopgebied wat een verwoestend schot had moeten zijn maar een tamme schuiver bleek te worden. Luttele seconden later blaast de scheidsrechter voor het einde.

  Met wat meer overleg had Terlo al eerder afstand kunnen nemen van een fair strijdend SVSOS. Verdedigend had Terlo de zaken strak onder controle met een puik opererend centraal duo i.c.m. een zekere doelman. Iets meer rust en precisie en de meegereisde supporters hadden niet tot 20 minuten voor tijd hoeven te wachten vooraleer bloeddruk en hartslag  naar normale waarden konden zakken.

   

  In een spannende wedstrijd hielden Dosko en Terlo elkaar in evenwicht  17-03-2022

  Op het moment dat de temperatuur al aardig richting 0-punt zakte trapten Dosko en Terlo in Duizel af voor een midweekse inhaalwedstrijd. Het leek dat Dosko iets eerder op temperatuur was dan Terlo want al in minuut 6 werd een strakke voorzet vanaf links even strak in de verre hoek gekopt door de Dosko-aanvaller: 1-0.  Even zag het er naar uit dat Terlo niet alleen een koude maar ook een zware avond tegemoet zou gaan. Temeer daar Dosko nog even bleef aandringen.

  Maar na een klein kwartiertje herpakte Terlo zich en gaf met een paar tegenstoten haar visitekaartje af. Het veldoverwicht van Dosko verdween en Terlo was op zijn minst gelijkwaardig, zo niet zelfs een fractie sterker. Het was dan ook geheel volgens het spelbeeld dat Sebas in de verdediging van Dosko de bal veroverde, de vrijstaande Mike bediende die koelbloedig de gelijkmaker binnenschoot: 34e min., 1-1

  Een voorsprong voor de rust zat er vanwege een voor buitenspel vlaggende grensrechter helaas niet in.

  Na rust de eerste 10 minuten nog steeds een energiek Terlo. Een snelle en kansrijke aanval in de 4e minuut wordt weer afgevlagd door de grensrechter die zo Dosko voor verder onheil behoedt. 2 Minuten later gaat Mike vrij op de keeper af maar deze weet het schot in 2 instanties te keren.

  Dan is het tijd voor Dosko om zich terug in de wedstrijd te voetballen. Meer druk op de bal maakt het voor Terlo lastiger om soepel te combineren. Maar na 20 minuten, met nog een kwartier te gaan, ontworstelt Terlo zich aan de druk en is het spel weer in evenwicht met zelfs kleine kansen voor Terlo. Een klein misverstand tussen Kwint en Timo jaagt nog even een rilling over de rug van de meegereisde supporters maar dat was eigenlijk het enig echt spannende moment voor het Terlo doel. Terlo lanceert nog een aantal gevaarlijk ogende aanvallen, ook Dosko probeert nog wat te forceren, maar beide doelen blijven schoon.

  Als Micha, die samen met Ties en Danny in de loop van de 2e helft Krijn, Mike en Arjan kwam vervangen 2 minuten voor tijd de bal met een boogschot via de lat overschiet zijn de toeschouwers getuige geweest van het laatste wapenfeit.

  Een op-en-neer-gaande wedstrijd waarin dan Dosko, dan weer Terlo de overhand had en met de 1-1 eindstand kan de neutrale toeschouwer dan ook goed leven. Mogelijk dat Terlo het gevoel had dat er meer in had gezeten maar dan moeten de kansen, die er zeker waren, koelbloedig worden afgerond. Komende zondag uit tegen SVSOS dan maar.

   

  Vechtlust Terlo wordt beloond 13-03-2022

  Tegen De Bocht uit Oirschot toonde Terlo inzet en vechtlust en weet zo de drie punten op ’t Loo te houden. De eerste 45 minuten ging het spel redelijk gelijk op met wat snelle aanvallen van Terlo die door slordige laatste passes niet tot grote kansen leidden. Ook De Bocht had met een schot op de lat kort voor rust een goede mogelijkheid om de patstelling te doorbreken.

  Wat in de eerste helft al zichtbaar was, bleek in de 2e helft niet veranderd: Terlo legde meer energie en drift in het spel dan de tegenstander en trok zo stiekem het initiatief naar zich toe zonder tot groots spel te komen.

  Kort na rust schoot De Bocht nog wel op de paal maar daar werd Terlo niet zenuwachtig van.

  Sterker nog, fel op de huid gezeten door Freek leed De Bocht balverlies in de 16-meter waarna een scrimmage volgde en Sebastiaan uiteindelijk het beslissende schot loste: 52e min, 1-0. Terlo bleef alert, gunde De Bocht geen rust en zorgde met snelle spitsen voor dreiging.

  Ook de wissels in de loop van de 2e helft (Krijn, Danny en Cas voor Micha, Freek en Arjan) zorgden voor nog een extra scheutje energie. Het is dan ook niet vreemd dat Krijn na goed voorbereidend werk van Adriaan in de 68e minuut de 0-2 binnenschoot.

  In de tussentijd kreeg De Bocht niet echt een poot aan de grond. Sommige aardige combinaties werden door een geconcentreerd spelende Terlo-verdediging vakkundig geneutraliseerd, in de rug gedekt door een degelijke Timo. Kwint schiet via de keeper nog een vrije schop op de paal dus als Krijn in de 80 minuut tamelijk vrijstaand de bal over het doel kopt lijkt 2-0 de eindstand te worden. Het mooiste moment moet echter nog komen. Kort voor het eind ontvangt Danny op rechts een lange pass en ziet vanuit zijn ooghoek de keeper een stukje voor z’n goal staan. Met een lepe boogbal verschalkt Danny bijna vanaf de zijlijn de doelman, maar de bal valt tot teleurstelling van heel Terlo op de kruising. De prima fluitende scheidsrechter fluit kort daarna af.

  De Bocht had geen antwoord op het gedreven spel van Terlo dat een verdiende overwinning behaalt. We zijn benieuwd of dezelfde energie en vechtlust a.s. donderdag tegen Dosko ook op de mat gelegd kan worden.

   

  Wilskrachtig Terlo legt degelijk potje op de mat  tegen Nederwetten  10-03-2022

  Op een hard veld, onder kunstlicht en met concurrentie van Vitesse en PSV op de TV-schermen ontving Terlo de gasten uit Nederwetten.

  Al bij de eerste schermutselingen werd duidelijk dat Terlo niet van zins was Nederwetten enige ruimte te geven. Agressief dekkend bepaalde Terlo het tempo en wisten de mannen de tegenstander onder druk te houden. Zowel over de linkerflank (Adriaan) als over de rechterflank (Freek/Micha) denderde Terlo met regelmaat door de defensie van Nederwetten. Het was dan ook verdiend dat Mike in de 10e minuut met een vrije trap de bal op het hoofd van Robert legde die met een ferme knik de verre hoek vond. Terlo nam geen gas terug bij deze voorsprong en creëerde diverse grote en kleine kansen waarbij die in de 30e en 33e minuut tot doelpunt hadden moeten worden gepromoveerd. Maar zowel Adriaan als Sebas vonden elk 2 x de keeper op hun weg. Eerder, in de 23e minuut, werd Freek nog in de heupzwaai genomen binnen de 16 meter maar de scheidsrechter kende geen ippon toe, laat staan een penalty.

  Tot dan toe had de Nederwettense doelman alle gelegenheid zich te onderscheiden, dit in tegenstelling tot Timo die zich kon beperken tot geconcentreerd toekijken. De enkele keer dat er handelend moest worden opgetreden gebeurde dat met overtuiging.

  In de 40e minuut echter onderbreekt Kwint een aanval en wordt er een overtreding op hem gemaakt waarna hij de bal terugspeelt op Timo. Deze is overtuigt van de overtreding en pakt de bal op. De scheids gaat er niet in mee en geeft een vrije schop binnen de 16 meter vanwege terugspelen op de keeper. Met heel Terlo op de doellijn ontstaat er een scrimmage waarbij de bal via de hand van Timo, de doellat en menig been uiteindelijk toch in het Terlodoel belandt. Een tegenvaller.

  Maar 3 minuten later zet Kwint zich achter een vrije trap op de rand van het strafschopgebied en prikt de bal zuiver tegen het net: 2-1.  Da’s prettiger rusten.

  In de 2e helft begint Terlo waar het de eerste helft is opgehouden. Een aanval uit het boekje scheurt de blauw-witte verdediging uiteen en wordt door Sebastiaan koel afgerond met een schuiver in de verre hoek: 50e minuut , 3-1.

  Terlo lijkt wat gas terug te nemen, Nederwetten komt wat meer in het spel zonder dat de alarmsirenes moeten afgaan op ’t Loo. Als bij Terlo zo rond de 65e minuut het grote wisselen begint en Rick, Krijn en Danny de hele voorhoede komen vervangen krijgt Terlo niet het elan terug van de eerste 45 minuten. Wel weet Mike 10 minuten voor tijd bij een ferme tegenstoot de bal nog tegen de paal te schieten waarna de keeper de rebound in extremis nog tot corner weet te verwerken. Daarmee is het laatste wapenfeit genoteerd.

  Een regelmatige en verdiende zege voor Terlo dat nog menige kans liet liggen. Het energieke, dominante spel van de 1e helft vloeide in de tweede 45 minuten langzaam weg zonder dat de tegenstander daarvan kon profiteren. Da’s dus opletten geblazen, want tegen een andere tegenstander komen we met een matige 2e helft misschien niet zo makkelijk weg.

   

  Netersel maatje te groot voor Terlo  13-02-2022

  Terwijl een koude westenwind over het veld blies trapten Terlo en Netersel na maanden gedwongen rust aan voor de eerste competitiewedstrijd in 2022.

  Al snel werd duidelijk dat Netersel niet voor niets bovenaan in de competitie staat. Men vind elkaar makkelijk en bouwt een degelijk veldoverwicht op. Toch was het Terlo dat de eerste kans bij elkaar voetbalde en nogal een grote ook. Maar Adriaan wist vrij voor het Netersel-doel de bal niet tussen de palen te krijgen, laat staan tegen het netje.

  En zoals zo vaak valt de openingstreffer dan aan de andere kant. Een messcherpe aanval van Netersel werd in de 15e minuut besloten met een steekpass door het centrum van de Terlo-verdediging. Randje buitenspel of net erover, wie zal het zeggen. Zeker is wel is dat de 0-1 koelbloedig werd binnengeschoten. Tien minuten later een soortgelijke bal. Door het centrum, mannetje uit de rug laten komen en de 0-2 is een feit. Terlo heeft moeite om de bal in eigen gelederen te houden en mag blij zijn dat Netersel ook geen echte kansen meer creëert . Toch valt de 0-3 kort voor rust als de Terloverdediging slordig uitverdedigd.  De weggeschoten bal komt op 20 meter van het doel In Netersels bezit en 2 balkontakten later ligt de bal in het doel.

  Over de tweede helft kunnen we kort zijn: Netersel hoeft niet zonodig en Terlo is niet bij machte gevaar te stichten. Een doelpuntloze 45 minuten dreigen als Sebastiaan kort voor tijd besluit vanaf  zeker 35 meter de ver voor zijn doel staande doelman van Netersel te verschalken. Helaas valt het schot op de lat en is Terlo zelfs de eretreffer niet gegund.

  Met een aantal afwezigen door blessures was Terlo niet bij machte om Netersel van zich af te houden en de onbeantwoorde vraag is of dat met de afwezigen wel was gelukt.

  Dan komende zondag weer thuis vol goede moed tegen Nederwetten.

   

   

  Terlo vergeet tegen DEES 3 punten op te rapen 21-11-2021

  In een wedstrijd zonder toeschouwers liet Terlo zien beter te kunnen dan de stand op de ranglijst doet vermoeden. Een verzwakt DEES werd vanaf het begin door de dadendrang van Terlo op eigen helft teruggeduwd. Al in de 3e minuut werd Adriaan op links weggestuurd en belandde zijn voorzet op de voet van Mike die vanaf een meter of 12 hard op de lat schoot. Ruim 10 minuten later draaide Sebas vanaf de linkervleugel naar binnen en liet vanaf rand 16-meter een geplaatst schot los dat op de verre paal uiteenspatte. 

  Tot dan toe bewoog DEES zich af en toe voorzichtig richting het doel van Terlo zonder overdreven gevaarlijk te worden. Toch zorgde balverlies op het middenveld voor een vlotte counter die tegen de verhouding in de 0-1 betekende. Vervolgens ging Terlo voortvarend verder met het creëren en missen van kansen waaronder een schot van Freek dat door de keeper wordt gekeerd waarna Adriaan de rebound over schiet.

  Een aanval over de rechterflank in minuut 41 heeft wel succes. Een dieptepass van John komt uiteindelijk via via bij Ties die zijn schot tergend langzaam via binnenkant paal het doel in ziet rollen. Even later vindt Adriaan met zijn schot vanaf de penaltystip weer de keeper op zijn weg terwijl afleggen op Mike of Sebas een mogelijk betere optie was geweest.

  Na de pauze lijkt DEES in eerste instantie wat beter weerwerk te kunnen leveren getuige een kans in de 52e minuut als de spits op een steekbal reageert en maar net naast schiet. Maar na zo’n 20 minuten neemt Terlo weer het heft in handen en krijgt ook via Freek en Adriaan mooie mogelijkheden om op voorsprong te komen. Ook de drie wissels in de loop van de 2e helft doen 

  Terlo niet verzwakken. Sterker nog, in de laatste 10 minuten krijgen zowel Sebas als Adriaan de kans om het net te doen trillen. Maar al de hele wedstrijd houdt de doelman van DEES stand en sleept er voor zijn ploeg een puntje uit en berooft Terlo van een verdiende overwinning.

  Zo houdt een bij tijd en wijle vlot voetballend Terlo slechts één schamel punt over aan de strijd met DEES. Het vizier net niet scherp genoeg, lat en paal en een bijna niet te kloppen DEESdoelman voorkomen de 2e overwinning dit seizoen.

   

   

   

  Terlo laat zich door Casteren de kaas van het brood eten   07-11-2021

  Na 15 minuten 0-2 voor Terlo, dat kon nog wel eens een prettige middag worden. Hoe anders zou het lopen.

  Terlo ging voortvarend van start en zette Casteren aardig onder druk. De rood-gelen konden niet behoorlijk organiseren met als gevolg dat In de 10e minuut Sebas met het hoofd en met gevaar voor eigen leven de Casterense doelman weet te verschalken. In de 15e minuut wordt het nog mooier als Danny vanaf de rechterflank een voorzet geeft die door hands van een verdediger lijkt te smoren. Toch weet Mike de bal nog de beslissende zet te geven en de doelman te passeren voor de 0-2.

  Terlo lijkt de touwtjes stevig in handen te hebben en zet aardige aanvallen op waarbij in minuut 17 Freek tamelijk vrij op doel kan afstormen maar zijn schot wordt knap gekeerd.

  Dan valt min of meer uit het niets in de 25e minuut de 1-2. Veel man voor de bal, de restverdediging niet op orde, te gemakkelijk de linkeraanvaller naar binnen laten kruisen en vanaf rand 16 een schot laten lossen dat via Kwint van richting verandert en in het doel vliegt. Dat geeft de Casterense burger moed en de thuisploeg gaat er weer in geloven. En 2 minuten later wordt het nog erger als in een scrimmage uit een hoekschop de 2-2 wordt binnen gedrukt. Terlo is duidelijk de kluts kwijt, moet het initiatief aan Casteren laten en weet dit ook niet 1-2-3 terug te pakken. En dan, in de 44e minuut, een aanval over rechts waarbij Terlo meent hands te zien, dan teveel naar de scheidsrechter kijkt i.p.v. naar de bal, dit in tegenstelling tot Casteren dat In de drukte de 2-3 scoort. Hoe snel kan het gaan.

  Na de rust een Terlo dat van zins is zich terug te vechten in de wedstrijd. Er ontspint zich een echte wedstrijd waarbij Terlo het meeste spelaandeel heeft maar beducht moet zijn op een mogelijke tegenstoot.

  Kleine kansen komen en gaan, echt grote kansen blijven zeldzaam. Adriaan op de linkerflank komt er een paar maal doorheen maar zijn schoten worden geblokkeerd. Ook Sebastiaan demarreert  enkele keren op rechts maar de voorzetten zijn net niet precies genoeg. Een goed vrijgespeelde Krijn besluit niet zelf te schieten maar af te leggen waardoor een goede kans verloren gaat. En zo zijn er diverse mogelijkheden die niet worden benut. In de tussentijd komt Casteren amper in de 16-meter van Terlo en moet het zich beperken tot tegenhouden en uitzingen. En dat lukt uiteindelijk en is een zwaar bevochten 3-2 winst hun deel.

  Terlo gaf in de eerste helft te gemakkelijk een riante voorsprong weg. De reparatiewerkzaamheden in de 2e-helft hadden met wat meer nauwkeurigheid misschien nog succesvol kunnen zijn maar te vaak werd in de drang naar de gelijkmaker een onnauwkeurige voortzetting gekozen. En gaat Casteren dus met jouw plakje kaas aan de haal.

   

   

  Terlo draait winnend Knegselse Boys de duimschroeven aan   31-10-2021

  Ondanks de 1-0 nederlaag uit in Knegsel heeft Terlo het de boys uit Knegsel knap lastig gemaakt.

  Al heel snel viel die 1-0 doordat bij een vrije trap van Knegsel in het strafschopgebied hands werd gemaakt. De daarop volgende penalty werd nog bijna een prooi voor keeper Timo. 

  Deze tegenslag deed Terlo niet bij de pakken neerzitten. Dankzij de terugkeer van Kwint in de defensie en Adriaan als aanvallende middenvelder oogde Terlo beduidend stabieler. Het was dan ook een wedstrijd waarbij de doelpunten schaars leken te worden omdat er weliswaar veel strijd werd geleverd maar meestal ver van de beide doelen. Voor rust had Terlo een aantal kleine kansen waarbij te weinig kordaat werd opgetreden en dan is een 1-0 rust logisch.

  Na rust hetzelfde beeld. Een strijdend Terlo dat Knegsel niet in zijn spel liet komen. Omgekeerd schroomde Knegsel ook niet om Terlo stevig aan te pakken. In de 10e minuut leidde een stevige overtreding op een doorgebroken Freek tot een gemene blessure bij de overtreder zelf. Men spreekt van een knieschijf die van z’n plaats raakte o.i.d. De vervanger van de ongelukkige boosdoener zou later in de wedstrijd na een stevige overtreding op Kwint direct rood zien waardoor Terlo met een mannetje meer de strijd kon aangaan. Meestal blijkt dat slechts een theoretisch voordeel. Zo ook nu. Met drie wissels een kwartier voor tijd probeert Terlo de bakens te verzetten. Maar als Kwint de verdediging moet verlaten om meer aanvallende kracht te ontwikkelen wordt de defensie van Terlo onmiddellijk kwetsbaarder en komt Knegsel nog een paar maal dreigend in de 16. Als Cas vervolgens zijn 2e geel ontvangt is het weer 10 tegen 10 en vervliegt de hoop op een punt. 

  Als de scheidsrechter na een korte extra tijd definitief voor het einde blaast zijgen diverse oranjehemden ter aarde, beseffend dat ze met een beetje geluk de volle buit hebben binnengehaald.

  Voor Terlo rest niets anders dan wonden likken en opnieuw beginnen.

   

   

  Laatste 10 minuten doen Terlo de das om tegen SVSOS   24-10-2021

   

  Op het veld was te zien dat beide ploegen geen daverende seizoenstart kenden. Veel balverlies, weinig soepel samenspel, verkeerde keuzes, amper een vloeiende aanval. De verdedigers waren de baas, het middenveld meestal het strijdtoneel en de keepers werden amper op de proef gesteld en dat terwijl Terlo beter kon, dat lieten ze vorige week tegen EDN’56 nog zien. Maar met 4 geblesseerde basisspelers vallen bepaalde automatismen weg en mist men de vertrouwde organisatie. 

  De 0-0 bij rust was dan ook geheel volgens het spelbeeld.

  Na de thee van hetzelfde laken een pak. Aan elkaar gewaagd en weinig kansen. Juist wanneer Terlo in het laatste gedeelte van de 2e helft wat meer druk lijkt te willen uitoefenen, vallen de doelpunten aan de voor Terlo verkeerde kant. Minuut 81 uit een overtalsituatie in het strafschopgebied en een geplaatst schot, in minuut 84 verdwijnt een lage voorzet ongelukkigerwijs via de keepershanden in het netje: 0-1 en 0-2.

  Verdiend?

  In een gelijkopgaande wedstrijd wint de meest scorende ploeg altijd verdiend. Dat het net als vorige week weer in de laatste 10 tot 15 minuten van de wedstrijd mis gaat is een beetje schlemielig voor Terlo, dat wel.

   

   

  Terlo houdt EDN driekwart wedstrijd in hun hok  17-10-2021

  Ofschoon de uitslag (2-0) dat niet direct doet vermoeden heeft Terlo zich in de uitwedstrijd tegen EDN’56 toch gerevancheerd voor de bijzonder matige vertoning van vorige week. 

  Met tussen de palen een uitblinkende Timo en daarvoor een strak geleide defensie weet men het favoriete EDN’56 prima partij te geven en keurig mee te voetballen. De gehele eerste helft heeft Terlo de zaken degelijk onder controle, neutraliseert men de gevaarlijke EDN-spitsen en zoekt men waar mogelijk de tegenstoot met snelle mannen als Adriaan en Freek. 

  Dat Kwint kort voor rust uitvalt is een tegenvaller maar Adriaan, zelf inmiddels ook niet okselfris meer, zakte een linie om de vacature op te vullen en met 0-0 wordt de rust bereikt.

  Na rust keert Adriaan inderdaad niet meer terug en moet de verdediging opnieuw worden gereorganiseerd. Nu met Sebastiaan die het middenveld verlaat voor een plaats centraal in de defensie. 

  Met inmiddels Krijn en Danny In de ploeg moet Terlo in de loop van de 2e helft wel een enkel stapje meer naar achteren doen maar blijft het zelf onvermoeibaar loeren op een mogelijke kans. Als een robuust verdedigende Robert ook geblesseerd het veld moet verlaten is Terlo andermaal genoodzaakt de verdediging aan te passen. Nu zakt John een linie waardoor inmiddels 3 van de 4 middenvelders een andere positie heeft ingenomen. Toch verslapt Terlo niet en krijgt het zelfs enkele minieme kansjes. Ook EDN zoekt naar de openingstreffer maar vindt steevast Timo op zijn weg die elke schot tot zijn prooi maakt.

  Dan valt in de 73e minuut een fraai schot van EDN toch via de paal binnen en kan Terlo aan de achtervolging beginnen. Sebastiaan wacht geen moment en neemt vanaf de aftrap met een verre boogbal de te ver voor zijn goal staande keeper te grazen. Terwijl de ruim aanwezige Terlosupporters de 1-1 al in de boeken noteren blijkt de scheidsrechter echter nog niet voor de aftrap te hebben gefloten. Weg 1-1. De prima leidende (77-jarige!) arbiter heeft spelregeltechnisch volkomen gelijk, maar jammer blijft het wel. Als Micha 2 minuten later tijdens een vlotte aanval vanuit een moeilijke hoek naast en over schiet lijkt het niet meer te mogen lukken. Integendeel, 8 minuten voor tijd kapt de gevaarlijke nummer 10 zich op links vrij en besluit met een precisie schot dat wederom via de paal binnenvalt zijn 2e doelpunt te noteren. 2-0, over en uit.

  Als een sterk collectief opererend heeft Terlo EDN’56 een moeilijke middag bezorgt. Een wereld van verschil met vorige week toen er een onverklaarbare matheid over het team lag. Als ingrediënten als vechtlust, Inzet en voor elkaar willen werken aanwezig zijn, is niets onmogelijk en kan Terlo de tegenstander lang in het hok houden.

   

  Irene wast Terlo de oren  10-10-2021

  Dit wordt een kort verslagje. 

  Terlo was niet bij machte om een soepel combinerend Irene te ontregelen. Daarvoor werd er te onzorgvuldig gespeeld, gaven teveel spelers niet thuis en ontbrak het aan inzicht en naarmate de wedstrijd vorderde ook aan zelfvertrouwen. De 3-0 met rust (schot annex voorzet die met een boog in de uiterste bovenhoek woei, strak afstandsschot precies langs de paal en schot van dichtbij na slecht uitverdedigen) was terecht en geeft reden tot nadenken. Goede intenties in de 2e helft werden al snel de kop ingedrukt: weer slordig uitverdedigen, aan de flank uitgespeeld worden, terugleggen op rand 16 en vanaf daar weer netjes in de hoek prikken. 

  Hoe vaak kwam Terlo aan het front? Nauwelijks  Een dubbele bicyclekick van Kwint in de laatste minuten was eigenlijk het enige wapenfeit. De tweede helft was lichtjes beter dan de eerste maar daar is ook alles mee gezegd. Oh ja, de zon scheen lekker. Dat dan weer wel.

   

  Terlo moet punten in Olland laten    03-10-2021

  Aangezien de verslaggever elders in het land actief was en dus een verslag van de wedstrijd tegen Ollandia onmogelijk onmogelijk gemakt kon worden, moeten wij ons beperken tot de uitslag : 2-0

   

  Terlo start competitie met duidelijke zege   26-09-2021

  De eerste competitiewedstrijd sinds lange tijd. Terlo had er zin in, maar dat gold natuurlijk ook voor de tegenstander uit Lennisheuvel.

  De laatste jaren zijn de onderlinge wedstrijden altijd memorabel geweest vanwege de uitslag, het scoreverloop of de scheidrechterlijke capriolen. De vraag was of het vandaag bij de seizoensaanvang weer van hetzelfde laken een pak zou zijn.

  Beide teams begonnen afwachtend waarbij de twee defensies niet zwaar in problemen werden gebracht. Een enkel schot, veel actie op het middenveld, niets om de koude rillingen te krijgen. Als iedereen zich verzoend heeft met een 0-0 ruststand breekt Terlo in minuut 39 uit over de rechterkant. Een strakke voorzet wordt door Mark bij de eerste paal knap binnen getikt. 

  Dat is fijn rusten.

  In de 2e helft weet LSV een licht veldoverwicht op te bouwen en moet Terlo het hebben van snelle tegenstoten die echter vaak in buitenspel smoren of door een goede keeper onschadelijk worden gemaakt. Ook een slordige afronding stond vaak een doelpunt in de weg. Datzelfde gold voor LSV dat geen grote kansen bijeen wist te voetballen uit hun balbezit. Terwijl de minuten wegtikken en LSV nog hoop heeft op de gelijkmaker ontsnapt Terlo en wordt slechts door een overtreding in de 16-meter gestuit. Penalty in de 80e minuut. Een karwei voor Kwint die de doelman met een Memphis-achtig balletje kansloos laat.  Het lijkt gespeeld, zeker als Sebastiaan in minuut 86 onvermoeibaar druk zet, de bal verovert en de keeper passeert. Kort daarna fluit de goed leidende scheidsrechter voor het eind. 

  3-0, een mooie start tegen een sportief strijdende tegenstander. Om met Erik ten Hag te spreken: een goede overwinning maar er valt nog genoeg te verbeteren.

   

 • Alle verslagen 2022-2023

  Om te beginnen een terugblik op het “kampioens-seizoen”, waarna dit document vervolgens alle 22 wedstrijdverslagen bevat. 

   

  Terugblik op seizoen 2022-2023

   

  Als de competities ten einde zijn kruipen de analisten nog 1 x  achter hun desk om een laatste analyse te geven over de afgelopen competitie.

  Vv Terlo wil niet achterblijven en heeft haar eigen huisanalist bereid gevonden om over het voorbije seizoen nog eenmaal zijn analisten-plasje te doen.

   

  Het seizoen 2022-2023 zal de boeken ingaan als een topjaar met als hoofdprijs de kampioensschaal.

  Hoe ging het in z’n werk?

  Met een nieuwe ervaren coach en een 4-tal versterkingen keken de volgers met licht optimisme naar het komende voetbaljaar. De oefen- en bekerwedstrijden gaven al een indicatie dat dat optimisme niet geheel ongegrond was. Ook de poll op Amateurvoetbaleindhoven rangschikte Terlo onder de kampioenskandidaten.

  Terlo begon overtuigend met een overwinning op Knegsel en een gelijkspel uit tegen mede titelpretendent De Bocht dat met dat ene puntje uiterst tevreden mocht zijn. Een 2-tal overwinningen volgde waarna een eerste (onnodige) nederlaag volgde tegen collega-koploper Netersel. Een off-day tegen DEES wierp Terlo terug in de stand, maar het zou naar later blijken de laatste nederlaag in de competitie te zijn. Maar liefst 16  x ongeslagen op rij, waarvan 2 gelijke spelen, is een formidabele prestatie. Met puntverlies van de concurrentie nestelde Terlo zich een aantal wedstrijden voor het eind van de competitie aan de kop van de ranglijst om daar niet meer weg te gaan. Bepaalde wedstrijden zijn cruciaal geweest: de  1-0 uit tegen Knegselse Boys, slecht spelen en toch de winst binnenslepen. De 4-2 winst uit tegen EMK na een 0-1 ruststand, karakter tonen en terugkomen in de wedstrijd. 2-0 voor tegen Casteren dat thuis herstelt tot 2-2 en dan toch met inzet de 4-2 winst behalen. De 1-1 tegen buurman De Weebosch, 10 minuten voor tijd gelijk gemaakt dankzij geloof in eigen kunnen.

  Dat zijn 10 punten die, dankzij collectieve inzet en wetend dat het pas na 90 minuten beslist is, mogen worden bijgeschreven. Met de 2e periode dankzij een 4-2 in en tegen Dosko inmiddels op zak gaat het team voor het allerhoogste en, zoals we inmiddels weten, met succes. Niet meer verliezen, de concurrentie op afstand houden en de buit binnenhalen.

   

  Wie zijn  hiervoor  verantwoordelijk?

   

  Doelman Timo die, vaak geheel gekleed in het groen, slechts qua kleur aan de Hulk doet denken. Beduidend soepeler en wendbaarder en vaste keus. Eén echt foutje en wel in de wedstrijd tegen DEES maar toen was het al 0-2, dus niet beslissend en vooruit, dan mag het. Cillessen, ook vaak in het groen, maakt er de laatste tijd wel 4 of 5, dus waar hebben we het over. Heeft in de competitie geen minuut gemist. Dat geldt ook voor

  Rechtsback Sebastiaan, de Dumfries van Terlo. Een conditie als een paard, bestrijkt de hele rechterflank, beroemd om zijn rushes. Soms sterft zo’n rush de laatste 50 centimeter voor de  achterlijn in schoonheid maar het oog wil ook wat. Kan nog scoren ook.

  Rechts centraal Robert: een ras Terlo-er die er eer instelt om de spits van de tegenstander het leven zuur en het spelen onmogelijk te maken. Hoe bonkiger en groter de spits, hoe beter Robert. 

  Gaat bij corners mee naar voren en dreigt dan in de 16 meter Manuela te gaan zingen. De paniek die dat bij de tegenstander veroorzaakt levert scoringskansen op. Zie de 3e goal tegen Casteren.

  Links centraal Kwint: aanvoerder en man met op het veld de grootste mond. Gaat voorop in de strijd. Stuurt en regelt en weet met snelheid en sprongkracht alle gaatjes te dichten. Zelfs gaatjes die er niet zijn worden gedicht want je weet maar nooit.

  Linksback Adriaan: de stille kracht van Terlo. Je ziet en hoort ‘m niet maar hij is er wel. Tot zijn blessure de man met waarschijnlijk de minste overtredingen van allemaal maar geen rechtsbuiten die ervan wist te profiteren. Van oorsprong meer aanvaller maar hield linkerflank door geconcentreerd verdedigen meestal schadevrij.

  All-rounder Fitim: staat op vele plaatsen in het team, centraal achterin, linksback, middenveld.

  De man van de perfecte lichaams-schijnbeweging, hij doet alsof hij linksom gaat en dan gaat hij rechtsom. En omgekeerd. Trapt er zelf godzijdank niet in. Leest het spelletje en heeft daar geen grote letters voor nodig.

  Rechtshalf John:  blok graniet op het middenveld. Hard voor de tegenstander maar spaart zichzelf ook niet in het duel. Heeft alleraardigste lange-pass in die granieten benen. Zoals de  jeugd voetbalplaatjes verzamelt, spaart John gele kaarten maar weet net op tijd te stoppen voor het  album vol is.

  No.10 Erwin: de strateeg van het team. Zet met ragfijne trap teamgenoten in scoringspositie.

  Kan dankzij medespelers spel bepalen en verleggen. Hard en gericht schot. Meester in het snel wisselen van schoenen tijdens de wedstrijd. Record staat op 45,3 seconden, geklokt tegen Dosko’32

  Centraal middenveld Peter: luistert op het veld naar de naam Peer. Kuitenbijter eerste klas. Als je hem voorbij bent kom je ‘m weer tegen en vervolgens nog 3 keer. Het vermoeden bestond dat hij met een stofzuiger over het veld liep om links en rechts wat vuil werk te verrichten maar dat  blijkt niet waar, het is zijn voor het team onmisbare speelstijl.

  Linkshalf Mike: laconiek ogende middenvelder. Haalt soms snelheid uit het spel om vervolgens met  een simpele voetbeweging en pass die snelheid weer enigszins terug te brengen. De 100 meter sprint  zal Mike niet winnen, maar dat  hoeft ook niet als je door slim lopen al met voorsprong start.

  Middenman Thijn: sierlijke middenvelder/aanvaller. Laat tegenstander er vaak houterig uitzien. 

  Even poorten, even een wippertje, even een hakje, even achter het standbeen langs. Af en toe pleintjesvoetbal op de grote groene grasmat. Scoort ook nog makkelijk. Soms net 1 actie teveel

  om vol rendement te hebben maar het is wel smullen. Verbeterd contract moet hem doen besluiten loopbaan bij Terlo voort te zetten.

  Rechterspits Jari: helft van het spitsen-duo Freekie en Kokkie. Doelgericht en snel met grote passen en snoeihard schot. Afstand maakt niet uit, 1 meter, 10 meter, 20 meter, 30 meter, strak in de kruising, laag in de hoek of met een sierlijke boog. Als ie dan mist is het in ieder geval wonderschoon en met overtuiging. Vormt machtig en levensgevaarlijk koppel met

  Linkerspits Freek: de andere helft van het duo Freekie en Kokkie. Bijna niet van de bal te krijgen, razend snel, als ie weg is zie je hem niet meer terug. Goalgetter pur sang. Goochelt zich langs verdedigers maar vergeet soms dat collega Kokkie op zijn voorzet staat te wachten.

  Supersub linksback Arjan: kuitenbijter no. 2 in de selectie. Bal veroveren en vleugelspits  uitschakelen is zijn hobby en hij is er goed in. Als er ergens in Bergeijk een terriër losloopt heet ie ongetwijfeld Arjan.

  Supersub verdediging/middenveld Chris: jong maar voor de duvel niet bang. Met een paar  excellente invalbeurten heeft hij bewezen een verrijking te zijn voor de selectie. Wonderbaarlijk snelle genezing na sleutelbeenbreuk wijst op goed contact van de club met Onze Lieve Heer.

  Supersub middenveld Krijn: vaak in de loop van de 2e helft ingebracht om de voorsprong over  de  streep te trekken. Voetenwerk is dik in orde, wat meer sportschoolbezoek om body te kweken  die bestand is tegen woeste tegenstanders van het type houthakker. Het verhaal gaat dat hij met vrienden bij Bergeijk gaat spelen. Vergooit daarbij kans op mooie carrière bij Terlo. Van je vrienden  moet je het maar hebben!

  Supersub verdediging Cas: de ideale 12e man. Of het gaat slecht en hij moet invallen of het gaat goed en dan moet hij ook invallen. Staat altijd klaar als de nood aan de man is. Houdt niet alleen de bank warm maar ook scherp met gevatte opmerkingen.

  Supersub aanval Rins: nogjonge, mogelijk toekomstige concurrent voor Freekie en Kokkie. Heeft de voor een spits noodzakelijke power in de kuiten.

  Supersub linksback Ties: seizoen met veel blessureleed. Juist hersteld en dan weer terugslag. Net als je denkt “kijk, hij loopt er weer fit bij” blijkt dat tweelingbroer Fer te zijn. Verwarrend.

   

  Trainer/coach Peter: smeedde de spelers tot een hecht collectief waarin iedereen zijn taak kent. Fanatiek en gedreven maar met humor. Doorziet het spel van de tegenstander en treft passende maatregelen. Heeft een beperkt arsenaal aan krachttermen die evenwel tijdens de wedstrijd veelvuldig worden ingezet. De jeugdige Terlo-mascottes dragen bij thuiswedstrijden dan ook door de club verstrekte oordopjes.

   

  Assistent-scheidsrechter Patrick: onmisbaar baken voor onze verdediging. Als hij vlagt is het buitenspel, als hij niet vlagt is het geen buitenspel en moet de defensie ingrijpen. Hoe moeilijk kan het zijn. De eerlijkheid zelve, gaat geen discussies aan binnen en buiten het veld. Waren alle assistenten maar zo.

   

  Teammanager Marc: als baas van eigen administratiekantoor bij uitstek geschikt om opstelling foutloos op het KNVB-papier te krijgen. Verzorgt hand- en spandiensten en ontzorgt de trainer. Weet met natte spons bovendien elke speler in no-time weer op de been te krijgen. Weigert exacte samenstelling van de inhoud van de waterzak prijs te geven.

   

  Keeperstrainer Marcel: terwijl de selectie rustig wat loopoefeningen doet knijpt hij de doelman af. Een beetje buiten het zicht, aan de randen van het trainingsveld. Heeft giga hoeveelheid ballen tot zijn beschikking die vervolgens in hoog tempo worden afgevuurd. Schiet zelf achteloos nog een balletje in de kruising. Maar ja, zonder wedstrijdspanning is dat geen kunst.  

   

   

   

  Dan, om te laten zien  dat we een levensgevaarlijke aanval hebben (33  goals), een veelscorend middenveld (30 goals) en een qua scorend vermogen redelijk bescheiden verdediging (5 goals), het onderstaande overzichtje. 

  En voor alle  statistieken over het seizoen: 

  https://www.hollandsevelden.nl/competities/2022-2023/zuid-1/zo/5c

   

   

  De 22 verslagen

   

  SVSOS-Terlo, 1-5, 21-05-2023

  Terlo schiet pas in 2e helft wakker uit kampioensdromen

   

  Geheel relaxed kon Terlo naar  Biest Houtakker afreizen in de wetenschap dat het kampioensklusje vorige zondag al was geklaard.  De vaste schare supporters had er zin in, mede door het vriendelijke meizonnetje.

  Maar over de eerste helft kunnen  we kort zijn. Weliswaar was Terlo dreigender dan de blauwhemden uit Biest Houtakker maar de echte overtuiging ontbrak. Terlo miste de scherpte om de gevaarlijke situaties voor het  SVSOS-doel doeltreffend af te ronden. Teveel feest gevierd  afgelopen week, niet getraind, wat pap in de beentjes, wie zal het zeggen. En SVSOS dan? Ze waren aanwezig op het veld, maar ze kregen de bal amper in de buurt van het Terlo-doel. Maar als Terlo weigert te scoren valt volkomen onverwachts het doelpunt  aan de andere kant. Een nette aanval wordt kort voor rust besloten met een keurige schuiver in de verre hoek, 1-0.

  Dat is natuurlijk niet de bedoeling en Terlo zet nog  even aan met kleine kansen tot gevolg maar de tijd is te kort voor  de 1-1.

   

  In de rust heeft coach Geurts ongetwijfeld benadrukt dat ook een kampioen fel en gedreven moet  voetballen om resultaat te boeken. En Terlo kwam dan ook gemotiveerd om de wedstrijd om te  draaien uit de kleedkamer. Lang duurde het niet of Terlo had de gelijkmaker op het  scorebord en het was duidelijk dat men gelijk wilde doorpakken.

  Een overzicht:

  48e min: 1-1, Thijn Gevers op assist van Sebastiaan Kromwijk

  50e min: 1-2, Erwin Isbouts in rebound na schot Freek op assist van Adriaan

  62e min: 1-3, Jari Kok

  83e min: 1-4, Krijn Kuijken

  84e min: 1-5, Freek op assist van Jari

   

  Na een slappe 1e helft wist Terlo in de 2e helft alsnog gedecideerd de 3 punten mee naar Terlo te nemen. Een “remonte” die het aan haar stand verplicht was. Zo komen de Loo-enaren aan de 16e ongeslagen wedstrijd in successie, een in het voetbal tamelijk zeldzaam fenomeen. Na de wedstrijd werden op het veld nog even de KNVB-kampioensmedailles omgehangen bij spelers en staf. Het waren de 2 trouwste Terlosupporters die  deze taak mochten uitvoeren en daarmee door de  club terecht in het zonnetje werden gezet.

  Hiermee komt een einde aan een subliem seizoen. Meeste doelpunten voor, minste doelpunten tegen, grootste overwinning uit, grootste overwinning thuis, geen enkele uit-nederlaag, 2e en 3e periode in aanloop naar het kampioenschap, enz. Enz. Wat wil je als club nog meer!

   

  Vandaag waren daar in Biest Houtakker verantwoordelijk voor:

   

  Timo v d Loo, Sebastiaan Kromwijk-Kwint Witteveen-Fitim Maloku (Robert Kaal)-Arjan Koolen (Adriaan Wouters), Mike van Gestel (Chris van Gerven)-Erwin Isbouts-John Vosters (Peter Verhoeven)-Krijn Kuijken, Freek Lommers-Thijn Gevers (Jari Kok)

   

   

  Terlo-EMK, 3-2, 14-05-2023

  Terlo schudt lastige vlieg EMK van zich af en  is kampioen

   

  Een mooie zonnige lentedag, veel supporters langs de lijn, de  frietkar op temperatuur, de DJ op stoom en de biertap op scherp: een dag om geschiedenis te schrijven.

  Maar dan moest tegen EMK nog wel even de 3 puntjes binnengesleept worden. En laat datzelfde EMK, met nog een kans op een periodetitel, geen zin hebben om Terlo vrij  baan te  geven.

  Toch begon Terlo de middag voortvarend want na wat lichte schermutselingen was het Erwin Isbouts  die een vrije trap in de 3e minuut panklaar op het  voorhoofd van Mike van Gestel legt  die hard op de lat kopt. De terugspringende bal wordt tot corner verwerkt. En uit deze hoekschop is het weer Erwin die het hoofd van Thijn Gevers vindt die onberispelijk binnen knikt: 4e min., 1-0.

  Terlo had het betere van het spel ofschoon EMK met vaardige spelers als Tayfun Yilmaz en Rick van den Boogaard geen moment uit het oog mocht worden verloren. Degelijk ingrijpend en kort op de man zittend wist Terlo mogelijke gevaren bijtijds te bezweren en zocht  het  zelf waar mogelijk de aanval. Met snelle spitsen als Jari Kok en Freek Lommers werd de verdediging van  EMK ook geen moment van rust gegund.

  Bij een van de diverse aanvallen wordt een voorzet door Jari strak ingekopt en krijgt hij een beetje hulp van de EMK-doelman die de bal wel aanraakt maar niet weet te keren: 2-0, 22e min.

  Terlo geeft nog wat extra gas  en krijgt nog een dubbele kans als Freek op 2 meter  van  de  goal mist en de bal vervolgens voor de voeten van Mike valt die met een boogje net naast schiet.

  Maar  een  2-0 ruststand is geruststellend.

   

  EMK komt echter  gedreven uit de kleedkamer terwijl Terlo mogelijk al met hoofd lichtjes in de wolken loopt. Binnen korte tijd weet EMK slapjes verdedigen van Terlo tot  2 x toe af  te  straffen

  en staat er in de 52e minuut plots 2-2 op het scorebord. En als keeper Timo v d Loo zich verstapt en stevig geblesseerd lijkt er meer onheil op komst. De blessure valt gelukkig mee. Terlo dient zich te hergroeperen, zowel fysiek als mentaal en vanaf de 60e minuut lijkt de wedstrijd weer onder controle. Verdedigend is men weer alert, het middenveld krijgt weer grip op de EMK-ers en de voorwaartsen weten de defensie van EMK weer te bestoken. Zo  versnelt Jari op rechts, bereikt Freek op links die op de vuisten van de keeper pegelt. Dan in minuut 70 een steekpass van Freek op Jari die uiterst koelbloedig afrond: 3-2.

  Even later zeilt een afstandsknal van Sebastiaan Kromwijk maar net langs de paal. Met John Vosters in plaats van  de moegestreden Thijn versterkt Terlo het verdedigend deel van het  middenveld en als  Chris van Gerven Jari komt vervangen gaat hij op het middenveld spelen en doet  Mike een stapje naar voren. Chris lost nog 2 knappe schoten die een beter lot hadden verdiend. Even later een aanval die via Freek en Erwin bij Mike terechtkomt die een schot lost dat slechts in 2e instantie gekeerd kan worden en volgens de scheidsrechter nog juist op de doellijn.

  Vervolgens kan Mike nog eens redelijk vrij op de keeper af stormen maar is zijn schot te slap om de doelman in verlegenheid te brengen. Even later doet de voor Freek ingevallen Robert Kaal hem dat na als een vrije schietkans een licht rollertje blijkt op te leveren. 

  Terwijl de tijd voor de Terlo-aanhang te langzaam voortschrijdt lijken de mannen van ’t Loo de beslissende 3 punten binnen te halen. En ja, als de goed leidende scheidsrechter na 5 minuten extra voor het  einde fluit  kan de champagne vloeien en stijgt een gejuich op dat tot bij de 5 andere Groot-Bergeijkse verenigingen te horen is.

   

  In  een wedstrijd waarin EMK haar huid duur verkocht wist Terlo het kampioenschap binnen te  slepen. Het eerste kwartier in de 2e helft was het voor de  trouwe aanhang even peentjes zweten toen EMK tot 2-2 terugkwam maar Terlo herpakte zich keurig. Een collectieve prestatie, ook deze wedstrijd. Als we beseffen dat dit al de 15e wedstrijd ongeslagen op rij is mag het een terecht kampioenschap genoemd worden. En dat werd vervolgens uitbundig en langdurig gevierd.

   

  Opstelling: Timo v d Loo, Sebastiaan Kromwijk-Fitim Maloku-Kwint Witteveen-Arjan Koolen,

  Thijn Gevers-Erwin Isbouts-Peter Verhoeven-Mike van Gestel, Jari Kok-Freek Lommers

   

  Wissels: Chris van Gerven, John Vosters, Robert Kaal, Rins van Loon, Cas Noten, Krijn Kuijken, Adriaan Wouters

   

  Netersel-Terlo, 2-2, 07-05-2023

  Terlo houdt titelconcurrent Netersel nog op 5 punten afstand.

   

  In een meer spannende dan goede  wedstrijd is Terlo er in en tegen Netersel in geslaagd om zich  de  directe concurrent van het lijf te houden en een 14e wedstrijd op rij ongeslagen te blijven. In een met honderden Terlosupporters omzoomd terrein en met de dreiging van heftige buien en onweer starten beide elftallen in het besef dat winst het beste scenario was: Terlo zou bij winst kampioen zijn, Netersel zou bij winst de  achterstand tot 2 punten verkleinen.

  Na een aftastend begin was het Terlo dat al vroeg in de wedstrijd op voorsprong komt. Bij een aanval over rechts wordt  Freek Lommers  ten koste van een corner gestuit. Uit die corner plaatst Erwin Isbouts  de bal nauwkeurig op het voorhoofd van diezelfde Freek die strak binnen kopt: 12e minuut, 0-1. Een voor Terlo zeer aangename start.

  Dan laat Netersel zien uit het juiste voetbalhout gesneden te zijn. Men legt Terlo het vuur aan de schenen en verovert het middenveld. Terlo ziet zich genoodzaakt een stapje achteruit te doen en

  probeert met lange ballen de 2 dynamische spitsen te bereiken. Vaker dan Terlo lief is verschijnt Netersel voor de Terlo-goal, vooral met aanvallen die vanaf de rechterkant worden opgezet.

  Bij een van die aanvallen moet Terlo een corner weggeven die, als was het een kopie  van het Terlo-doelpunt, vervolgens hard wordt binnen gekopt: 15e min., 1-1.

  Netersel ruikt kansen en in de  32e minuut wordt de Terlo-verdediging op de eigen achterlijn met een beetje geluk maar ook door te weinig kordaat ingrijpen uitgespeeld waarna de strakke voorzet vanaf rechts van dichtbij wordt binnengelopen: 2-1.

  In het restant van de 1e helft houdt Netersel het initiatief en probeert Terlo met scherpe tegenstoten het spel te verleggen. Meer dan wat geblokte schoten en een aantal corners levert het echter niet op. Netersel “stays in control” zonder zelf grote kansen te creëren.

  Met 2-1 gaat men de rust in.

   

  In de 2e helft toch een wat ander Terlo. Men beseft dat er een tandje bij moet om het Netersel echt lastig te maken.In de 50e minuut een wat onoverzichtelijke situatie in het Neterselse strafschopgebied waarbij de bal op de paal valt. En 2 minuten later schiet Mike van Gestel vanaf de kop van de 16 juist over. Terlo krijgt meer spelaandeel maar Netersel ligt op de loer om balverlies van Terlo op het middenveld direct af te straffen. Inmiddels heeft Robert Kaal plaats gemaakt voor jongeling Chris van Gerven. Deze gaat op de positie van Fitim Maloku op de linksback positie spelen terwijl Fitim naast Kwint Witteveen het centrum van de verdediging gaat vormen. Een wijziging die Terlo in staat stelt wat meer druk uit te oefenen. Vooral Chris laat zich niet onbetuigd met felle balveroveringen. Als Erwin na een afgeslagen Neterselse aanval in de 65e minuut de keeper ver voor de goal ziet staan lanceert hij vanuit de middencirkel een boogschot dat over de keeper maar ook juist naast valt. Zo’n 20 minuten voor tijd een diepe bal op Freek die daarin nog kansen ziet. Een fractie eerder bij de bal dan de keeper die al glijdend Freek naar de grasmat werkt: penalty. Een zware maar te rechtvaardigen beslissing. Mike zet zich achter  de bal en schiet koel binnen. In minuut 69 is de partij weer in evenwicht, 2-2. 

  De vraag is wie er nog de energie en moed voor heeft om voor de overwinning te gaan. Terlo lijkt daarin iets overtuigender en weet in het laatste kwartier nog 3 redelijke kansen bijeen  te voetballen via Jari Kok, Freek en Sebastiaan Kromwijk. De doelman weigert echter te capituleren.Toch moet men ook beducht blijven voor counters van de blauw-witten van Netersel die waar mogelijk de tegenaanval zoeken. Als de goed leidende scheidsrechter voor het einde fluit

  zijgen links en rechts spelers van beide teams naar de grond: moegespeeld en teleurgesteld dat men niet verder kwam dan een gelijkspel.

   

  In een echte wedstrijd die ergens om ging was te zien dat er bij sommigen wat spanning op de benen stond. Ondanks een vroege voorsprong raakte Terlo deze spanning in de 1e helft maar moeilijk kwijt en was Netersel sterker. Het siert Terlo dat men zich in de 2e helft wist te herpakken en op grond van het spelaandeel en het aantal kansen was de gelijkmaker verdiend.

  Volgende week thuis tegen een niet te onderschatten tegenstander: EMK. Kijken of we het kampioenschap dan wel kunnen binnenhalen.

   

  Opstelling: Timo v d Loo, Sebastiaan Kromwijk-Robert Kaal-Kwint Witteveen-Fitim Maloku, John Vosters-Erwin Isbouts-Peter Verhoeven-Mike van Gestel, Jari Kok-Freek Lommers

   

  Wissels: Chris van Gerven, Cas Noten, Arjan Koolen, Krijn Kuijken, Rins van Loon

   

   

   

  De  Weebosch-Terlo, 0-2, 23-04-2023

  Ook De Weebosch buigt voor Terlo.

   

  Altijd moeilijk de derby tegen De Weebosch. Dat was het gevoel vooraf bij de Terlo-supporters. Niet dat er geen vertrouwen was in een goede afloop, maar derby’s zijn vaak wedstrijden op zich waarbij de stand op de ranglijst geen enkele garantie geeft.

  Maar voor het talrijk opgekomen publiek was al snel duidelijk wie beter in z’n voetbalvelletje stak: Terlo. Na een aftastende 10 minuten nam Terlo resoluut het initiatief en speelde een aantal kleine mogelijkheden bijeen. Niet dat De Weebosch niets te melden had, maar behoudens met een paar ongevaarlijke schoten kwam men zelden in de omgeving van het Terlodoel. Het vizier van de 

  Terloaanvallers stond nog niet op scherp en nadat Timo v d Loo met een verre uittrap in de 17e minuut de verdediging en doelman van De Weebosch in moeilijkheden bracht kon ook Jari Kok met z’n rug naar het doel slechts op de paal en de inmiddels terug gesnelde keeper mikken. Amper 3 minuten later een vrije trap die door Erwin Isbouts op diezelfde Jari wordt gespeeld die weliswaar vrijstaat maar met de bal onder zich een te eenvoudig schot produceert. In minuut 30 moet De Weebosch noodgedwongen wisselen als Niets Hesselberth geblesseerd het veld verlaat. Bernard Kwinten is zijn vervanger.

  In de 43e minuut een vlot lopende Terlo aanval waarbij Mike van Gestel op de rand van de 16 een ferm schot lost dat knap door de doelman tot hoekschop wordt verwerkt. Twee minuten later een domme overtreding van Thijn Gevers op de achterlijn van De Weebosch die door de goedleidende scheidsrechter als natrappen wordt geïnterpreteerd en een rode kaart oplevert. Daar valt iets voor te zeggen.

  Zo moet Terlo de gehele 2e helft met 10 man verder.

   

  Maar als je zou denken dat De Weebosch met een man meer de druk gaat opvoeren komt bedrogen uit. Het centrale duo Fitim Maloku en Kwint Witteveen heerst, laat zich niet verleiden tot wilde trappen naar voren en staat rustig opbouwend aan het begin van menige aanval. Kort na rust ontsnapt Freek Lommers op rechts en plaatst vanuit een moeilijke hoek een venijnig schot dat met moeite tot corner wordt getikt. Terwijl de regen neerdaalt is het Terlo dat het ritme van de wedstrijd bepaalt en De Weebosch ook op het middenveld, gesteund door beide backs, overduidelijk de baas is.

  Na een kwartier weer een vlotte aanval over rechts waarna Erwin centraal wordt aangespeeld die vervolgens hard en strak juist naast schiet. Kort daarop weer 2 schoten, de eerste geblokt de tweede weer juist naast. Het wachten is op een doelpunt van Terlo en dat valt uiteindelijk na 65 minuten. Weer over rechts een snijdende pass op Freek die naar binnen kruist en vanuit een moeilijke positie de bal strak in de verre hoek schiet, 65e min., 0-1.

  De Weebosch slaagt er niet in het spel te verleggen en Terlo blijft azen op de definitieve knock-out. Zowel Freek als ook Jari zijn een geweldige plaag voor de defensie van De Weebosch die beide mannen geen moment uit het oog mag verliezen. Dat blijkt als in de 80e minuut wederom een soepele aanval Jari in stelling brengt die gedecideerd de 0-2 binnenschiet. De wedstrijd lijkt gelopen, Terlo is overduidelijk de baas en Sebastiaan Kromwijk onderstreept dat met een demarrage over de flank die besloten wordt met een schot rakelings voorlangs. Niet de eerste demarrage van Sebstiaan want al eerder, zo'n 20 minuten voor tijd, kan hij slechts ten koste van een gele kaart gestuit worden. De 2e voor de dader dus rood. Als De Weebosch kort voor het eindsignaal nog de enig echte kans van de hele wedstrijd krijgt blijkt dat doelman Timo vastbesloten is de 0 te houden en kan Terlo terugkijken op een uiterst degelijke wedstrijd. 

   

  Zoals vaker blijkt is met 10 tegen 11 voetballen niet altijd een nadeel. Ook nu wist Terlo de wedstrijd 80 minuten te domineren ondanks een groot deel van de 2e helft met een mannetje minder. De eerste wedstrijd zonder dat coach Geurts wissels toepast als blijkt dat niemand verzaakt of aangeslagen is. Als er wordt gemeld dat concurrent Netersel 2 punten heeft laten liggen tegen Knegselse Boys smaakt deze overwinning nog zoeter. Na een vrije zondag moet Terlo op 7 mei op bezoek in Netersel. Onze oosterburen spreken bij zo’n wedstrijd over “eine mögliche Vorentscheidung”. We gaan het zien.

   

  Opstelling:

  Timo v d Loo, Sebastiaan Kromwijk-Fitim Maloku-Kwint Witteveen-John Vosters, Thijn Gevers-Erwin Isbouts-Peter Verhoeven-Mike van Gestel, Jari Kok-Freek Lommers

   

  Wissels: Robert Kaal, Arjan Koolen, Krijn Kuijken, Cas Noten, Alex Mclaren

   

   

  Terlo-Sterksel, 7-1, 16-04-2023

  Terlo ook door Sterksel niet te stoppen

   

  De ongeslagen serie wist Terlo tegen Sterksel met een 12e wedstrijd uit te breiden. Ondanks twee afwezige sterkhouders, die adequaat werden vervangen, werd al snel duidelijk wie de bovenliggende partij zou zijn op deze frisse zondag. Niet dat Terlo uit de startblokken vloog maar met rustig en doordacht spel werd Sterksel vanaf het begin onder druk gezet.

  Het wachten is tot de 11e minuut als een voorzichtige aanval van Sterksel kundig wordt onderbroken, de bal via Thijn Gevers op rechts bij Erwin Isbouts belandt die strak voorgeeft waar Thijn zijn eigen aanval keurig afrondt. Kort daarop wordt een afzwaaiende bal door een verdediger van Sterksel ongelukkig achter zijn eigen doelman gedeponeerd zodat die daarmee Terlo ongewild op een 2-0 voorsprong zet. In minuut 18 een snelle aanval over links waar Freek Lommers iedereen laat staan en Erwin bedient die probleemloos de keeper, die op het verkeerde been staat, passeert. In de 24e minuut valt een afvallende bal voor de voeten van John Vosters die een woest schot  produceert dat min of meer  toevallig voor de voeten van Sebastiaan Kromwijk valt. Sebastiaan lost op zijn beurt een zo mogelijk nog woester schot dat door de keeper knap uit het doel wordt geranseld. Een minuut later weer een balverovering op het middenveld waarna Thijn Freek in stelling brengt die in tamelijk vrije positie naast schiet. Weer een minuut later herhaald Freek dit kunststukje en laat zien het vizier nog niet op scherp te hebben staan. Na dik een half uur weet Timo v d Loo met een verre uittrap Mike te bereiken die doorkopt richting Erwin. De Sterkselse verdediger beoordeelt de bal verkeerd  waardoor Erwin met een hard geplaatst schot de 4-0 op het bord zet.

  De laatste 10 minuten voor de rust laat Terlo de teugels wat vieren. Wat minder geconcentreerd en  oplettend en dat geeft Sterksel de mogelijkheid om vanuit een keurige aanval een tegentreffer te plaatsen.

   

  Na de rust pakt Terlo de draad weer op. En al snel trekt  Sebastiaan op links de aandacht waardoor Freek centraal de vrijheid heeft om de doelman met een lobje te verschalken: 47e min., 5-1. Amper 3 minuten later krijgt Thijn na een vlot lopende aanval de bal op de kop van de 16-meter en schiet resoluut strak in de linkerbovenhoek. Met na een uur de wissel Krijn Kuijken voor Peter Verhoeven verandert er niets aan het spelbeeld. Terlo dicteert het spel en houdt Sterksel ver  van het eigen doel. Alleen in minuut 66 verschijnt Sterksel wat dreigend in het strafschopgebied maar weet de aanvaller op artistieke wijze horizontaal in de lucht liggend de bal niet tussen de palen te krijgen. Met de wissel Rins van Loon voor Robert  Kaal wordt er wat geschoven in de opstelling maar blijft Terlo onverminderd de heersende ploeg. Alvorens Freek kort voor het einde in de rebound de 7-1 aantekent hebben ook de ingevallen Rick van Rooij en Daan Wouters weer  wat speeltijd op hun cv mogen bijschrijven. Met weinig reden tot blessuretijd fluit de scheidsrechter na 92 minuten resoluut voor de laatste keer en kan Terlo weer 3 punten noteren.

   

  Een meer dan degelijk Terlo heeft Sterksel bijna de volle 90 minuten in haar greep gehouden. Met een beetje meer trefzekerheid had de schade voor de geel-zwarten nog beduidend hoger kunnen oplopen. Komende zondag in de derby tegen De Weebosch is het ongetwijfeld weer een kompleet andere wedstrijd, maar met enig vertrouwen kan Terlo die wedstrijd zeker tegemoet zien.

   

  Opstelling:

  Timo v d Loo, Sebastiaan Kromwijk-Robert Kaal-Kwint Witteveen-Arjan Koolen, John Vosters-Erwin Isbouts-Peter Verhoeven-Mike van Gestel, Thijn Gevers-Freek Lommers

   

  Wissels:

  Krijn Kuijken, Rins van Loon, Rick van Rooij, Daan Wouters

   

  Terlo-Casteren, 3-0, 10-04-2023

  Casteren ’t haasje tegen Terlo

   

  Zonder zelf tot oogstrelend voetbal te komen wist Terlo ook de 11e wedstrijd op rij

  ongeslagen te blijven, nu tegen een onmachtig Casteren.

  Terwijl een stevige zuidwesten wind in de lengte over het veld blies leek Terlo zich te realiseren dat het de 1e helft, tegen de wind in, voorzichtig diende te opereren om niet verrast te worden door doorschietende en moeilijk controleerbare ballen. Terlo had een groot percentage balbezit maar had moeite om tegen de wind in de numerieke overmacht van de Casterense verdediging  te ontregelen. 

  Aardige kansjes uit voorzetten werden of juist naast geschoten of door de verdediging van Casteren met gevaar voor eigen leven uit het doel gekopt. Er moet een fout van de keeper aan te pas komen om Terlo op voorsprong te brengen. Na ruim een half  uur verliest de doelman de  bal aan een storende Freek Lommers die de bal al liggend in de voeten van Jari Kok schuift die weinig moeite heeft de bal in een zo goed als leeg doel te plaatsen. Gelukkig, maar gezien het spelbeeld wel verdiend. De gehele eerste helft weet Casteren op 1 moment na (door doelman Timo v d Loo gepareerd) geen deuk in een pakje boter te trappen, laat staan een deuk in de defensie van Terlo. Terlo voetbalt de resterende tijd van de 1e helft rustig en gecontroleerd uit. Een knappe aanval in de 43e minuut wordt besloten met een schot van Mike van Gestel dat door de doelman kundig uit  de hoek wordt geranseld. Rusten met 1-0.

   

  In de 2e helft, met de wind in de rug, oogt Terlo beduidend vinniger. Casteren krijgt geen tijd om snode plannen te smeden, Terlo heerst met snelle balveroveringen. Een vrije trap centraal op het middenveld wordt door Erwin Isbouts op de opkomende Sebastiaan Kromwijk gespeeld. Deze laat vanaf de rechterflank een strakke voorzet los die door Jari soepeltjes wordt binnengetikt. (48e min., 2-0) Casteren weet het spel niet echt te verplaatsen en moet het net als in de 1e helft hebben van schoten van afstand die we in de categorie afzwaaier kunnen plaatsen.

  In minuut 64 gaat Freek achter een diepe bal aan, legt deze vanaf de achterlijn terug op Erwin die een nauwkeurige voorzet loslaat op de 2e paal waar de juist ingevallen Thijn Gevers hard maar ook net langs kopt. Een aanval waar alles in zat. 

  Uitstel van excecutie, want in de 70e minuut is het weer Freek die het overzicht bewaard en Thijn in de linkerhoek van het strafschopgebied aanspeelt. Thijn aarzelt niet en schiet met een beetje geluk onder de keeper door in het netje: 3-0. Twee minuten later een mooi uitgevoerde aanval die de mee opgerukte Fitim Maloku doet besluiten een hard en gericht schot te plaatsen dat echter geblokt kan worden. Met Krijn Kuijken voor Mike van Gestel en even later de jeugdige Rins van Loon en de ervaren Arjan Koolen voor Freek Lommers en Kwint Witteveen gaat Terlo de laatste 10 minuten in. Met Rins die een voorzet nog bijna tot treffer promoveert eindigt Terlo de wedstrijd op gepaste wijze en fluit de uitstekend leidende scheidsrechter voor het eind.

   

  Een zakelijke overwinning voor Terlo dat  niet haar beste voetbal boven hoefde te halen om Casteren van zich af te schudden.  Met een controlerende eerste helft en een wat dynamischer tweede werden de 3 punten redelijk probleemloos naast de paaseitjes in het mandje gelegd.

  Als even later blijkt dat 4 kilometer verderop De Weebosch concurrent Netersel 2 punten heeft afgesnoept is het paasweekend helemaal geslaagd.

   

  Opstelling:

  Timo v d Loo, Sebastiaan Kromwijk - Robert Kaal - Kwint Witteveen - Fitim Maloku, John Vosters- Erwin Isbouts - Peter Verhoeven - Mike van Gestel, Jari Kok - Freek Lommers

   

  Wissels:  

  Thijn Gevers, Krijn Kuijken, Rins van Loon, Arjan Koolen

   

   

  DEES-Terlo, 1-3, 19-03-2022

  Veerkrachtig Terlo zet DEES opzij

   

  Terlo blijft op koers na de 10e opeenvolgende wedstrijd zonder nederlaag. Ditmaal moest DEES in Wintelre eraan geloven.

  Toch begon Terlo niet overtuigend. DEES wist met lange ballen in de ruimte achter de Terlo verdediging en met snelheid gevaar te stichten. In de 4e minuut  al weet DEES te profiteren van Terlo’s balverlies hoog op het middenveld. Met te weinig oog voor de “restverdediging” loopt Terlo letterlijk achter de feiten aan en schiet DEES vanaf links keurig binnen.

  Voordat Jari Kok zich in de 12e minuut tot 2x toe vrijspeelt en besluit met een schot juist naast 

  heeft DEES al twee kleine mogelijkheden gehad omdat Terlo te weinig kort en agressief dekt.

  Een sublieme verdedigende actie van Chris van Gerven voorkomt dat DEES nogmaals kan scoren en de 18e minuut tikt Timo v d Loo een onterechte vrije trap van DEES  over het doel en achteraf gezien zal dat  het laatste wapenfeit van DEES in de 1e helft blijken.

  Terlo neemt langzaam het initiatief over en als Erwin Isbouts in de 30e minuut de bal op het middenveld verovert begint hij aan een lange solo. Deze brengt hem langs diverse tegenstanders en tenslotte in een positie waar hij met een strakke schuiver in de uiterste hoek de gelijkmaker  op het bord zet: 1-1.

  Amper 4 minuten later  een lange pass op Jari die de verdediger laat staan en, terwijl Freek Lommers op links met een loopactie de aandacht trekt, de bal met een magnifiek boogschot over de keeper in de verre hoek deponeert: 34e minuut, 1-2.

  Kort  daarop vervangt Arjan Koolen de geblesseerd geraakte Chris van Gerwen en wordt een demarrage van Erwin tot in de 16 meter op het laatste moment onschadelijk gemaakt. Vervolgens speelt Terlo rustig richting rust.

   

  Na de thee vervangt Kwint Witteveen in de verdediging Robert Kaal om wat meer defensieve snelheid te krijgen. Na 2 minuten een mooie bal op Erwin die op de linkerflank de bal op de borst aanneemt, nog twee stappen naar binnen zet en vervolgens de doelman met een wonderschone krul kansloos laat.

  Vervolgens laat Terlo het merendeel van het balbezit aan DEES dat er echter geen enkele mogelijkheid, laat staan een kans, uit te voorschijn weet te knutselen. Dit in tegenstelling tot Terlo dat met een paar ferme tegenstoten de score had kunnen opvoeren. De mooiste kansen waren voor Freek met een schot net naast en voor Thijn Gevers (in het veld gekomen voor Jari) met een kopbal op de vuisten van de doelman. Maar deze definitieve knock-out blijft uit. 

   

  Als de scheidsrechter na 92 minuten affluit heeft Terlo de 3 punten in de pocket tegen een tegenstander die in het heenduel Terlo nog de punten afhandig maakte. Met Erwin die voorop ging in de strijd om de vroeg opgelopen achterstand om te buigen, blijkt Terlo over voldoende veerkracht te beschikken. Hetgeen ook een kwaliteit is die nodig is om wedstrijden alsnog naar je hand te zetten.

   

   

  Opstelling:

  Timo vd Loo, Sebastiaan Kromwijk-Robert Kaal-Fitim Maloku-Chris van Gerven, John Vosters-Erwin Isbouts-Peter Verhoeven-Mike van Gestel, Jari Kok-Freek Lommers.

   

  Wissels: Kwint Witteveen, Arjan Koolen, Krijn Kuijken,Thijn Gevers

   

  Terlo-Hulsel, 7-3, 12-03-2022

  Hulsel verzuipt bijna in 1e helft maar houdt na rust hoofd boven water.

   

  Als na 20 seconden Freek Lommers op links uitbreekt en teruglegt op Erwin Isbouts krult deze hem fraai vanaf rand 16 meter in de rechter bovenhoek. Een voortvarende start van Terlo. Amper 3 miinuten later lanceert Erwin met een strakke pass Jari Kok op rechts die naar binnen snijdt, een verdediger uitspeelt en de 2-0 binnenschiet. Terlo verliest na deze razendsnelle voorsprong even de concentratie en Hulsel reageert door even later na balverlies van Terlo snel om te schakelen en vanaf rechts de aanval te zoeken die besloten wordt met een venijnig schot in de rechterhoek waar Timo vd Loo geen antwoord op heeft: 2-1.

  Terlo herpakt zich en en snelle counter levert de 3-1 op als Jari iedereen te snel af is, de keeper omspeelt en strak binnenschiet.

  Nog is de koek niet op want in de 13e minuut speelt Jari tegen de achterlijn zijn tegenstander uit en zet scherp voor waar Freek met een subtiele voetbeweging de keeper kansloos laat: 4-1. Weer 3 minuten later neemt Erwin een vrije trap, brengt deze met een boog in het strafschopgebied waar Mike in een woud van benen de bal het beslissende tikje weet te geven: 5-1. Hulsel hapt naar adem maar Terlo weigert gas terug te nemen maar na een keurig uitgesponnen aanval schiet Thijn Gevers naast in kansrijke positie. In de 29e minuut valt doelpunt nummer 6 als Thijn vanuit het middenveld een vlotte aanval opzet en vervolgens Jari in staat stelt met een strakke voorzet Freek een niet te missen kans te bieden: 1-6.

  Opnieuw weet Thijn zich 6 minuten later vrij te spelen en Mike te bereiken die nummer 7 binnenschiet.  Hulsel weet zich de gehele eerste helft geen raad met de vele balveroveringen van Terlo die vrijwel onmiddellijk gevolgd  worden door kansrijke aanvallen en slaakt een zucht van opluchting als het letterlijk en figuurlijk even rust is.

   

  Met Krijn Kuijken voor Mike begint Terlo aan de 2e helft. Over deze 45 minuten kunnen we zeer kort zijn: het spel van Terlo is geen schim van dat in de 1e helft. Slordige passing, minder kort en fel in de duels en te veel de lange bal spelend die zich door de harde wind onvoorspelbaar gedraagt. Bovendien een Hulsel dat defensief beter in elkaar steekt en weigert zich nogmaals te laten overlopen. Weliswaar krult Thijn in de eerste minuut de bal nog fraai richting bovenhoek waar de Hulselse doelman met een fraaie safe onheil weet te voorkomen en wipt Erwin kort daarop de bal over de doelman en ook naast het doel, maar dan scoort Hulsel na ongeconcentreerd en lankmoedig ingrijpen van de Terlo-defensie 2 x kort na elkaar.

  Verder laat Terlo het niet komen. De scherpe kantjes zijn eraf bij de thuisploeg en ook Hulsel, dat beduidend compacter  speelt dan voor rust, kan geen echte potten breken.

  Met de jeugdspeler Rins van Loon voor Jari speelt Terlo het resterende half uur tamelijk probleemloos uit en zonder dat zich voor beide doelen nog bloeddruk verhogende taferelen afspelen. De prima fluitende scheidsrechter maakt er na één minuut extra gedecideerd een eind aan.

   

  Met 3 punten in de pocket en een afgelasting bij concurrent Netersel neemt Terlo de koppositie in 5C over. Een gestroomlijnde eerste helft gevolgd door een stroeve tweede zal Terlo toch aan het  denken zetten want ze kan zich dit niet tegen elke tegenstander veroorloven. Hulsel wist in de rust de reddingsboei te vinden die het team in de tweede helft keurig boven water hield. Een compliment voor Hulsel dat ondanks de dreigende afstraffing geen moment overwoog het over de harde fysieke boeg te gooien.

  Volgende week uit tegen DEES gaan we kijken wat we van deze wedstrijd geleerd hebben.

   

  Opstelling: Timo vd Loo, Sebastiaan Kromwijk-John Vosters-Fitim Maloku-Chris van Gerven,

  Mike van Gestel-Erwin Isbouts-Peter Verhoeven-Thijn Gevers, Jari Kok-Freek Lommers

   

  Wissels: Krijn Kuijken, Rins van Loon, Robert Kaal, Adriaan Wouters, Kwint Witteveen

   

  Dosko’32 - Terlo, 2-4, 05-03-2022

  Terlo grijpt periodetitel in Duizel

   

   

  Terlo reisde vol vertrouwen af naar Duizel waar tegen Dosko’32 de titel in de 2e periode veilig gesteld kon worden. Gesteund door zo’n 200 supporters die zich veelvuldig lieten horen begon Terlo ietwat onwennig. Niet dat Dosko grote problemen veroorzaakte, maar het was Terlo zelf die

  door onzorgvuldige passing niet echt grip op de wedstrijd kon krijgen.

  Als Dosko in de 10e minuut uit een corner strak de 1-0 inkopt moet Terlo even resetten om tot vloeiender spel te komen. Dat lukt goed en na zo’n 15 minuten bepaalt Terlo het tempo. De kansen zijn nog schaars maar als in minuut 25  Freek Lommers pootje wordt gelicht in de 16 krijgt Terlo een terechte  strafschop. De anders zo trefzekere Freek schiet weliswaar strak in de hoek maar te zacht waardoor de goalie er nog een handje achter krijgt.

  Twee dompers in zo’n belangrijke wedstrijd zou menige club de das omdoen, maar Terlo recht  

  de rug en gaat op zoek naar de aansluitingstreffer. Die komt als Jari Kok goed doorzet op een bijna verloren bal, deze in extremis bij Mike van Gestel krijgt die hard en laag binnenschiet. (30e min, 1-1)

  Terlo ruikt z’n kansen, weet Dosko onder druk te houden en als een aanval door de Dosko-keeper lijkt gestuit komt de bal bijna op de achterlijn voor de voeten van Freek die knap binnenschiet. (36e min, 1-2)

  Nog is Terlo niet verzadigd en als Kwint Witteveen op zo’n 18 meter een vrije trap mag nemen schiet hij deze langs een kansloze doelman en tot verdriet van de supporters op de kruising.

  Met de 2-1 voorsprong gaat Terlo redelijk  gerustgesteld de rust in.

   

  In de rust voert trainer Geurts 1 wijziging door. Robert Kaal wordt vervangen door Fitim Maloku die samen met Kwint in de achterste lijn voor voetballende oplossingen moet zorgen.

  Terlo gaat door waar het de 1e helft mee geëindigd was. Gepassioneerd voetbal met druk naar voren. En met resultaat. In minuut 54 trapt Erwin Isbouts een corner feilloos op het voorhoofd  van Sebastiaan Kromwijk die de doelman met een geplaatste kopbal kansloos laat.

  Vervolgens neemt Terlo het heft nog steviger in handen en geeft het Dosko geen enkele illusie dat er nog resultaat te halen valt. Menige aanval sterft echter in schoonheid omdat met het laatste tikkie de vrije man net niet gevonden kan worden. En als Terlo de kansen niet afmaakt valt zoals gebruikelijk de goal aan de andere kant. Niet onverdiend omdat Dosko bleef strijden, maar wel uit het niets. Bij een hoge voorzet wordt Timo van de Loo dermate gehinderd dat de bal voor de voeten van een Dosko aanvaller (buitenspel?) valt die eenvoudig binnenschiet. 2-3, 75e min.)

  Dat geeft de Duizelse burger moed en Dosko probeert meer te forceren. Dat geeft de Terlo-aanvallers, waar Thijn Gevers Jari Kok is komen vervangen, de ruimte om met scherpe passes en 

  snelle tegenstoten de score op te voeren. Ook nu is de laatste bal net niet  zuiver genoeg en ontbeert het Terlo ook een beetje aan geluk als de bal soms op raadselachtige wijze niet in het doel gaat.

  Tot in de 86e minuut als Erwin en Freek elkaar makkelijk vinden in het strafschopgebied, de bal meerdere keren van Terlo-voet wisselt en de Doskoverdedigers tureluurs worden, alvorens Freek

  het definitieve schot mag lossen: 2-4.

   

  Als de scheidsrechter kort daarop affluit is Terlo een periodetitel rijker en kan de champagne ontkurkt worden. Met groene en rode feestfakkels en luid gezang vanaf de tribune wordt deze mijlpaal gevierd. Als na enige minuten blijkt dat beide titelconcurrenten de punten hebben laten liggen verhoogt dat de feestvreugde extra. 

  Een prima prestatie van spelers en staf die vervolgens in de kantine van Terlo ontdekken dat zoiets flink gevierd moet worden.

   

  Opstelling:

  Timo vd Loo, Sebastiaan Kromwijk-Robert Kaal-Kwint Witteveen-Adriaan Wouters, John Vosters-Erwin Isbouts-Peter Verhoevven-Mike van Gestel, Jari Kok-Freek Lommers

   

  Wissels: Fitim Maloku, Thijn Gevers

   

  Terlo-De Bocht, 1-0, 12-02-2023  

  Terlo houdt in competitie druk op de ketel

   

  Om zicht te houden op winst in de 2e periode en om mee te blijven doen in de top van de  ranglijst was het essentieel om de 3 punten op ’t Loo te houden. Tegenstander De Bocht, 2e in de rangschikking, is dan geen makkie. En dat bleek ook wel in de loop van de  wedstrijd.

  Een kleine tegenvaller voor Terlo was het afhaken van linksback Adriaan Wouters  tijdens de warming-up. 17-jarige Chris van Gerwen zou hem meer dan verdienstelijk vervangen.

   

  Beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd. Fel maar fair voetballend, waar mogelijk de aanval zoekend en strijdend voor elke meter. Het was Terlo dat in de eerste helft  de mogelijkheden kreeg en al in minuut 6 werd een knappe aanval beloond. Erwin Isbouts verstuurde centraal op het middenveld een lange pass op Chris van Gerven die doorstoomde en een fraaie voorzet losliet die door Freek Lommers bij de 2e paal in de verre hoek werd binnengekopt. Een aanval uit het boekje.

  Mocht De Bocht al onder de indruk zijn van dit openingsstukje van Terlo, dan lieten ze dat op het veld zeker niet blijken. Een gelijkwaardige wedstrijd ontspon zich waarin De Bocht geleidelijk aan meer balbezit mocht bijschrijven. Toch was het Terlo dat in minuut 26 via een razendsnelle uitbraak een  prima mogelijkheid op de 2-0 liet liggen. Weer was het Erwin die ditmaal Freek een bijna niet  te missen kans schonk. Maar  de keeper van De Bocht (die in de heenwedstrijd ook al een groot struikelblok was geweest) wist het schot te keren.

  Met 1-0 gaat men de rust in.

   

  Met Fitim Maloku in de achterste vier in plaats van John Vosters verandert  er weinig aan het spelbeeld.  De Bocht met meer balbezit, ook tamelijk geduldig combinerend maar zodra het strafschopgebied in het zicht kwam was  de koek op. Terlo had wat moeite om echt grip op de wedstrijd te krijgen maar wist dankzij snelle tegenstoten toch kleine kansen te fabriceren die met wat meer precisie een 2-0 hadden kunnen opleveren.  Bovendien moest  De Bocht achterin altijd

  zekerheid inbouwen om de snelle mannen van Terlo geen vrij spel te geven.

  Zo ontsnapt Jari Kok na ruim een uur op links, snijdt naar binnen en heeft de keus tussen afleggen of zelf voor de treffer gaan. Hij kiest voor het laatste  en achteraf gesproken was afleggen net iets slimmer geweest. Omdat hij tijdens zijn actie aan zijn arm wordt getrokken speelt zijn sleutelbeenblessure op en wordt hij vervangen door Arjan Koolen die op het middenveld komt  te spelen. Thijn Gevers  gaat daarmee een linie naar voren. Ook in de 74e minuut demarreert Terlo over rechts en zet Freek de bal scherp voor waar een inlopende Arjan de bal net niet kan bereiken. Met  de wissel van Cas Noten voor de moegestreden Thijn consolideert Terlo de kleine voorsprong. De Bocht probeert het nog wel maar kan geen potten breken. Als de scheidrechter na 3 minuten extra tijd affluit gaat Terlo met 3 hard bevochten punten de kantine in waar een DJ voor een prima sfeer zorgt.

   

  Een echte wedstrijd met 2 ploegen die weinig voor elkaar onderdeden. Ook volgens De Bocht een terechte overwinning van Terlo op grond van de uitgespeelde kansen. Trainer Geurts van de thuisploeg constateert tevreden dat de handelingssnelheid van zijn ploeg niet alleen in de kantine      zichtbaar is maar ook op het veld..

   

  Opstelling:

  Timo vd Loo, Sebastiaan Kromwijk-John Vosters-Kwint Witteveen-Chris v Gerven, Mike v Gestel-Erwiin Isbouts-Peter Verhoeven-Thijn Gevers, Jari Kok-Freek Lommers

   

  Wissels: Fitim Maloku, Arjan Koolen, Cas Noten

   

   

   

  Knegselse Boys-Terlo, 0-1,  5-02-2023

  Knegselse Boys is stevige kluif voor Terlo

   

  In een meer spannende dan goede wedstrijd  heeft Terlo de 3 punten meegenomen uit Knegsel. Beide clubs kennen elkaar al sinds jaren uit de 5e klasse en vaak is er sprake van stevige maar faire duels. Ook ditmaal.

   

  In de eerste 10 minuten van de wedstrijd was Terlo nog zoekende naar de balans in het elftal waardoor Knegselse Boys wat meer spelaandeel had zonder dat het tot grootse daden kwam. Maar na die 10  minuten wist Terlo meer en meer grip op de wedstrijd te krijgen, eveneens zonder

  enorme kansen bijeen te voetballen. In de 13e minuut kopt Freek Lommers een vrije trap van Kwint Witteveen ruim over. Pas in minuut 30 weer een mogelijkheid als uit een corner van Kwint de bal door Freek tegen de paal wordt geschoten en de rebound ook geen treffer oplevert. In de tussentijd probeert Knegselse Boys het spel richting Terlodoel te verleggen en moet Terlo  geconcentreerd blijven om onheil te voorkomen.

  In minuut 36 breekt Terlo de wedstrijd open: het is Mike van Gestel die vanaf de rand van de 16

  de bal met een mooie curve in de winkelhaak schiet. Niet onverdiend. En om dit te onderstrepen is er 3 minuten later een fraaie aanval over links waarbij Jari Kok een knappe lange bal op het hoofd van Freek deponeert die net naast kopt.

  Al eerder heeft coach Geurts een wijziging doorgevoerd waarbij Kwint Witteveen een linie zakt om zodoende een meer “voetballende aansluiting van achteruit” te bewerkstelligen.

   

  Na de rust niet echt een gewijzigd wedstrijdbeeld. Knegsel dat het Terlo moeilijk maakt door kort op de bal te zitten en zodra het ook maar even kan de weg naar het Terlodoel in te slaan. De Terlo verdediging heeft de zaken echter redelijk onder  controle, maar het middenveld weet Terlo niet definitief  in handen te nemen. Uit de balveroveringen weten de oranjehemden echter geen gevaar te stichten, dit in tegenstelling tot Terlo die nog een serie kansen bij elkaar voetbalt. In de 59e minuut uit een corner een halve omhaal van Robert Kaal die over vliegt. In minuut 64 een mooie actie van Jari over rechts gevolgd  door een voorzet die door Thijn Gevers net wordt gemist. Even later brengt Knegsel een aanvallende wissel in waarop Terlo reageert door een licht aangeslagen Robert te vervangen door Krijn Kuijken. Terwijl Terlo nog steeds beducht moet zijn voor de pogingen van Knegselse Boys om de gelijkmaker te maken krijgt het zelf nog uitgelezen mogelijkheden om het duel in het slot  te gooien. Zo mist Freek een kwartier voor tijd een grote kans op de 0-2 door de bal tamelijk vrij voor  het doel naast de paal te deponeren. 5 minuten later zet de ingevallen Fitim Maloku met een subtiele steekpass Krijn alleen voor de keeper maar aarzelt Krijn te lang om succesvol te zijn. Met een paar  schoten en voorzetten probeert Knegsel het tij nog te keren maar  doelman Timo v d Loo was de baas in zijn strafschopgebied.

  De wissel Koen Vereijken voor Freek Lommers kort voor tijd verandert  niets aan de stand.

  De ruim aanwezige Terlosupporters kunnen uiteindelijk na enkele minuten blessuretijd dan ook opgelucht ademhalen omdat de 0-1 overwinning een feit  is.

   

  Niet de beste wedstrijd spelen, maar door hard werken toch een fel strijdend Knegsel van je lijf  houden is wat we onthouden aan deze wedstrijd. Met meer precisie had Terlo al eerder in de wedstrijd wat meer afstand kunnen nemen hetgeen de gemoedsrust bij de Terlosupporter ten goede was gekomen. Zeker op basis van de kansen is de overwinning terecht te noemen, hoe zeer Knegselse Boys er ook in geslaagd is er een echte wedstrijd  van te maken.

  Komende zondag thuis tegen koploper De Bocht zullen we op ons best moeten zijn om de punten in huis te houden.

   

  Opstelling:

   

  Timo vd Loo, Sebastiaan Kromwijk-Robert Kaal-John Vosters-Adriaan Wouters, Mike van Gestel-Peter Verhoeven-Kwint Witteveen-Thijn Gevers, Jari Kok-Freek Lommers

   

  Wissels: Fitim Maloku, Krijn Kuijken, Koen Vereijken

   

   

  EMK-Terlo, 2-4,   11 -12-2022

  Sportmaaltijd bij trainer Peter Geurts werpt pas in 2e helft vruchten af.

   

  Nadat de spelersgroep van Terlo eerst een alternatieve sportmaaltijd had verorberd ten huize van trainer Geurts werd koers gezet naar Nuenen waar het relatief onbekende EMK de tegenstander was. 

  Met 3 defensieve sterkhouders op de afwezigen/blessurelijst moest Terlo enigszins schuiven om

  de defensie op orde te krijgen. Met Erwin Isbouts in de achterste linie werd extra zekerheid ingebouwd.

  De eerste helft verliep redelijk gelijk op met EMK iets meer aan de bal en iets dreigender zonder tot echt grootse daden te komen. De vroege 1-0 voor EMK in de 9e minuut was dan ook achteraf gezien niet volledig onverdiend al kwam het enigszins gelukkig tot stand. Een schot  van EMK-er  Tayfun Yilmaz viel via de rug van een medespeler buiten bereik van keeper Timo v d Loo  in het net. Terlo probeerde de bakens te verzetten maar had aan EMK een harde dobber. Enkele aanvallen smoorden in goede bedoelingen en foutieve voortzettingen. De grootste kans werd door Mike van Gestel op de vuisten van de doelman geschoten. In de tussentijd moest Terlo beducht zijn voor EMK dat waar mogelijk de aanval zocht. Maar gescoord werd er niet meer.

  Met een frisse neus zochten beide ploegen de kleedkamer op.

   

  Of de sportmaaltijd begint pas na 45 minuten te werken of trainer Geurts heeft even de puntjes op de i gezet, feit is dat  Terlo scherp en gedreven uit de kleedkamer kwam. Met de  inbreng van de jeugdige Chris van Gerven lijkt er nieuw elan in de ploeg gekomen. Dat  betaalt zich na 5 minuten al uit als Jari Kok de bal knap vrijspeelt en vervolgens Freek Lommers bedient die strak de gelijkmaker binnenschiet.

  Terlo houdt EMK nu flink onder druk en verovert elke 2e bal. EMK komt niet onder de pressie uit en als Jari enkele minuten later bij een passeeractie in de 16-meter wordt neergelegd gaat de bal op de stip. Freek, die afgelopen vrijdag hoogst persoonlijk in Qatar heeft gezien hoe het wel en hoe het niet moet, schiet de  penalty feilloos binnen. Nog steeds weet Terlo de druk op de ketel te houden en geeft EMK niet de gelegenheid om even rustig adem te halen. Als EMK de bal verliest ziet Thijn Gevers de doelman uit positie staan en schiet van afstand fraai de 1-3 binnen. Terlo blijft geconcentreerd en fel voetballen en EMK moet regelmatig aan de noodrem trekken om het gevaar te bezweren. In de 68e minuut levert dat een vrije trap op aan de linkerkant van het veld ruim buiten het strafschopgebied. Erwin plaatst deze laag  over de grond op een inlopende Jari die bij de 1e paal resoluut de 1-4 binnentikt.

  In minuut 73 komt EMK toch op 2-4 als een lange bal over de Terlo-verdediging wordt geplaatst. Timo tracht uitlopend het gevaar te bezweren maar via via komt de bal rechts in het strafschopgebied waar hard en van zeer nabij op de handen van Erwin wordt gekogeld die zijn gezicht beschermd. Strafschop en rode kaart. Een zware beslissing. Temeer daar, met Timo ver uit de goal, het schot vanuit buitenspelpositie lijkt te zijn afgevuurd.

  Met nog een minuut of 15 te spelen krijgt EMK een adrenaline-stoot en moet Terlo met 10 man een stapje terug doen. Echt grote kansen weet EMK door collectief Terlo-werk niet bij elkaar te voetballen. Sterker nog, de uitvallen via Freek en Sebastiaan Kromwijk  leveren nog meerdere malen alarmfase 1 op voor EMK. 

   

  Als de scheidsrechter voor het eind fluit kan Terlo terugkijken op een mooie overwinning die dankzij hard werken, doorzettingsvermogen en slim aanvalsspel in de 2e helft gestalte kreeg.

  Een mooi besluit van de eerste seizoenshelft.

   

  Opstelling:

  Timo vd Loo, Sebastiaan Kromwijk-Robert Kaal-Erwin  Isbouts-Cas Noten, Mike van Gestel-

  Peter Verhoeven-John Vosters-Thijn Gevers, Jari Kok-Freek Lommers

   

  Wissels:

  Chris van Gerven, Krijn Kuijken, Tijn vd Berg en Danny Smolders

   

   

  Terlo-SVSOS 7-0,  4-12-2022

  Kille cijfers tonen dominantie Terlo

   

  Met de gevoelstemperatuur om en nabij het vriespunt konden de toeschouwers op sportpark Terlo wel een opwarmertje gebruiken. Gelukkig lieten de spelers van de thuisploeg hen niet in de kou staan. Ofschoon de eerste  2 aanvallen van de kant van SVSOS kwamen nam Terlo al rap het initiatief over. De hoogst bewegelijke voorhoede gunde de tegenstander geen moment rust en het was wachten op het moment dat de drang naar voren zou worden omgezet in een treffer.

  Een koele opsomming van de feiten in de eerste helft maakt het wedstrijdbeeld duidelijk.

  7e minuut: Freek Lommers speelt zich vrij op de linkerflank en stelt Mike van Gestel in staat  om

  de 1-0 binnen te schieten

  9e minuut: Mike bedient met  lange bal Erwin Isbouts op rechts die zijn strakke voorzet door Freek net langs de paal ziet geschoten

  12e minuut: Wederom Freek verschaft zich op links een doortocht, legt de bal af op Jari Kok die de keeper omspeelt en de 2-0 aantekent

  19e minuut: Jari reageert op dieptepass, de keeper is echter een fraktie eerder maar schiet bal tegen Jari en eigen verdediger aan. Bal springt voor Jari z’n voeten die met dit buitenkansje wel raad weet: 3-0

  32e minuut: halfweg eigen helft verovert Jari de bal, geeft een  dieptepass op rechterflank waar Freek de bal dreigt te verliezen, toch herovert en Thijn Gevers vrij op de middenstip zet. Thijn brengt de bal rustig onder controle en schiet keurig in de hoek de 4-0 binnen

  33e minuut: weer een snelle aanval over rechts waarna Freek de voorzet net te zacht inschiet om de keeper te passeren

  40e minuut: Thijn vertrekt op een pass van Edwin en zet vanaf rechtsscherp voor. De inlopende Freek deponeert de bal tegen de onderkant  van de deklat waarna een attente Sebastiaan de terugspringende bal koeltjes tegen de touwen schiet

  44e minuut: Sebastiaan krijgt de bal op de punt van de 16, verschalkt met een panna zijn tegenstander, loopt nog een metertje door en schiet  de 6-0 op het scorebord.

  Waar was SVSOS die hele eerste helft? Wel, amper op de helft van Terlo en op nog zeldzamer momenten in het strafschopgebied. Terlo was heer en meester.

   

  Zoals vaker gebeurt  na een overtuigende eerste helft is het tweede bedrijf een tandje minder. Terlo consolideert, SVSOS probeert. 

  Er dienen zich nog een aantal kansen aan voor Terlo maar de scherpte is er een beetje af en SVSOS lijkt iets meer weerwerk  te bieden. Toch blijft Terlo de bovenliggende partij en laat het de tegenstander geen enkele illusie dat er nog een eretreffer gemaakt kan worden.

  Sterker nog, vertrouwend op de ruime voorsprong kan het wisselen beginnen. Tijn van de Berg en Krijn Kuijken nemen de plaats in van Mike van Gestel en Fitim Maloku.

  Een slordigheid geeft SVSOS de kans in de 60e min. een schot te lossen dat  via de paal naast gaat en Terlo weer even op scherp zet. De wissel Koen Vereijken voor Robert Kaal doet Erwin naar de achterste lijn verhuizen alwaar hij de organisatie op zich neemt. Een diepe pass van zijn voet bereikt Sebastiaan die zijn tegenstander achterlaat en vanaf rechts scherp voorzet waar Freek de 7-0 binnen tikt in de 76e minuut. Kort daarop een knap schot van Tijn dat uit de lucht wordt  geplukt en een vrije trap van Erwin halfweg de helft van SVSOS die met een fraaie boog over de keeper dreigt te vallen. Deze weet de bal echter nog net onder de lat weg te tikken.

  Daarmee is het laatste wapenfeit vermeld en fluit de jeugdige (en goede) scheidsrechter voor de laatste keer.

   

  Een uitslag die de mannen uit Biest Houtakker koud op het dak zal zijn gevallen maar door Terlo daarentegen warm werd ontvangen. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop uit tegen EMK. Nog even alles uit de kast tegen een gevaarlijke tegenstander om zo de eerste seizoenshelft mooi af te sluiten.

   

  Opstelling: 

  Timo vd Loo, Sebastiaan Kromwijk-Robert Kaal-Fitim Maloku- John Vosters, Mike v Gestel-Erwin Isbouts-Peter Verhoeven-Thijn Gevers, Jari Kok-Freek Lommers

   

  Wissels: Krijn Kuijken, Tijn vd Berg, Koen Vereijken, Edwin de Rooy

   

   

  Terlo-De Weebosch 1-1,  27-11-2022

  Een zwaar gevecht

   

  Op een door de regen zwaar maar goed bespeelbaar veld troffen Terlo en De Weebosch elkaar weer voor het eerst in 4 jaar en voor een ruim opgekomen publiek. Terwijl Terlo een goede competitiestart kende was bij De Weebosch het tegenovergestelde waar. Maar bij een echte derby tellen dit soort feiten niet. En dat bleek want De Weebosch was een streepje feller en wist meestentijds bezit te nemen van het middenveld. Volop strijd zonder echt goed voetbal gold voor beide partijen. De Weebosch oogt iets rustiger aan de bal maar weet ook amper kansen te creëren. Terlo moet het hebben van uitvallen die te weinig talrijk en gevaarlijk zijn om de defensie van De Weebosch te verontrusten. In de 35e minuut valt dan toch de 0-1 voor De Weebosch. Een aanval over rechts wordt verlegd naar de linkerflank waar de bal, al of niet iets van richting veranderd wordt en in de verre hoek valt. Na 40 minuten moet Kwint Witteveen met een blessure het veld verlaten en komt John Vosters in zijn plaats waarna Terlo even de zaken moet herschikken. In de 45e minuut produceert Freek Lommers nog een scherp schot vanuit de 16-meter dat diagonaal langs zeilt, waarna men aan de thee kan.

   

  Over de 2e helft valt weinig te melden. Beide teams hielden elkaar een een stevige wurggreep waardoor kansen zeldzaam waren, het grote gevecht weer op het middenveld plaats vond waar ook de meeste overtredingen werden begaan. Beide ploegen weigerden voor elkaar te buigen, met dien verstande dat Terlo wat feller weerstand bood dan in de eerste helft. De kansen bleven schaars. Met Krijn Kuijken voor Robert Kaal, die verbeten duels had uitgevochten met De Weebosch spits Jeroen Mattheeuwse, en Cas Noten voor Adriaan Wouters probeerde Terlo meerdere malen het spel richting het doel van De Weebosch te verplaatsen. Maar vooral Erwin Isbouts ondervond aan den lijve dat een derby op het scherpst van de snede wordt gespeeld.Terwijl Terlo zich gereed maakte voor een slotoffensief wordt Jari Kok in het strafschopgebied op maat bediend door Freek Lommers. Jari neemt de bal in de vlucht mee en schiet de bal volley langs en over de keeper, 82e minuut 1-1. Een doelpunt dat qua schoonheid de wedstrijd ontstijgt.

  Hiermee is de stand bereikt waarmee beide teams vrede kunnen hebben. De Weebosch misschien iets minder omdat ze zo kort voor tijd de winst nog uit handen gaven, Terlo misschien iets meer omdat niet aflatende inzet uiteindelijk werd beloond.

   

  Een echte Kempische kraker kende uiteindelijk geen winnaar. Als er vandaag voor werk- en strijdlust punten waren te verdienen waren beide ploegen met meer dan 1 punt naar huis gegaan.

  Terwijl de tapkranen open staan en de DJ volop aanwezig is wordt onder het genot van menige pint de derby waardig en vriendschappelijk afgesloten.

   

  Opstelling:

  Timo vd Loo, Sebastiaan Kromwijk-Robert Kaal-Fitim Maloku-Adriaan Wouters, Peter Verhoeven-Kwint Witteveen-Erwin Isbouts-Mike van Gestel, Freek Lommers-Jari Kok

   

  Wissels: John Vosters, Cas Noten en Krijn Kuijken

   

   

  Sterksel-Terlo 0-6,  20-11-2022

  Terlo snijdt als warm mes door Sterkselse boter

   

  In een waterkoud Sterksel moest Terlo ervoor zorgen contact te houden met de top van de ranglijst. Na een eerste aftastende fase nam Terlo het heft in handen om dat, behoudens een kort moment  in de 2e helft, niet meer  uit handen te geven.

  Geheel tercht komt de ploeg in de 11e minuut  op voorsprong als Jari op links gevaar sticht, Freek Lommers vervolgens de bal vanaf de achterlijn op een inlopende Erwin Isbouts legt die probleemloos binnenschiet. Sterksel zet daar slechts ongevaarlijke afstandsschoten tegenover.

  Zowel Jari als Freek duiken regelmatig gevaarlijk op voor de keeper maar het vizier  kan  nog wat nauwkeuriger worden afgesteld.

  Nadat Mike van Gestel een keurige aanval, waarbij de bal tot 3 x toe wordt ingeschoten en gekeerd, uiteindelijk weet te af te ronden en Jari  kort daarop in minuut 41 vanaf links Freek vrij voor de goal zet gaat, Terlo met een comfortabele 3-0 voorsprong de rust in.

   

  Na de rust vervangt Krijn Kuijken een licht aangeslagen Thijn Gevers maar gaat Terlo, terwijl de regen steviger doorzet, onverdroten op dezelfde voet verder. Net als in de 1e helft is Sterksel niet bij machte om Terlo te verontrusten en blijven de geel-zwarten het hoofdzakelijk van afstand proberen. In minuut 60 krijgt Erwin een vrije trap iets buiten de 16. Onder het motto “als ik ‘m krijg neem ik ‘m ook maar” schiet hij vervolgens venijnig via de handen van de keeper de 4-0 binnen.

  Vijf minuten later ontsnapt Terlo op rechts en geeft men een lange  bal op Jari. Die lijkt even te treuzelen maar zoekt met een fraaie pass Mike die zwaar gehinderd op knappe wijze de 5-0 binnenschiet. Met een ruime voorsprong op zak wordt er aan Terlo-zijde al stevig doorgewisseld.

  Cas Noten, Daan Wouters en Thijn vd Berg vervangen Mike, Robert Kaal en Erwin. Het is even zoeken naar de juiste balans en dat geeft Sterksel de gelegenheid om een minuut of 5 wat meer druk uit te oefenen.

  Maar al snel is de hiërarchie herstelt als 10 minuten voor tijd Jari op rechts niet voor de eerste keer de verdediging z’n hielen laat zien, onbaatzuchtig aflegt op Freek die koeltjes de 6-0 binnentikt.

  Dezelfde Freek die in de 2e helft tot 2 x toe slimme balletjes op de doellijn weggewerkt ziet worden. De scheidsrechter, we kenden hem nog van de wedstrijd tegen Casteren twee weken geleden, fluit na exact 90 minuten voor de laatste maal.

   

  Een prima voetballend Terlo heeft Sterksel geen schijn van kans gegeven. Onbaatzuchtig voetbal,

  niet voor eigen gewin maar de bal naar de man die er beter voorstaat levert mooie kansen en keurige doelpunten op. Volgende week de altijd moeilijke derby tegen De Weebosch. Met dezelfde  instelling moet ook dan een goed resultaat mogelijk zijn.

   

  Opstelling:

  Timo vd Loo, Sebastiaan Kromwijk-Robert Kaal-Fitim Maloku-Adriaan Wouters, Mike van Gestel-Erwin Isbouts-Peter Verhoeven-Thijn Gevers, Jari Kok-Freek Lommers.

   

  Wissels:

  Krijn Kuijken, Tijn vd Berg, Daan Wouters, Cas Noten

   

   

  Casteren-Terlo 2-4,   6-11-2022

  Terlo zet tanden in Casteren en bijt door.

   

  In een fris en regenachtig Casteren trapte Terlo af tegen de gelijknamige club die met flinke uitslagen Terlo in de ranglijst op de hielen zat.

  Terlo startte geconcentreerd en wist zich gedurende de hele eerste helft dreigend richting het geel-rode doel te begeven. Een doelpunt leek niet uit te kunnen blijven en in de 9e minuut was het Thijn Gevers die uit een corner van Erwin Isbouts de 0-1 fraai tegen de touwen kopte. Twee minuten later een snelle aanval waarbij Freek Lommers de bal op Jari Kok legt wiens schot door de doelman met de voet wordt gekeerd. Na nog een aantal pogingen, Casteren was slechts sporadisch aan het font te zien, is het uiteindelijk weer Thijn die een fraaie aanval besluit met een strak schot buiten bereik van de keeper: 33e min., 0-2.

  Terlo weigert de zaak te bevriezen en gaat onverdroten verder met aanvallen. Bij een van deze offensieve daden wordt op de middenlijn balverlies geleden. Met veel man voor de bal is dat een gevaarlijk verlies. Dat blijkt als Casteren met een scherpe pass een overtalsituatie creëert die de aanvaller vrije doortocht oplevert. Met een fraaie lob maakt Casteren de aansluitingstreffer, 35e min. 1-2. Dit is tevens de ruststand.

   

  Na de rust een wat offensiever en agressiever Casteren waardoor de wedstrijd een meer  gelijkwaardig karakter krijgt. Casteren gooit er ook wat meer fysiek in hetgeen door de al wat oudere scheidsrechter vanop afstand niet altijd juist wordt beoordeeld. Terlo moet meer dan haar lief is terug en hopen op geslaagde uitbraken. In de 64e minuut een vette kans voor Casteren die Mike van Gestel nog juist bij de paal weet te blokken. 3 minuten later valt dan toch de gelijkmaker als  Casteren een vlotte aanval besluit met een droog schot in de verre hoek 2-2.

  Dan, als bij de ruim opgekomen Terlo-supporters even het scenario van vorig jaar door het hoofd spookt (3-2 verlies na een 2-0 voorsprong), recht Terlo de rug onder het motto: dat nooit.

  Men herovert het initiatief en in minuut 76 weet  Robert Kaal een corner van Erwin a la Bep Bakhuis vallend bij de tweede paal binnen te koppen, 2-3. Nog is het niet gespeeld maar Terlo is vastberaden zich de winst niet meer te laten ontglippen. En invallers Cas Noten en Tijn vd Berg doen in stevige duit in het  zakje waarbij vooral Cas een paar keer gevaarlijk aan de rechterflank opstoomt. Onder andere Freek krijgt op aangeven van Jari nog een goede kans maar het schot mist kracht en in de 84e minuut ranselt de doelman een ziedend schot van Erwin uit het  doel. Het blijft oppassen voor een mogelijke toevalstreffer van Casteren maar die angst is verdwenen als Jari een afgeslagen corner op ruim 20 meter van het doel ineens op de slof neemt en de bal als een voetzoeker in de uiterste hoek verdwijnt. 87e minuut, 2-4.

  Casteren legt het moede hoofd in de schoot en 5 minuten later  blaast de man in het groen voor de laatste keer.

   

  Karakter en inzet heeft Terlo aan de verdiende 3 punten geholpen. Behoudens een fase van zo’n 25 minuten in de 2e helft was Terlo de bovenliggende partij zonder dat Casteren op een hoopje werd gespeeld. Vooral de dreiging van de twee Terlo spitsen eiste voortdurende waakzaamheid van de Casterense verdediging en schiep ruimte voor anderen om gevaarlijk te worden.

  Volgende week vrijaf en dan met goede moed naar Sterksel. Met dezelfde inzet en evenveel karakter als het even kan.

   

  Terlo-DEES 0-3,   30-10-2022

  Slordig Terlo krijgt deksel op de neus tegen DEES.

   

  Niet voor de eerste keer dit seizoen begint Terlo overtuigend en ook niet voor eerste keer  dit  seizoen springt het buitengewoon slordig om met de kansen.

  DEES komt slechts sporadisch in het Terlo strafschopgebied en weet een enkele mogelijkheid bij elkaar te voetballen die door Timo vd Loo onschadelijk wordt gemaakt. Dit in tegenstelling tot Terlo dat een 4-tal mooie kansen om zeep helpt door het vizier niet goed te hebben afgesteld.

  Dan treed de oude voetbalwet in werking: als je zelf de kansen niet benut valt ie aan de andere kant binnen. En inderdaad, in de 25e minuut een uitbraak van DEES over rechts, van daaruit een lange bal “over de hele”, vervolgens opnieuw voorgebracht en keurig in de lange hoek ingekopt: 0-1.

  Even moet Terlo zich herpakken temeer daar DEES 4 minuten later een tamelijk open kans voorlangs schiet. Maar vervolgens volhardt Terlo in het creëren van kleine kansen om daar vervolgens slordig mee om te springen.

   

  In de 2e helft in eerste instantie hetzelfde beeld. Een volwassen spelend DEES, rustig de vrije man zoekend en balbezit koesterend terwijl een te driftig Terlo gehaast op zoek gaat naar de gelijkmaker. Kansjes komen er maar Jari Kok prikt de bal over waar een ferm schot op doel kansrijker was geweest. Even later een indirecte vrije schop zowat op de penalty stip. Met heel DEES in slagorde op de doellijn tikt Kwint Witteveen terug op Erwin Isbouts die hard in de melee van spelers schiet. De rebound van Thijn Gevers smoort ook in hetzelfde woud van benen.

   

  Dan het onvermijdelijke: men laat zich na bijna een uur op rechts in de luren leggen door DEES waarna een strak schot de 0-2 betekent.

  Terlo weigert  het hoofd in de schoot te leggen maar de echte overtuiging ontbreekt. Bovendien heeft DEES met  de 2-0 in de achterzak het spel netjes onder controle. Als Timo een niet al  te woest schot in de benedenhoek door de vingers laat glippen is het onbegonnen werk om er nog een succesvolle achtervolging van te maken. Exact na 90 minuten fluit de prima scheidsrechter, jong en foutloos, voor het eind.

   

  Terlo verliest voor de 2e keer op rij nadat het verzuimt de kansen te verzilveren en afstand te nemen. DEES, degelijk, rustig en balvast, weet na 30 minuten het overwicht van Terlo te neutraliseren en de enkele kansen zelf wel te benutten. Bij Terlo moet het aanvallend rendement omhoog om een woordje te kunnen meespreken in deze competitie. Volgende week uit tegen een vrolijk scorend Casteren kijken of dat gaat lukken.

   

  Terlo-Netersel 1-2,   23-10-2022

  Terlo geeft 3 punten weg in paar minuten

   

  Een aangename temperatuur en gezellig veel publiek bij een “topper” in 5c.

  Beide teams hadden een gelijk aantal verliespunten dus de winnaar nam een klein beetje afstand en zou bovenin blijven meedraaien.

  De eerste 5 minuten was Netersel iets comfortabeler aan de bal en zocht Terlo even naar de juiste afstemming. Maar toen die na deze beginfase was gevonden bepaalde Terlo de wedstrijd. Niet dat Netersel onder de voet  werd gelopen maar Terlo was duidelijk de overheersende ploeg. Diverse mogelijkheden om het scorebord in werking te zetten bleven echter onbenut. Slordigheid in de eindfase, het  vizier niet helemaal op scherp en niet voor de eerste keer dit seizoen een uitstekende doelman bij de tegenpartij voorkwamen een verdiende voorsprong voor Terlo.

  Kleine en grote kansen voor Erwin Isbouts Thijn Gevers, Mike v Gestel, Sebastiaan Kromwijk, weer Mike en Freek Lommers werden in respectievelijk 6e, 8e, 9e, 15e, 20e en 31e minuut niet tot doelpunt gepromoveerd. Tot dan toe had Netersel geen potten kunnen breken en moest het hopen op een eventueel mistasten van Terlo. Kort voor rust een tamelijk onoverzichtelijke situatie op de kop van de 16, waar de bal dan weer door Terlo heroverd wordt, dan weer door Netersel. Uiteindelijk komt de bal voor de  voeten van Erwin die met een geplaatst schot in de verre hoek de meer dan terechte 1-0 binnen schiet.

  Da’s lekker rusten.

   

  Na de rust komt Netersel wakker en moedig uit de kleedkamer. Men verruilt de wat defensieve houding voor een offensievere instelling en weet Terlo beduidend beter partij te  geven. Toch zijn er 2 defensieve slordigheden van Terlo voor nodig om de score een totaal ander aanzien te geven. In  de 47e minuut breekt Netersel vanaf links door als er niet scherp en kort genoeg gedekt wordt en wordt  de 1-1 binnen geschoten. Amper 3 minuten later en weer vanaf links een vergelijkbare  situatie  en een knappe 1-2.

  Even is Terlo aangeslagen en moet het oppassen dat Netersel niet definitief afstand neemt. Maar na een kwartier vecht Terlo zich terug in de wedstrijd en blijft er nog tijd genoeg om op gelijke hoogte te komen. Maar Netersel heeft de zaken in tegenstelling tot de eerste helft nu wel onder controle. De pogingen van Terlo (via Freek en Jari) kunnen worden weggestreept tegen kansen van Netersel. De inbreng van Tijn vd Berg voor een moegestreden Thijn Gevers en de vervanging van een licht geblesseerde Robert Kaal door Cas Noten deed de wedstrijd ook niet kantelen.  Netersel hield de controle en bleef loeren op de definitieve knock-out, Terlo probeerde de gelijkmaker te forceren. Met een laatste schot van Tijn vd Berg juist naast werd de wedstrijd definitief afgesloten door een prima fluitende jonge scheidsrechter.

   

  Terwijl het Eindhovens Dagblad meldde dat PSV de zege in Groningen in 6 minuten weggooide kan van Terlo zich daaraan spiegelen. Ook het eigen sportpark werden in enkele minuten tijd 3 mooie punten weggegeven. Het pleit voor Netersel dat het in de 2e helft sterk  terug wist te komen nadat Terlo de  eerste helft had gedomineerd. Komende zondag weer thuis, nu tegen DEES, kan Terlo laten zien dat het in staat is ook de 2e helft de baas te zijn op het  veld.

   

   

  Hulsel-Terlo 0-1,   16-10-2022

  Terlo houdt Hulsel redelijk in de houdgreep.

   

  De jaren dat Terlo en Hulsel in dezelfde klasse speelden was Terlo telkens de onderliggende partij. Niet dat de Loo-enaren met knikkende knietjes naar Hulsel afreisden maar in verband met de afwezigheid van 3 sterkhouders (2 aanvallers en 1 verdediger) was men toch gewaarschuwd.

  Vanaf minuut 1 greep Terlo het initiatief zonder tot groots voetbal te komen. Maar met een aantal mogelijkheden en kansen werd net te slordig  omgesprongen om een verdiende voorsprong te nemen. Zelfs Erwin Isbouts wist in de 22e minuut oog in oog met de doelman deze niet te verschalken.

  Vrije trappen en kopballen vielen links en rechts in het Hulselse strafschopgebied zonder dat er van een goede  afronding sprake was.

  Hulsel probeerde het wel maar wist Terlo niet echt te verontrusten. Als er eens een mogelijkheid bijeen werd gevoetbald kwam dit meestal omdat Terlo zichzelf door slordigheden in moeilijkheden bracht dan dat dit een gevolg was van soepel Hulsels aanvalsspel. Bij een van die zeldzame kansen wierp doelman Timo vd Loo zich in de 36e minuut  in de baan van het schot en voorkwam daarmee een even plotselinge als onverdiende achterstand. Dat hij daarna een minuutje naar adem moest snakken was het gevolg  van deze onverschrokken redding.

   

  Na de rust hetzelfde spelbeeld. Terlo domineert de wedstrijd, Hulsel loert op een eventueel succesvolle counter. Regelmatig laat Thijn Gevers de achterhoede van Hulsel zijn hielen zien, maar even zo vaak is de voortzetting cq afronding onzorgvuldig of is de Hulselse doelman een sta in de weg. In de 60e minuut vervangt Tijn vd Berg op het middenveld Krijn Kuijken waardoor het middenveld nog steviger in Terlo-handen komt. In minuut 67 lanceert Erwin met een fraai boogballetje Mike van Gestel die met een wippertje de doelman verschalkt maar de bal rolt langs de verkeerde kant van de paal.

  Een minuut later weer een leep balletje van Erwin die daarmee Mike vrij voor de keeper zet en daarmee de 1-0 laat aantekenen. Mogelijk buitenspel wordt door de arbiter resoluut weggewuifd. In het laatste kwartier speelt Hulsel wat opportunistischer en moet Terlo geconcentreerd blijven. Wel schept dat ruimte achter de verdediging van een opdringend Hulsel. Een keer of 3 demarreert Thijn over de flank maar verzuimd af te drukken of de vrijstaande collega Mike te  bedienen. Terwijl kort voor tijd de voor Mike ingevallen Cas Noten denkt nog een definitief stempel op de wedstrijd te zetten fluit de uitstekend leidende scheidsrechter voor de laatste keer.

   

  Terlo had Hulsel deze wedstrijd redelijk in de houdgreep. Slechts af en toe wist Hulsel zich hieraan te ontworstelen zonder echt gevaarlijk te worden. De prima scheidsrechter, die er niet voor terugdeinsde om na een overtreding even te laten doorspelen om te zien of er alsnog voordeel te behalen was, zorgde ervoor dat de wedstrijddynamiek behouden bleef. Komende week thuis tegen concurrent Netersel wacht Terlo een nieuwe uitdaging in haar poging de ongeslagen status 

  te handhaven.

   

  Opstelling:

  Timo vd Loo, Sebastiaan Kromwijk-Fitim Malioku-Robert Kaal-Adriaan Wouters, Erwin Isbouts,-John Vosters-Peter Verhoeven-Krijn Kuijken, Mike van Gestel-Thijn Gevers.

   

  Wissels: Tijn vd Berg, Cas  Noten

   

  Terlo-Dosko 4-2,  9-10 2022

  Twee ongelijke helften maar verdiende zege Terlo vooral op grond van overtuigende 1e helft

   

  Onder  een heerlijk najaarszonnetje ontving Terlo DOSKO’32 die net als de gastheren 4 punten uit  de eerste 2 wedstrijden had weten te verzasmelen.

  Vanaf de eerste minuten was Terlo de baas in het  veld. Niet dat DOSKO slordig combineerde maar Terlo wist na vinnige balveroveringen steeds de scherpe aanvallers aan het werk te zetten en zo de druk op het Duizels doel te houden. DOSKO daarentegen wist haar voorwaartsen amper  te bereiken.

  Niet vreemd dat de kansen  voor Terlo zich aaneenregen:

   

  6e minuut Mike van Gestel via de keeper over 

  7e minuut  Thijn Gevers mist na voorzet van Jari Kok voor open doel

  9e minuut Jari Kok penetreert de 16 en met een lage schuiver tekent hij voor de 1-0

  18e minuut  Jari tikt voorzet  van Freek Lommers via keeper naast

  29e minuut Erwin Isbouts  legt  de bal vanuit de corner op het  hoofd  van Sebastiaan Kromwijk die de 2-0 binnenknikt

  30e minuut Erwin wordt randje 16 neergelegd en schiet de vrije  trap knap binnen 3-0

  39e minuut  Freek schiet net naast

  41e minuut  Freek neemt een  afgeketste bal ineens op het slofje 4-0

  Al deze kansen werden in de 25e en 29e minuut onderbroken door mogelijkheden voor DOSKO met een schot op de paal en een schuiver net naast. 

  Verder is het Terlo dat de klok slaat.

   

  Na rust weet Terlo het niveau van de eerste 45 minuten niet vast te houden. DOSKO bijt zich wat meer vast in de wedstrijd zonder tot overdreven grote kansen te komen. Zelfs een Terlo dat onbewust gas  terug heeft genomen voetbalt  nog  een paar dotten van kansen bij elkaar. Zowel Jari, als Erwin, alsook Thijn en Freek hadden een vijfde doelpunt op de schoen maar misten net de precisie en felheid die de eerste helft wel aanwezig was.

  DOSKO komt in de 56e minuut terug tot 4-1 als een overtreding in de 16 vrij gemakkelijk tot penalty wordt gepromoveerd die vervolgens onberispelijk wordt binnengeschoten. Even later leidt balverlies op het middenveld tot een schotkans van DOSKO maar  Timo vd Loo staat op zijn post.

  En als in de 70e minuut een vrije trap keurig en onbereikbaar door DOSKO in de linkerhoek wordt geschoten komen de rood-gelen zelfs tot 4-2.

  De laatste wapenfeiten zijn weer voor Terlo dat beseft dat het DOSKO niet verder dichterbij mag laten komen maar de precisie ontbreekt of de buitenspelvlag gaat te vlotjes omhoog.

  Na enkele minuten blessuretijd fluit de goed leidende scheidsrechter af en blijft Terlo ongeslagen.

   

  Een prima 1e helft van Terlo waarin ruim afstand werd genomen van DOSKO werd gevolgd door een 2e helft waarbij het aan Terlozijde allemaal een tandje minder was. Noem het gemakzucht, noem het overmoed, feit is dat men DOSKO zo een beetje terug in de wedstrijd liet komen. Simpel en onbezorgd de wedstrijd  “uit-voetballen” is nog een kunstje waarin Terlo zich moet bekwamen.

   

  Opstelling:

  Timo vd Loo, Sebastiaan Kromwijk-Fitim Maloku-Kwint Witteveen-Adriaan Wouters, Mike van Gestel-Erwin Isbouts-Peter Verhoeven-Thijn Gevers, Jari Kok-Freek Lommers

   

  Wissels: 

  Robert Kaal, John Vosters

   

   

  De Bocht’80 -Terlo 0-0,   2-10-2022

  Terlo doet zichzelf tekort met maar 1 punt.

   

  Na de eerste speelronde stonden beide ploegen zonder puntverlies aan kop van de ranglijst waardoor je met enig gevoel voor overdrijving dit een echte  topper zou kunnen  noemen.

   

  In de 1e helft  viel dat niet echt aan het spel af te lezen. Slordigheden aan beide kanten voorkwamen dat de  toeschouwers  een spektakelstuk kregen voorgeschoteld. Terlo was wel iets dominanter en kreeg ook de betere kansen waaronder  een schot van Freek Lommers na een  strakke voorzet vanaf rechts. Maar niet voor het laatst deze wedstrijd bleek de keeper van De Bocht een grote sta-in-de-weg. Met een fraaie reflex ranselde hij de inzet uit het doel. Het balverlies ontstond meestal  niet door resoluut ingrijpen van de tegenstander maar door eigen onzorgvuldigheden. De Bocht slaagde er niet echt in gevaar te stichten zodat beide  teams met een 0-0 stand de kleedkamers opzochten.

   

  In de 2e helft kwam Robert Kaal met een lichte blessure niet meer terug. Fetim Maloku zakte een linie waardoor er ruimte kwam op het middenveld voor invaller Mike van Gestel.

  Deze wijzigingen versterkten de dominantie van Terlo. De  Bocht zocht met lange  ballen de ruimte achter de Terloverdediging maar kreeg hoegenaamd geen poot aan de grond. Terlo daarentegen acteerde minder slordig dan in de 1e helft en speelde een paar forse kansen bij elkaar. Maar zowel Thijn Gevers, Adriaan Wouters, Freek Lommers als Mike van Gestel waren óf

  te slordig in de afronding of troffen de handen en voeten van een uitstekende keeper van De Bocht. Met de  inbreng van John Vosters en Tijn vd Berg probeerde Terlo nog wat te  forceren maar mogelijkheden daartoe werden door verkeerde keuzes niet benut. Toch leek tot op het laatst de 1-0 van Terlo aanstaande ofschoon De Bocht in de laatste minuten nog wat dreigender op de Terlo helft verscheen. Maar ook de mannen uit Oirschot konden geen potten breken, met een 0-0 gelijkspel tot gevolg. Een resultaat dat door De Bocht werd  omarmd maar door Terlo als teleurstellend werd ervaren.

   

  Een zeker in de 2e helft dominant Terlo kon de diverse mogelijkheden tegen een verdedigend De Bocht niet verzilveren. Met iets meer precisie en doortastendheid in de laatste fase van de aanval

  was De Bocht niet zonder kleerscheuren van het veld  gelopen. Volgende week thuis tegen (sinds vandaag) medekoploper Dosko ’32 kijken of het met die precisie en doortastendheid wel gaat lukken.

   

  Opstelling  Terlo:

   

  Timo vd Loo, Sebastiaan Kromwijk-Robert Kaal-Kwint Witteveen-Adriaan Wouters, Fitim Maloku-Erwin Isbouts-Peter Verhoeven-Thijn Gevers, Jari Kok-Freek Lommers.

   

   

  Wissels:

  Mike van Gestel, John Vosters en Tijn vd Berg

   

   

  Terlo-Knegselse Boys 3-0,  25-9-2022

  Een scherp Terlo deelt tegen Knegselse Boys lakens uit.

   

  Al na 5 minuten was op sportpark Terlo duidelijk dat de thuisvereniging vandaag van plan was

  de  tegenstander geen kans te geven. Kort op de bal, met geduld en vertrouwen de vrije man zoeken en dan met de snelle dieptepasses de rappe voorwaartsen aan het werk zetten. Eén van die aanvallen dreigde op rechts vast te lopen waarna een snelle kantwisseling Thijn Gevers links op de rand van de 16-meter in balbezit bracht. Een subtiele voetbeweging en een strak schot in de verre hoek betekent een terechte 1-0 al in de 6e minuut. In de 13e minuut een diepe bal op Freek Lommers die een prooi voor de Knegselse verdediging lijkt te worden. De oranje defensie grijpt echter niet resoluut genoeg in waardoor Freek alsnog de 2-0 kan binnentikken. Dan breekt er een fase  aan die gekenmerkt wordt door een aantal kansen die, onder andere door onbesuisde overtredingen van de Knegselse keeper (overigens naast een aantal goede reddingen) te niet worden gedaan. 

  Zo valt een lepe dieptepass in de de 20e minuut in de  vrije ruimte tussen doelman en Jari Kok. De doelman stormt uit zijn doel maar Jari weet de bal nog juist over hem heen te wippen om zich zo vrij baan te verschaffen. De doelman torpedeert bij die actie de aanvaller waarna de bal over de achterlijn rolt. Terwijl heel Terlo op een rode kaart wacht wuift de arbiter alles weg, geeft zelfs geen gele prent maar een simpele doeltrap. Weer 3 minuten later ontsnapt Sebastiaan Kromwijk op rechts, geeft strak voor waar Freek Lommers bij de eerste paal de keeper de bal naast ziet tikken. Op het halve uur kort na elkaar nog twee kansen voor Freek Lommers die het doel tevergeefs met hoofd en voet onder vuur neemt. En kort daarop weer een strakke voorzet die door Thijn Gevers naast wordt gekegeld.

  Kort voor rust wordt Freek Lommers met een diepe bal weggestuurd en net buiten de 16 volledig ondersteboven gelopen door de doelman. Ditmaal wel geel, terwijl ook deze wilde actie minimaal een rood randje verdiende.

   

  In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. Knegsel komt amper over de middellijn waar de Terloverdedigers de zaken strak onder controle hebben en houden. Knegsel lijkt iets meer man achter  de bal te houden om zo de score niet te laten oplopen. Toch valt na een uur de 3-0 als een lange bal van Kwint Witteveen door de Knegselse verdediger terug gekopt wordt op de keeper. Een bekend misverstand als deze doelman juist een paar stappen voorwaarts heeft gezet en de bal dus langs hem heen rolt richting doellijn. Freek Lommers is er als de kippen bij om te zorgen dat niemand in staat is om de bal nog voor de doellijn te keren. (60e minuut, 3-0, e.d.)

  Inmiddels heeft Terlo een aantal wissels toegepast die geen invloed hebben op hun dominantie op het veld. Een aantal redelijke kansen worden nog bijeen gespeeld maar ook bij Terlo is de dringende noodzaak om de score verder te verhogen niet prominent aanwezig. Heel blijven, rondtikken en uitspelen. Dit gaf  Knegsel de gelegenheid om in minuut 89 het eerste schot op Terlo doel te lossen dat vervolgens smoorde in de verdediging. 1 Minuut later uit een vrije trap het 2e schot op doel dat door Timo vd Loo koeltjes werd overgetikt. Kort daarop fluit de zeer jeugdige scheidsrechter voor het einde.

   

  Een onberispelijke zege voor Terlo dat weinig te duchten had van een tegenvallend en timide Knegsel. Goed in de duels, geduldig spelend en als team werkend. Met een tikje meer overleg had de score zeker in de 1e helft nog verder kunnen oplopen. 

   

  Opstelling Terlo:

  Timo vd Loo, Sebastiaan Kromwijk-Robert Kaal-Kwint Witteveen-Adriaan Wouters, Mike v Gestel-Erwin Isbouts-Peter Verhoeven-Thijn Gevers, Jari Kok-Freek Lommers

   

  Wissels: 

  Fitim Maluku, Tijn vd Berg en Daan Wouters