• Historie v.v.Terlo 1996 - 2006

  Terlo promoveert naar de 5de klasse KNVB (1998)

  Terlo kende ook droevige gebeurtenissen (1999 en 2000)

  Terlo A1 en C1 kampioen (2001)

  Terlo op naar het Gouden Jubileum (2006)

  Het seizoen 1997/98 begon Terlo met 5 jeugdteams (B, 2xD, E en F).

  In datzelfde seizoen promoveerde Terlo vanuit de 3de klasse afdeling Brabant naar de 5de klasse KNVB, de huidige klasse van Terlo 1. Na het behalen van een periodetitel kwam het vaandelteam van Terlo in een spannende competitie met Riethoven, SVSOS en ONS VIOS uit Tilburg als winnaar uit de strijd. Terlo kon samen met haar trouwe aanhang en trainer Gerard Wijnen weer uitbundig feestvieren (zie foto blz.79 jubileumboek).

  Terlo kende in de jaren 1999 en 2000 ook dieptepunten. Op 22 oktober 1999 overleed op 51-jarige leeftijd Fons Antonis, secretaris van onze vereniging gedurende 15 jaar. Fons was een Terlo-man in hart en nieren. Zijn gevleugelde uitspraak was steeds: “Dat doet je Terlo-hartje goed”.

  Het jaar 2000 kende voor onze vereniging nog twee droevige gebeurtenissen. Op 20 maart overleed Theo Valkenaars, onze penningmeester van 1959 tot 1978. Hij was een van de mensen van het eerste uur, wij herinneren Theo nog als de sfeermaker bij de vele feesten en kampioenschappen van onze vereniging.

  Op 2 oktober 2000 overleed na een kort ziekbed onze voorzitter Joep Kuijken. Joep was bestuurslid vanaf 1964 en voorzitter vanaf 1969. Hij was een duizendpoot binnen onze vereniging, van terreinknecht tot voorzitter niets was hem teveel, hij stond altijd alleen langs de lijn en kwam direct in actie bij het zoeken naar de verloren of overgeschoten bal. Een blijvende herinnering, middels een prachtige pentekening, hangt in de huidige kantine. Vicevoorzitter Cees Smolders nam het voorzitterschap van Terlo over en zou dit ruim 4 jaar blijven.

  Het Jan d’n Dijkman toernooi werd in mei 2000 voor de 10de keer gehouden voor spelers onder de 24 jaar, met als grote animator bestuurslid Frans Huijbers. Wim Theuws ,tot voor kort lid van de vrijdagochtendploeg, werd bereid gevonden om een aantal taken rondom de velden uit te voeren. Adrie van de Hurk, onze terreinknecht, kon vanwege lichamelijk ongemak deze hulp goed gebruiken. (zie foto blz.88 jubileumboek).

  Aan het einde van het seizoen 2000/01 kon Terlo ditmaal twee jeugdkampioenen huldigen, namelijk de A1 en de C1 jeugd. (zie foto blz. 85 en 86 jubileumboek).

  Mieke van Vonderen werd in het bestuur opgevolgd door Teddy Kuijken.

  Cees  Smolders (Pzn) werd na de laatste competitiewedstrijd van seizoen 2001/02 in een gezellig samenzijn inclusief barbecue gehuldigd. Hij was 25 jaar bestuurslid, waarvan sinds 1982 vicevoorzitter en sinds 2000 voorzitter. Van de KNVB kreeg hij de zilveren speld als blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet.

  Een zelfde speld kreeg Frans Huijbers met name vanwege zijn vele verdiensten gedurende 25 jaar voor de jeugd van Terlo. Penningmeester en kantinebeheerder

  Leo Verhoeven kreeg in juni 2003 de gouden KNVB speld. Leo was 25 jaar penningmeester van Terlo en samen met zijn vrouw Huibertje kantinebeheerder vanaf 1992.

  Adrie van de Hurk kreeg de NKS speld voor 25 jaar terreinknecht van Terlo in weer en wind, hij was de materialenman en de begeleider van de gasten.

  In november 2004 werd Frans van Uijtregt de nieuwe voorzitter van Terlo, hij volgde Cees Smolders (Pzn) op. Het bestuur werd teruggebracht van 11 naar 7 leden en er werden commissies gevormd om de slagvaardigheid te vergroten. (zie foto blz.92 jubileumboek).

  Voor het 50 jarig Terlo-jubileum op 20 juli 2006 werden reeds diverse commissies gevormd. Van 2 juni t/m 11 juni 2006 was er dagelijks een activiteit met als hoogtepunt uiteraard het optreden van de bekende band Golden Earring op vrijdag 9 juni 2006. Het jubileumprogramma startte op zondag 8 januari 2006 met een wandel-foto-oriëntatietocht, gevolgd door een druk bezochte nieuwjaarsreceptie.

  Op deze zondag werden er met behulp van een hoogwerker uitgebreid foto’s gemaakt van de hele Terlo-familie. De omslag van het bekende jubileumboek is voorzien van deze Terlo-koppen en de kreet “Zigge Zagge, Zigge Zagge, Terlo !!!”

  Bij de uitgifte van het jubileumboek in 2006 konden we als redactie alleen maar hopen dat het optreden van Golden Earring en alle festiviteiten eromheen goed zouden verlopen.

  Tot zover de geschiedenis zoals opgetekend door Frans en Cees Smolders. Voor de volgende jaren is op diverse mensen een beroep gedaan om uit hun herinnering te putten.